Geniale muurdesigns voor een unieke look | homify

Geniale muurdesigns voor een unieke look

Stoa. Stoa.
Bolz Licht und Wohnen · 1946 Moderne keukens
Loading admin actions …

Ben je ooit een huis binnengekomen en gedacht er mist iets? Het kunnen kleine dingen zijn, gemis aan een simpel detail, een persoonlijkheid, een rommelige stijl of het ontbreken van een duidelijke stijl. Met deze ideeën gaat dat zeker niet gebeuren, want de stenen muren die je gaat zien decoreren de woningen en zorgen voor een unieke sfeer. Twee steensoorten zijn erg populair: natuur- en baksteen, respectievelijk 35 euro en 25 per vierkante meter. Ga gewoon voor de looks die je de wilt. Kijk met ons mee naar de geniale voorbeelden van bakstenen en natuurstenen muren voor in huis.

Industrieel

Geniale ideeën voor in de keuken zien we wel vaker hier bij homify, maar dit is toch wel een uitzonderlijk voorbeeld. De robuuste zwarte bakstenen staan schitterend bij de witte kasten met een industriële look. Deze hele keuken heeft een vleugje van de fabrieksesthetiek, let bijvoorbeeld op de keukenplank rechts, dat lijkt een stalen balk die in de bouw van wolkenkrabbers gebruikt wordt. Het hele design is superstrak en echt van deze tijd. Die bakstenen muur in de keuken maakt het plaatje compleet.

Authentiek

Een oude muur bloot leggen in huis is altijd een interessante belevenis, zeker als het huis oud is en de oude vaak lelijke moderne lagen (jaren ’70 of ’80) eraf gehaald worden. In dit interieur zie je een speciale plek weggelegd voor de geschiedenis van de woning. Het effect dat deze bakstenen muur in de woning heeft is gewoon geniaal te noemen. Een stenen muur is echt een prachtige manier om je woonkamer of keuken te decoreren. Een expert kijk graag met je mee naar de mogelijkheden voor je nieuwe interieur.

Gestileerde look

Deze stenen muur in de woonkamer is gloednieuw geeft de kamer een rauwe look met een gestileerde twist. De kleur van deze stenen muur maak het makkelijk om je kamer om een unieke manier te decoreren. Deze tint past prachtig bij het paars. Meer mooie woonkamers vind je hier.

Mediterraanse sfeer

De mediterraanse stijl is heel populair en al jaren een bron van inspiratie voor vele ontwerpers. In dit geniale design zien we een stenen muur in de mediterraanse stijl. Dat zorgt voor een temperamentvolle look. Het lijkt wel alsof in Frankrijk of Spanje zijn beland. Een muur die voor een supergezellige sfeer zorgt.

Eigen karakter

Natuursteen heeft een geheel eigen karakter. Elke steen vertelt een verhaal. Deze stenen zijn gestapeld op een manier waarop het lijkt alsof ze helemaal niet aan elkaar bevestigd zijn. Wat een tof effect heeft deze stenen muur in de ruimte, dat maak decoreren thuis wel heel bijzonder!

Luxe uitstraling

We zijn erg fan van deze donkere trap en vloer: wat een natuurlijk en vooral ook luxe uitstraling! De bakstenen muur met antraciet tint zorgt voor een eigentijdse feel in deze hal. Echt een uitstekende plek om je gasten te ontvangen!

Mysterieuze sfeer

Bakstenen muren zorgen voor een robuuste sfeer, dat hebben we hierboven wel gezien. Ze zijn ook erg geschikt om samen met de juiste verlichting en omlijsting een mysterieuze sfeer op te roepen. Vind je dit niet hartstikke mooi voor in de hal van je woning? Wij zijn onder de indruk!

Zen-look

De minimalistische stijl komt onder andere uit Japan en heeft het helemaal tot aan deze strakke badkamer gebracht. Deze drie planten voor de robuuste muur geven de badkamer een zen-look. Hier komen we helemaal tot rust.

Prachtige structuur

Hier zien we weer een mooie manier om met een stenen muur je woning te decoreren. Nu komt het licht van onderen. Schitterend gezicht, want je kunt heel mooi de structuur van de stenen zien. Wat een visueel schouwspel!

Geniaal!

Rustieke stenen hebben een speciaal plekje in ons hart en in dat van vele liefhebbers van mediterraans design. Deze bakstenen muur lijkt al honderden jaren oud, maar als je goed kijkt zie je dat deze van recente makelij is. Al de verschillende elementen in dit interieur werken samen en zorgen voor een unieke look die ons heel erg doet denken aan de oude stijl van art nouveau, waarin ook oosterse motieven verwerkt zaten. Interessant om te zien hoe oude stijlen terugkeren in een nieuw jasje. Gewoon geniaal!

Hard en huiselijk

Een keiharde bakstenen muur in je keuken of woonkamer en dan toch een huiselijk sfeertje oproepen. Ja, met dit materiaal kan dat gewoon. Helemaal in combinatie met hoogwaardig design met een uitgesproken look, zoals deze supergave tafel om aan te ontbijten. Let ook even op de sloophouten vloer: lekker eigentijds, niet waar?

Kleur- en contrastrijk

Strak en kleurrijk, dat is een trend in designland. Hier zien we een voorbeeld van een woonkamer met heerlijke kleuren waar je helemaal vrolijk van wordt. Een wonderlijk element is de grote spiegel die de kamer groter laat lijken en lichter maakt. Het gaat natuurlijk allemaal om het grote decoratieve effect van de natuurstenen muur achter de spiegel. Deze is een beetje op de achtergrond en juist daardoor is zijn invloed zo groot. De tint is ingetogen en het design juist uitgesproken. Juist dit contrast maakt dit interieur compleet. 

Blijf ons volgen voor meer gave voorbeelden!

Hoe je de keuken fris en mooi houdt? Check deze tips!
Arrow navigation 3b3136b1
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!