Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De televisie als middelpunt in 6 kamers

Sanne Sanne
Loading admin actions …

Wel of niet een tv in de slaapkamer? Mag je dochter van negen een tv? En waarom geen kleine flatscreen in de badkamer? Heb je er een nodig op je werkplek? Tegenwoordig komen we de moderne media tegen in steeds meer ruimtes en is het ook normaal om die media in alle kamers te hebben.

Hoewel wordt beweerd dat televisie als medium dood is – alles gaat tegenwoordig namelijk on request – kijken de meeste mensen nog gewoon televisie. Bovendien bestaan er smart tv's, waarop je, naast het journaal, gewoon Netflix kunt installeren! Toch bestaan er ook nadelen, dus denk er altijd goed over na; als je eenmaal de moeite hebt genomen om de bedrading voor de tv-aansluiting aan te leggen zul je die televisie niet zo snel weer weghalen. Laat jij de tv toe in al je kamers?

In de woonkamer

In menig woonkamer vormt de televisie het middelpunt van de ruimte. De zitplaatsen in de kamer zijn meestal gericht op de tv, zodat iedereen die goed kan zien. Vooral mannen zijn dol op de tv als middelpunt en zien dan meestal ook geen reden om die te verbergen of weg te moffelen in een hoekje. We zien dan vaak een grote mediahoek met een tv, boxen een spelcomputer en ga zo maar door. Dat kan best mooi zijn, maar het kan ook heel erg uit de toon vallen in een gezellige woonkamer.

Om de televisie iets minder op te laten vallen kun je proberen de grootte van de boxen zo veel mogelijk te beperken en een grote kast te nemen. Met een klein kastje valt de tv namelijk juist extra op. Je kunt, behalve de tv, boeken of kunst in de kast kwijt. Bovendien kun je met een grote (media)kast vakken of laden reserveren voor media (spelcomputer) en bijbehorende accessoires (controllers, dvd's, koptelefoon). Zo is iedereen blij: een opgeruimd huis met ruimte van media, zonder dat het te veel in het oog springt. Als je de tv echt uit het zicht wilt hebben kun je een kast nemen met deurtjes, die je dichtdoet als je de tv niet gebruikt.

In de slaapkamer

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Slaapkamer door Lab32 architecten
Lab32 architecten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa

Lab32 architecten

Over een tv in de slaapkamer wordt weleens gediscussieerd. Beste argument vóór de tv: het is heerlijk om tv te kijken in bed en je kunt daarna meteen in slaap vallen. Vaak val je op de bank tijdens het tv-kijken bijna in slaap, maar als je dan naar bed gaat, en je dus even in beweging moet komen, ben je plotseling weer klaarwakker. Als je televisiekijkt in bed heb je hier geen last van!

Beste tegenargument: het is killing voor de romantiek in de slaapkamer. Want in plaats van aan elkaar worden loze momentjes dan besteed aan de tv. Denk maar aan al die keren dat je at met de tv aan. Je praat meestal helemaal niet met elkaar, behalve misschien over wat je op de televisie ziet. Dus als je graag meer qualitytime wilt, houd dan je favoriete series buiten de slaapkamer (en voor die ene keer kun je best je laptop mee naar bed nemen en Netflix aanzetten!).

In de kinderkamer

Kinderen zeuren vanaf het moment dat ze het woord televisie kennen om een exemplaar voor in hun slaapkamer. En dat begrijpen we natuurlijk heel goed, want de slaapkamer is hun eigen plekje en niets is fijner dan op je eigen plekje tv kijken. Bovendien zijn kinderen vaak uren zoet als het apparaat aanstaat en heb je er geen omkijken naar. Vooral als je probeert te werken als je kind ook thuis is is die tv-rust een heel kostbaar goed.

Maar kinderen zitten tegenwoordig al zoveel achter schermen: tablets, laptops, tv's, spelcomputers… Niet alleen is het veel gezonder om buiten te spelen (of om binnen te spelen zonder scherm), het is ook zeer goed voor de creativiteit om kinderen zelf een activiteit te laten bedenken. Er bestaan natuurlijk apps die de creativiteit van je kind bevorderen, maar vaak leidt het scherm het kind. Bij het spelen komt alles vanuit het kind. Dus een afwisseling tussen die twee is het beste. Je zou er daarom voor kunnen kiezen om de slaapkamer (tot op zekere leeftijd) televisievrij te houden.

In de badkamer

 Badkamer door Outsourcing Interior Design
Outsourcing Interior Design

Marble and grey oak bathroom

Outsourcing Interior Design

De badkamer als ultieme relaxplek. Het is de droom van menig vrouw, maar slechts in weinig huizen heeft de badkamer ook daadwerkelijk die spa-uitstraling. Is jouw badkamer je privé-spa en ben je toe aan een volgende stap? Wat denk je van een tv in je badkamer. Denk: aflevering Orange is the new black aan, wijntje en dan lekker in bad, daarna stomen en een maskertje… Je nieuwe ultieme favoriete zondagmiddagactiviteit is daar!

We adviseren wel om een speciale televisie te kopen die geschikt is voor de badkamer. Elektronica en water gaan natuurlijk niet zo goed samen normaal gesproken, dus een gewone televisie ophangen in de badkamer is geen goed idee. Televisies die speciaal zijn gemaakt voor in de badkamer zijn vaak uitgerust met een verwarmd scherm dat condens tegengaat, zijn vanzelfsprekend waterbestendig en werken op laagspanning. Vanwege deze extra technologie is een badkamer-tv over het algemeen wat duurder dan de normale flatscreen.

In de keuken

Wat nou als je kunt zien hoe Jamie Oliver het doet en dat tegelijkertijd zelf kunt doen? Dan zou je in één klap een keukenprins(es) zijn! Hoe vaak gebeurt het niet dat je het Jamie ziet doen op tv en dan 's avonds gaat koken en denkt: gut, hoe moest het ook al weer? Met een scherm in je keuken bekijk je kookprogramma's en recepten terwijl je aan het koken bent. Plaats het scherm op een tactische plek: je wilt er geen spetters pastasaus op, maar je wilt hem wel kunnen zien terwijl je in de pastasaus roert.

Op je werkplek

 Woonkamer door Till Könneker
Till Könneker

Living Wall

Till Könneker

Een televisie op je werkplek lijkt vrij overbodig: dat is een plek waar je juist geen afleiding kunt gebruiken. Maar de televisie biedt ook veel mogelijkheden die door weinig mensen worden benut. Een televisie kun je tenslotte ook gebruiken als een soort computerscherm. Je kunt dat tweede scherm gebruiken bij je werk, bijvoorbeeld om social media op te monitoren (als je een eigen bedrijf hebt), om afbeeldingen op uit te vergroten (als fotograaf) of om te gebruiken als presentatiescherm (bij vergaderingen). Door het scherm zo te plaatsen dat je hem goed kunt zien vanaf je werkplek, denk dus ook aan de juiste hoogte, kun je daar goed gebruik van maken tijdens je werk.

Ben je eruit in welke ruimte wel een tv komt en in welke niet? Bekijk hier dan eens een serie tv-meubels.

En, komen er nu meer televisies in je huis? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!