Schitterend appartement met een Aziatisch randje

Johan van Dijk Johan van Dijk
Apartamento AT Centro Palma, ISLABAU constructora ISLABAU constructora Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Appartementen rond de Middellandse zee stralen vrijwel altijd een Mediterraanse sfeer uit. Hoe de stijl of de vormgeving ook is, alleen al door de omgeving kan dit element niet ontbreken. Bij dit appartement in de stad Palma op het Spaanse eiland Mallorca is dat natuurlijk niet anders. Maar dit appartement heeft net dat eclectische beetje extra: een Aziatisch randje en ook wat kleine koloniale elementen. Een vleugje landelijke inspiratie maakt de bonte mengeling van stijlen af. Een prachtig appartement dat na bewerking van de experts van Islabau weer jaren mee kan.

Lichte woonkamer

Een schitterende lichte woonkamer, eigenlijk precies zoals je het verwacht bij een appartement in Mediteraanse sferen! Vooral het authentieke element van de houten balken tegen het plafond trekt de aandacht. Het interieur is vrij eenvoudig, maar sommige meubels stralen een zekere allure uit. En het stoeltje rechts in de hoek is een heel fraai kunstzinnig meubelstuk! Maar het is toch vooral de andere kant van de ruimte die de aandacht trekt. Tijd dus om de woonkamer de rug toe te keren en richting de keuken te gaan kijken.

Oosterse invloeden

De oosterse invloeden worden hier gelijk al een stuk duidelijker voelbaar! Kijk maar naar het halfronde raam links van de eettafel. Toch is het meest in de oog springende Aziatische element de kleurrijke kast die in de eetkamer geplaatst is. Eeuwenlang is Spanje onderdeel geweest van de Arabische cultuur, ook niet zo gek dus dat hier de verwijzingen als het ware voor het oprapen liggen. De eettafel zelf straalt heel veel eenvoud uit. Dit geldt ook voor de bijbehorende stoelen. Het oriëntaalse lampje maakt de Aziatische sfeer helemaal af.

Moderne keuken

In het appartement is een vrij moderne keuken geplaatst. De invloed van het raam is hier voldoende om het oriëntaalse gevoel vast te houden. De keuken is vrij klein, maar heeft door deze opstelling een zeer gezellige en ook open uitstraling de leuke bar met de barkrukken draagt daar uiteraard ook aan bij! Die barkrukken hebben een landelijk tintje meegekregen. De landelijke stijl laat zich hier prima mengen met de Aziatische en Mediteraanse invloeden!

Kleine zithoek

Naast de woonkamer is op deze overloop nog een kleine zithoek ingericht. Vooral hier zijn de Aziatische elementen meer dan voldoende vertegenwoordigd! De keuze voor een zeer simpele bank past hier goed: een koloniaal geïnspireerde bank zou hier ook een beetje te veel van het goede zijn geweest.

Warme badkamer

De badkamer valt op door de zeer warme uitstraling die ontstaat als gevolg van de toepassing van veel natuursteen. De moderne wasbak vormt één geheel met het kastje en geeft een extra warm element door het houtmotief waarmee het vormgegeven is. De douchecabine zelf is vrij simpel, maar wel erg ruim! Een prima oplossing voor een kleine badkamer.

Een witte oase

De slaapkamer is een ware witte oase. Hier kun je ongetwijfeld heerlijk wegdromen na een lange en zwoele dag. De Aziatische elementen zijn hier tot een minimum beperkt gebleven, al doet de lamp wel een kleine hint vermoeden richting de Oosterse stijl. En het uitzicht is je vast al opgevallen, zo romantisch kan een slaapkamer dus alleen al door de blik naar buiten zijn!

Simpele kinderkamer

De kleine kinderkamer is simpel en rustig ingericht. Hier verder geen enkele poespas, maar gewoon twee bedden gescheiden door een nachtkastje met een eenvoudig lampje. Op een inventieve manier is er toch wat extra ruimte achter het linker bed gecreëerd. Handig om speelgoed of andere spulletjes neer te zetten!

Een Mediteraans appartement met een Oosters randje. Een leuke mengeling van stijlen. Benieuwd naar meer woningen in het Middellandse Zeegebied? Kijk dan ook even hier!

Is de Aziatische stijl voor jou ook een bron van invloed? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine