Uniek herenhuis kreeg een volkomen nieuw leven | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Uniek herenhuis kreeg een volkomen nieuw leven

Stoa. Stoa.
Chester Street House, London Klassieke woonkamers van Nash Baker Architects Ltd Klassiek
Loading admin actions …

In dit artikel nemen we je mee naar het Chester Street House dat aan het begin van de negentiende eeuw gebouwd werd in Londen. Het is in de afgelopen 50 jaar meerdere malen gerenoveerd, maar telkens deden deze werkzaamheden geen recht aan de authenticiteit van de woning. Ditmaal zou het allemaal anders verlopen. De schade die het pand de afgelopen jaren ondergaan had moest ongedaan gemaakt worden. Daarbij wilden de bewoners dat deze traditionele woning een moderne look zou krijgen, die op een tijdloze wijze aan zou sluiten bij de authentieke bouwstijl. Hieronder gaan we je de resultaten laten zien. Niet alleen heeft de woning deze nieuwe look gekregen, de ruimtelijkheid, lichtval en woonruimte zijn ook een stuk moderner en praktischer ingericht. Kijk snel met ons mee naar de ongelooflijke voorbeelden! Be inspired!

Gevel

Front elevation of the Chester Street House Klassieke huizen van Nash Baker Architects Ltd Klassiek Stenen
Nash Baker Architects Ltd

Front elevation of the Chester Street House

Nash Baker Architects Ltd

Bij het zien van deze voorgevel zou je kunnen denken dat het interieur nog uit de negentiende eeuw stamt, want er is geen enkele aanleiding om te denken dat de woning een moderne inrichting heeft, maar dat is natuurlijk wel zo! Dit huis is een belangrijk stuk erfgoed dat bewaard dient te blijven in zijn authentieke staat, maar het blijft natuurlijk wel een huis waarin geleefd moet kunnen worden volgens de moderne wooncriteria. Aan die laatste eis is nu juist tijdens de renovatie voldaan. De woning is een luxe versie van zichzelf geworden.

Tuin

Outdoor balcony and terrace at Chester Street House Klassieke balkons, veranda's en terrassen van Nash Baker Architects Ltd Klassiek
Nash Baker Architects Ltd

Outdoor balcony and terrace at Chester Street House

Nash Baker Architects Ltd

Vanuit deze positie in de ruimte hebben we een mooie kijk op de verbazingwekkend mooie tuin. Typisch een kwaliteit die we bij een woning als deze verwachten. Wat ooit een vacante open ruimte was is nu volledig in tune met de luxe look van de voorgevel. Dit is Engelse klasse op een geheel eigentijdse wijze. Let ook op de mooie terrassen, de serre en de mooie boom die voor veel sfeer zorgt. Alles is in een harmonieuze eenheid met elkaar verbonden. Dit is een tuin die Londen waardig is! Meer mooie ideeën voor je tuin kun je hier vinden!

Hal

Hall at the Chester Street House Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Nash Baker Architects Ltd Klassiek
Nash Baker Architects Ltd

Hall at the Chester Street House

Nash Baker Architects Ltd

Het is eigenlijk geen verrassing meer; dit interieur is excellent en staat bol van de luxe. Deze hal is ontworpen om indruk te maken. Echt de wow-factor 3.0! De bezoekers die deze gang binnenkomen wandelen zijn direct zwaar onder de indruk. Let op de spiegelwand en de bijzondere tafel; wat een prachtig welkom voor de gasten! En wat te denken van het gepolijste visgraat parket, dit is gewoon helemaal perfect! Samen met een expert ontwerp je al snel je eigen droominterieur. Klik hier voor de inspiratie!

Salon

The Living room at the Chester Street House Klassieke woonkamers van Nash Baker Architects Ltd Klassiek
Nash Baker Architects Ltd

The Living room at the Chester Street House

Nash Baker Architects Ltd

Dit is slechts één van de salons die dit Londense huis rijk is. De stijl in deze ruimte brengt de oude tijden weer tot leven, maar niet zonder de nodige ruimte te gunnen aan het verfrissende charisma van de moderniteit. Koele en neutrale tinten worden afgewisseld met luxe gouden accessoires en objecten, zoals de lampen en de mooie spiegels. En wat te denken van de sofa´s en tapijten, deze zorgen voor een ideale ambiance om in te relaxen. Stijlvol en elegant, gewoon typisch Engels.

Eetzaal

Dining room at the Chester Street House Klassieke eetkamers van Nash Baker Architects Ltd Klassiek
Nash Baker Architects Ltd

Dining room at the Chester Street House

Nash Baker Architects Ltd

Wow! Er is geen ander woord dat de Art Deco spiegel aan de schoorsteenmantel beter kan beschrijven. Wat een statement op de muur! En wat contrasteert deze buitengewone spiegel mooi met de prachtige traditionele parketvloer. Let ook op de originele open haard en de klassieke architectonische elementen die hier overal in de eetkamer te zien zijn. Deze kamer combineert woonplezier met een excellent design. Hier zien wij onszelf wel dineren!

Keuken met uitzicht

The Kitchen at the Chester Street House Klassieke keukens van Nash Baker Architects Ltd Klassiek
Nash Baker Architects Ltd

The Kitchen at the Chester Street House

Nash Baker Architects Ltd

Hier bevinden we ons in de keuken waar we een duidelijk gedefinieerde stijl zien, dat wil zeggen: een uniek mix van modern en klassiek. Eigenlijk precies hoe het algemene woonconcept van de woning, van buiten tot binnen, ontworpen is. De keuken volgt één kijklijn naar de achterzijde, waar de grote raampartij veel natuurlijk licht binnenlaat. Er is in deze ruimte geen onderbreking van de strakke lijn, want de apparatuur en opbergruimtes zijn in de meubels geïntegreerd. De lichtsfeer en het kleurenpalet versterken elkaar en dit resulteert in een mooie heldere ruimte. We zijn helemaal weg van deze keuken, te meer vanwege het prachtige uitzicht op de tuin. Dit is de ideale ruimte om in te genieten.

We laten je in dit artikel zien hoe je de woonkamer op een speelse wijze van de keuken kunt scheiden. Be inspired!

Wat vind je van deze stijl? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!