Een frisse tint geel fleurt je interieur weer op | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een frisse tint geel fleurt je interieur weer op

Stoa. Stoa.
van EURODECOR Mediterraan
Loading admin actions …

De bekende uitspraak: ´mooi geel is niet lelijk´ gaat zeker op voor de voorbeelden die we in dit artikel voor je op een rij hebben gezet. Natuurlijk moet je met expressieve en dominante kleuren niet uitschieten, een beetje terughoudendheid is bij deze levendige kleuren nodig. Maar met het nodige gevoel voor stijl kun je schitterende resultaten bereiken met een kleurenpalet waarin het vrolijke geel een rol speelt. In een zomerse interieurs hieronder spelen de ontwerpers met de energieke kracht van het geel, gaan als een schilder te werk bij de kleurencompositie van de ruimte en weten zo een hedendaags interieur te creëren waarin een positieve ambiance heerst. Kijk met ons mee naar de mogelijkheden die het geel biedt om een zomerse kleurenbries in huis te halen.

Scandinavisch

yellow floor lamp van rigby & mac Eclectisch
rigby & mac

yellow floor lamp

rigby & mac

We werpen hier een blik in een interieur met een overtuigende Scandinavische stijl. De stoel heeft die ingetogen vorm en kleur, daarnaast zien we een bijzonder bijzettafeltje die juist expressief oogt. De stapel boeken aan de linkerkant van de stoel hebben een nieuwe rolgekregen, ze doen nu dienst als voetstuk voor de monochrome sculptuur. De staande lamp, die lijkt op een reusachtige bureaulamp, steekt op een schitterende wijze af bij de ingetogen achtergrond. Het geel geeft het interieur een fijne frisheid die ook spreek uit de roze bijzettafel. De laatste twee vormen een evenwicht van expressie in dit interieur dat voor het grootste deel een rustige kleurstelling heeft.

Als de muren konden spreken

Je hoort vaak mensen zeggen: ´als de muren konden spreken dan… ´ Deze wanden kunnen spreken, ofschoon op een geheel andere wijze dan in de genoemde uitspraak bedoeld wordt. Let eens op die kleur geel op de wanden van deze keuken, ze brengen de witte kasten naar voren en zijn opzicht een factor in de ruimte die zorgt voor een optimistische, zomerse toon. De frisheid van dit mosterdgele palet is opvallend en weet deze keuken een geheel nieuwe, ietwat mediterraanse vibe te geven: echt iets van onze tijd! De bijzondere kroonluchter geeft dit interieur een klassieke, chique look die mooi afsteek bij de strakke lijnen die we in de kasten en op de vloer zien.

Zwart en geel

Toss furniture: modern  door TOSS-FURNITURE, Modern
TOSS-FURNITURE

Toss furniture

TOSS-FURNITURE

Een vaak geziene combinatie is zwart-wit, gewoon vanwege het effect dat deze tegengestelde achromatische kleuren (geen kleuren in feite) generen: een tegenstelling die resulteert in een visueel evenwicht. De toevoeging van levendig geel zorgt voor een sterk visueel effect dat je oog raakt met de snelheid van het licht. Let op de wand en de lichte houten vloer, deze vormen een ingehouden decor waarin de acteurs (de figuur en de kleuren) de kunst van hun subtiele gestes tentoonspreiden. 

Decoratieve innovatie

Dit fleurige kleurige interieur lijkt zo uit een impressionistisch schilderij geslopen. Een mooie eigenschap van deze foto is de mooie lichtval. In deze zee van kleuren vinden we de bekende gestalte van de ladder, maar deze heeft hier een onorthodoxe functie. Sinds eeuwen was het een hulpstuk bij het wonen en werken, hoger gelegen ruimten en oppervlakten zijn bereikbaar door deze handige hulp. Tegenwoordig is deze oude vertrouwde hulp in de huishouding bezig met een carrièreswitch, want we komen hem (of haar) steeds vaker tegen als decoratief object, waarmee een mooie industriële, of in dit geval landelijke sfeer gecreëerd kan worden. Het stralende geel weerkaatst het zonlicht en zorgt voor een color boost in deze setting!

We hebben kunnen genieten van de levendigheid van het geel! We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je fraaie ideeën voor de inrichting van je slaapkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis vol topdesign te realiseren!

Kijk met ons mee naar de bijzondere inrichting van een Nederlands advocatenkantoor.

Waar zou jij de kleur geel in je woning willen aanbrengen? Deel je creatieve ideeën bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!