Je huis inrichten met weinig budget: 12 gouden tips!

Stoa. Stoa.
Paris 11, blackStones blackStones Scandinavische eetkamers Multiplex Groen
Loading admin actions …

Verandering van spijs doet eten. In de wereld van het interieurdesign is het niet anders. Elke keer veranderen van interieur kost een boel geld… ..of niet? Vandaag laten je aan de hand van 12 gouden tips zien hoe je je huis kunt decoreren met weinig geld, zodat je thuis nooit uitgekeken raakt! Dit zijn tips die echt leuk zijn voor jong en oud, student, werkende of gepensioneerde, dus eigenlijk voor iedereen… . Woon je in een appartement en wil je dat inrichten met een klein budget? Dan is dit ideabook perfect voor je. Wil je je nieuw huis inrichten met weining geld? Kijk dan snel even met ons meer naar de toffe voorbeelden die je tonen hoe jij je huis kunt inrichten met een klein budget. Laat je inspireren! 

1. Meubels veranderen of aanpassen

Er al wel eens aan gedacht om de meubels in je woning te vervangen of aan te passen, bijvoorbeeld door er een andere stof op te zetten. Felgekleurde meubels zorgen voor een bijzondere look in huis. Je zou je oude meubels ook kunnen verven… . dan kun jij je huis decoreren met weinig geld.

2. Tegelkleur veranderen.

We beginnen met het idee van de tegels. Die kun je vervangen door vrolijke kleuren. Dat maakt dat je keuken er direct anders uitziet dan hoef je niet eens de meubels te vervangen. Een tip die veel mensen toepassen en er blij mee zijn. Een expert zoekt met je mee naar de leukste ideeën voor je keuken! Zij zijn namelijk de perfecte hulp bij de inrichting van je huis.

3. Kies voor muurdecoratie

Even leuk als eenvoudig is het om een muurdecoratie op een brede muur te zetten of deze er door een expert op te laten schilderen. Er zijn ook muurstickers verkrijgbaar die je woonkamer een mooie look geven, daar zijn kinderen vooral heel dol op. Deze tips voor het inrichten van je huis met weinig budget worden steeds leuker!

4. Kies opvallende ingrediënten

Goede ingrediënten zorgen voor een smakelijk gerecht, niet waar? Dus daarom is het zo fijn om ook in je interieur voor de nodige smaakmakers te zorgen. In de voorbeeld zien we een schitterende kleur die de kamer een bijzondere twist geeft. Staat heel leuk met die kunstwerken zo!

5. Creatief met meubilair

Meubilair hoeft niet op de grond te staan en er kan veel meer aan de muur dan de klassiek plankje. Deze muurkastjes geven je creatieve vrijheid en zorgen voor een dynamisch interieur. Het decoreren van een huis met weinig geld is niet moeilijk. 

6. Nieuwe gordijnen

Zorg voor een frisse, speelse look in huis, zoek eens een stel leuke, nieuwe gordijnen uit! Je slaapkamer krijgt er een totaal andere sfeer door. Ook de verlichting in deze slaapkamer is nieuw: de lamp past qua kleur heel mooi bij de fleurige gordijnen.

7. Eclectische woonkamer

Wat is je thuis nog meer dan een verzameling van herinneringen uit het verleden en verwachtingen voor de toekomst? In huis vinden we zoveel objecten waar we een speciale band mee hebben! Deze wand noemen we de wand van de herinneringen. Het had overigens ook de muur van de rariteiten kunnen heten, want overal waar je kijkt zie je bijzonder design, memorabilia en aparte kunstwerken. Zo krijgt je woon- of studeerkamer een leuke eclectische look, waarbij alles mag als het maar op een of andere manier in het geheel past. Een expert kijkt graag met je mee naar de interessantste ideeën voor je kamer. Als jij je huis wilt decoreren met weinig geld is een rommelmarkt of brocante een goede vind plaats voor sfeervol design. 

8. Contrasten in de badkamer

Werk met contrasten als je een nieuwe look geeft aan je badkamer. Kiezen voor contrastrijk design kost niets extra’s en het effect is altijd maximaal. In deze badkamer zien we een luxe inrichting waarbij mooi afgewerkte houten meubels mooi afsteken bij de witte wanden en de mediterraanse vloer. De zwarte elementen in deze badkamer, zoals de railing voor het gordijn, de lamp en de zwarte spiegel, zorgen voor dat zwart-wit schema wat gewoon tijdloos mooi is. Meer mooi design voor de badkamer vind je hier

9. DIY

Do it yourself (DIY) is een populaire stijl, vooral onder studenten en hipsters. De basic looks van de stijl en het feite dan meubels van gerecycled materiaal gemaakt zijn, zorgt voor de grote populariteit. Hier zien we een uitstekend voorbeeld van een DIY-kast die voor een bijzondere look in de kamer zorgt. Er is zelfs hout op het plafond gemaakt zodat de kamer en de kast een geheel vormen.

10. Herhaling en variatie

Variatie en herhaling zijn de basisprincipes die onder veel zaken verscholen liggen, waaronder architectuur en design. In deze eetkamer hebben de ontwerpers gekozen voor een overdadige look, waarbij de kast levensgroot en druk oogt, terwijl de tafel juist een strakke vormgeving heeft. De stoelen er rond omheen hebben allemaal andere look, over variatie gesproken! De herhaling zit hem hier in het gebruik van de natuurlijke houten tint voor de tafel en de kozijnen. Natuurlijk zijn de witte wanden de basis (herhaling van het wit) voor dit uitgesproken interieur.

11. Muurkunst in de slaapkamer

Dit is nu wat je noemt een voorbeeld van een subtiele decoratie of muurkunst. Het is een zwerm zwaluwen die naar hun nesten vliegen. Zeer toepasselijk natuurlijk in de slaapkamer. Op de lichte wand komen deze witte, gevleugelde vrienden mooi naar voren.

12. Kunst van het weglaten

Soms is het beter iets weg te halen dan iets aan te brengen in een interieur. Dat zien we heel goed gedemonstreerd in dit voorbeeld. Voorheen was dit een muur met een wandbekleding waardoor de stenen niet te zien waren. Tijdens een make-over van de woning werden de bakstenen blootgelegd waardoor er nu een industriële sfeer in de kamer heerst! Mooi historisch en sfeervol! 


Een extra tip: Ga voor een prefab woning

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’, Archipelontwerpers Archipelontwerpers Prefab woning Lucht,Plant,Gebouw,Eigenschap,Raam,Schaduw,Armatuur,Deur,Boom,Huisje
Archipelontwerpers

Flexibele paswoningen ‘Het Dorp’

Archipelontwerpers

Heb je een klein budget en wil je dit gebruiken voor de inrichting en ook voor de aankoop van een nieuw huis? Opteer dan eens voor deze prachtige woningen of laat je eigen prefab woonst ontwerpen. Zo'n prefab huis is namelijk veel goedkoper dan een 'traditionele' woonst en je vindt er ongetwijfeld eentje dat binnen je budget past. Je moet ook eens kiezen voor een prefab woonst omdat:


  • Het allerlei vormen kan aannemen en persoonlijk gemaakt kan worden.
  • Het geplaatst kan worden op elke locatie en alle weersomstandigheden
  • De bouw ervan veel sneller verloopt.
  • Het design op voorhand bepaald wordt, net zoals het prijskaartje.
  • Het te combineren valt met elke stijl van interieurinrichting.
Wat vind je van deze interieurs? Zeg het met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!