12 moderne keukens met marmeren en granieten aanrecht | homify

12 moderne keukens met marmeren en granieten aanrecht

Stoa. Stoa.
Moderne keukens van FAARQ - Facundo Arana Arquitecto & asoc. Modern
Loading admin actions …

De keuken is een werkruimte en moet een esthetische maar vooral ook praktische inrichting hebben.Dan kun je als hobby kok echt goed presteren! De kookplaat is een van de meest fundamentele onderdelen van het keukenontwerp en ze komen in verschillende materialen. In het algemeen kun je zeggen dat de basis vereisten van dit materiaal zijn: hitte bestendigheid en praktisch plezier. Vaak zien we een marmeren of granieten aanrecht in een topkeuken, dat komt omdat deze materialen zeer sterk en mooi zijn. Het werkt gewoon een stuk lekkerder als je helemaal blij bent met je keuken. Zin in een stukje inspiratie door de mooiste marmeren en granieten keukens van dit moment? Kijk dan snel met ons mee naar de mooiste voorbeelden! 

1. Contrasten

Een spel van contrasten werkt meestal goed in het ontwerp van de keuken, dan ontstaat er echt een mooi evenwicht en orde. De keuze voor zwart hout geeft de meubels een schitterende look, zeker in combinatie met de rode plank. Het marmeren aanrecht past er schitterend bij.

Hout en steen

We vinden een granieten aanrecht in deze keuken erg mooi. Zo’n blad zorgt altijd voor een schitterende eye-catcher. In dit geval is het een beetje anders, want de aandacht gaat hier sterk uit naar de tegelstrip op de wand. Dit lijkt wel een mozaïek en geeft de ruimte een mooie charme. Het hout is hier een sfeervolle toevoeging. De bewoners zijn erg blij met het granieten keukeneiland, want dat vormt het centrum van de keuken.

Schitterende harmonie

Naast de sterkte en duurzaamheid van marmer in de keuken of een granieten aanrecht, bieden deze materialen ook iets anders, namelijk een bepaalde luxe die niet te versmaden is. In deze keuken wordt de hardheid van deze natuurgesteenten gecompenseerd door de zachte, warme look van het hout. Dat lichte hout was mooi zojuist, maar deze donkere kasten zien er ook prachtig uit. Het houten meubilair in deze U-vormige keuken past schitterend bij het granieten werkblad met de grijze tint. Het centrale eiland is een plezierige toevoeging aan deze keuken, want de kok die hier dagelijks kookt heeft daardoor alle ruimte. Een prima meubel ook om samen aan te koken!

Levendigheid

In de keuken ben je aan het creëren, daarnaast is het vaak een ruimte vol vitaliteit en sociaal verkeer. Want hoeveel mensen komen hier niet graag om te relaxen of even te kletsen met het gezin. Soms vertaalt deze levendigheid zich in het ontwerp: dat zien we hier bijvoorbeeld aan de rode tinten. Natuurlijk is het aanrecht of het keukeneiland een belangrijk centrum in de keuken. En in dit geval is het gemaakt van graniet; een zwaar materiaal dat vrijwel onverwoestbaar is.

Volg je gevoel

De combinatie tussen redwood en graniet is echt een topper! Dat zien we op deze foto gedemonstreerd. Bij het kiezen van je keukenkleuren is het echt belangrijk dat je volledig op je smaak afgaat. Is een keuken in de showroom bijna helemaal jouw kleur, vraag dan of je de kleur zelf kunt kiezen, bijvoorbeeld een iets lichtere tint, die wel exact jouw smaak is. Kan dit niet, volg dan je gevoel, ga niet voor second best, want je keuken ga je nog heel wat jaren zien.

Licht en rust

Elegantie is de dominante noot in deze visuele muziek. De witgrijze kleur van het graniet ziet er stalend uit en zorgt voor een mooie helderheid in de kamer. Marmer in de keuken of een granieten aanrecht zorgt ook voor een rustige sfeer.

Combinatie van elementen

Hier zien we een combinatie van verschillende elementen die we net ook zagen: het keukeneiland, een granieten aanrecht en sfeervolle steenstrips. Laten we ook de mooie houten meubels hier niet vergeten. Wat vind je trouwens van de plavuizen? Zorgt voor een relaxte look, niet waar?

Color boost

In een keuken moet het natuurlijk lekker schoon en fris zijn. Als je kiest voor een granieten aanrecht of een marmeren keuken zul je zeker zien dat het een stuk makkelijk is om je keuken schoon en blinkend te houden. In deze keuken biedt de kleur oranje op de wand de bewoners van dit huis elke ochtend een lekker frisse color boost! Een expert kijk met je mee naar de leukste ideeën voor je keuken.

Moderne uitstraling

We vinden de indeling van deze keuken lekker overzichtelijk. Erg mooi zo samen, dat aanrecht van graniet en het centrale eiland. Het granieten aanrecht krijgt een moderne uitstraling door de houten fronten, deze komen ook terug in het keukeneiland. Een marmeren keuken of granieten aanrecht past heel goed bij dit moderne houten design. Meer mooie keukens vind je hier.

Levendigheid in grijs

Ondanks het grijs dat deze keuken domineert heeft deze industriële ruimte een levendigheid waar we enthousiast van worden. Overal zien we dat verfijnde design, zoals het marmeren eiland dat veel ruimte biedt om lekker samen te koken.

Mooie lijst

Ben je opzoek naar een keuken met klasse? Dan is dit voorbeeld echt iets voor jou. Het marmeren aanrecht heeft een bijzondere uitwerking in de keuken, deze krijgt er echt een luxe uitstraling van. Het blad van het keukeneiland loopt door tot aan de grond en vormt zo een lijst rond het lichte hout. Supermooi!

Graniet

Als je optimaal gebruik wilt maken van de good looks van een marmeren keuken of aanrecht blad van graniet, dan kun je het materiaal echt op verschillende plekken in de keuken terug laten komen. Je hoeft jezelf dus niet te beperken tot het aanrecht en/of het keukeneiland. Hier komt het graniet ook terug op de wand en als strip onder de keukenkasten. 

We hopen dat je geïnspireerd bent door deze voorbeelden en net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën en trends!

Wat vind je van deze voorbeelden? Zeg het met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!