Stadswoning met spectaculaire uitbreiding | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Stadswoning met spectaculaire uitbreiding

Johan van Dijk Johan van Dijk
Islington House van Neil Dusheiko Architects Modern
Loading admin actions …

Op homify begint inmiddels een klein archief te ontstaan met de mooiste projecten die in en rond Londen te vinden zijn. Vaak zijn het hele normale stadswoningen waar een verrassende uitbreiding is gedaan. Neem nou dit huis: Islington House. Op het eerste gezicht een hele normale stadswoning, maar wacht tot je de achterkant van het huis ziet. Een spectaculaire uitbreiding is daar namelijk verrezen. Een bijzonder en heel erg fraai project van de architecten van Neil Dusheiko Architects waarin de uitdaging is aangegaan om een traditionele stadswoning op een onalledaagse manier uit te breiden.

Rijtjeshuis

Je ziet een rijtjeshuis. De gevel is roze gestuukt, maar als je weet dat dit huis in Londen staat, dan is dat ook niet erg bijzonder. Het is een keurig onderhouden woning en wel is te zien dat de gevel en de voortuin redelijk strak zijn afgewerkt. Maar is dat opmerkelijk? Waarschijnlijk niet, je komt wel vaker enigszins gemoderniseerde oudere woningen tegen. Wel oogt het huis vrij smal en wordt je gelijk benieuwd naar de ruimte die zich binnen bevindt. We beginnen een vermoeden te krijgen waarom er hier voor een uitbreiding is gekozen!

Sprankelend effect

Rear elevation of the Islington House van Neil Dusheiko Architects Modern
Neil Dusheiko Architects

Rear elevation of the Islington House

Neil Dusheiko Architects

Een achtergevel met een sprankelend effect! Het bijzondere is dat je vanaf de straat niet verwacht dit aan de achterkant aan te treffen. Een moderne en zeer ruime uitbouw zorgt voor een forse vergroting van het woonoppervlakte van deze redelijk smalle woning. In de uitbreiding is onder andere een nieuwe keuken ondergebracht. En die keuken kan door middel van het openen van de grote glazen deuren letterlijk één geheel met de tuin worden. Vanbuiten een plaatje om te zien, maar binnen is er nog veel meer bijzonders te bekijken.

Open concept

Dining and Kitchen space with folded planes and skylight Moderne eetkamers van Neil Dusheiko Architects Modern
Neil Dusheiko Architects

Dining and Kitchen space with folded planes and skylight

Neil Dusheiko Architects

Er is hier sprake van een prachtig open concept. De nieuwbouw is hier als het ware in het oude gedeelte van het huis geschoven en dat zorgt voor een heel diep en ruimtelijk geheel. Het niveauverschil scheidt oud en nieuw, maar de beide stijlen lopen naadloos in elkaar over. Zelfs vanuit de tuin kun je het authentieke erkertje aan de voorkant zien. De functies van woonkamer, keuken en eetkamer zijn gemakkelijk te onderscheiden maar vormen ook een prachtige eenheid. Heel bijzonder is ook de keuze voor de houten wand aan de rechterkant als natuurlijk en warm contrast van de strakke vormen en het koele wit.

Prachtig doorkijkje

View towards kitchen and garden Moderne keukens van Neil Dusheiko Architects Modern
Neil Dusheiko Architects

View towards kitchen and garden

Neil Dusheiko Architects

Vanuit de woonkamer heb je een prachtig doorkijkje naar de charmante en besloten tuin. De opvallende kleurkeuze voor gifgroen is hier zeer geslaagd en zorgt samen met het granieten aanrechtblad voor een zeer aantrekkelijk geheel. Ook zie je hier heel goed hoe prachtig de lichtinval door het dakraam is.

Luxueuze badkamer

Eenmaal boven kom je onder andere in de luxueuze badkamer terecht. Een zeer stijlvol en modern geheel, waar naast het mooie bad vooral de bijzondere zonwering de aandacht trekt. Daar komen we zo meteen op terug! De afwerking van de badkamer met natuursteen maakt deze badkamer extra chique. Ongetwijfeld een wereld van verschil met de oorspronkelijke badkamer van het oude, kleine huis.

Slaapkamer en suite

Ensuite bathroom lit by skylight Moderne badkamers van Neil Dusheiko Architects Modern
Neil Dusheiko Architects

Ensuite bathroom lit by skylight

Neil Dusheiko Architects

De slaapkamer en suite heeft nog een eigen zelfstandig toilet met een zeer bijzondere constructie waardoor het daglicht naar binnen kan komen. Je zou bijna zin krijgen om ’s nachts vanaf de toiletpot naar de sterrenhemel te gaan kijken.

Unieke zonwering

Brise Soleil through skylight Moderne huizen van Neil Dusheiko Architects Modern
Neil Dusheiko Architects

Brise Soleil through skylight

Neil Dusheiko Architects

Door het dakraam kijken we hier tot slot vanuit de keuken naar de bovenverdieping. Pas nu zie je hoe uniek en bijzonder de zonwering voor het badkamerraam is. Het lijkt wel een omgekeerde trap of en soort bruggetje. Naar wens kan de constructie meer of minder geopend worden. Deze zonwering is zeker een idee om goed te onthouden!

We hebben het al even gehad over de creativiteit van de uitbreidingen van oude woningen in en rond Londen. Een andere unieke uitbreiding zie je hier.

Kan jouw oude huis ook wel een uitbreiding gebruiken? Zou je het ook op zo'n moderne manier doen?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!