De Eeuwenoude Wijsheid van Feng-Shui Werkt ook voor Jou!

Stoa. Stoa.
homify Minimalistische slaapkamers
Loading admin actions …

Het is fijn om thuis helemaal op te kunnen laden. Maar, soms is het interieur zo ingedeeld dat er een sfeer hangt die niet helemaal helpt bij het ontspannen. Duizenden jaren geleden hebben de oude Chinezen met hun kennis van de menselijke psyche een systeem gemaakt waarbij praktische kennis vermengd werd met geloof in bovennatuurlijke zaken. Deze filosofie noemen we Feng Shui, wat zoveel betekent als 'wind en water', en gaat er vanuit dat er negatieve invloeden in een omgeving kunnen zijn die we kunnen elimineren en veranderen in positieve. Een goede relatie tussen de mens en zijn omgeving staat in deze filosofie centraal. De kracht QI (Ky) is de focus van Feng Shui, dit is de levensenergie, deze moet volgens Feng Shui stromen wil een mens gezond en gelukkig zijn. Een goed gekozen interieurdesign, volgens de principes van Feng Shui, zou dit laatste mogelijk moeten maken. 

Tegenwoordig zouden we het QI kunnen zien als ons gevoel bij een bepaald interieur. Een centrale vraag daarbij is bijvoorbeeld of iemand zich thuis lekker voelt of niet. In dit artikel nemen we wat ideeën van de Feng Shui door die zorgen voor een interieur waarin je je goed voelt.

Gebroken dingen heel maken of weggooien

Light and bright! CC Construction Klassieke woonkamers
CC Construction

Light and bright!

CC Construction

De filosofie van Feng Shui gaat er vanuit dat we alle voorwerpen die gebroken zijn moeten weggooien, omdat zij slechte energie dragen of positieve energie blokkeren. Alhoewel je eerst kan proberen deze objecten te repareren. Op een eigentijdse manier zouden we zeggen, dat een kapot object er lelijk uitziet en een treurige of aftandse sfeer aan een woning geeft waardoor je als bewoner een ongemakkelijk gevoel krijgt. Een expert kijkt graag met je mee naar mooi design.

Zuurstof

Open je ramen om de zoveel tijd, want dan kan het binnen goed doorluchten. Het is iets dat de Feng Shui aanbeveelt omdat het negatieve energie weg laat vloeien. Je voelt je beter in een ruimte met genoeg zuurstof.

Planten

Summer Calla Lily Plant Appleyard London TuinPlanten & bloemen
Appleyard London

Summer Calla Lily Plant

Appleyard London

Zorg voor een rustig interieur, want veel voorwerpen in huis blokkeren een goede doorstroom van QI. Je wordt onrustig van een volgepakte ruimte en je hebt minder bewegingsruimte. Feng Shui is eigenlijk heel concreet en praktisch als je het goed bekijkt. Frisse lucht kun je ook realiseren door planten in huis te zetten, dat is iets wat binnen de Feng Shui aangeraden wordt om van negatieve energie af te komen. Met andere woorden, je blijft gezond door gezonde lucht in te ademen. Feng Shui is een leer om gezond te kunnen leven.

Ritueel

Salt Keeper Oggetto HuishoudenHuishoudproducten
Oggetto

Salt Keeper

Oggetto

Zout is een reinigende stof, dat is al duizenden jaren bekend. Volgens de filosofie van Feng Shui verwijderd het de negatieve energie van de vorige bewoners uit je huis. Hier hebben we tip te pakken die in het moderne westen als pseudowetenschap wordt gezien. Je kunt het ook op een symbolische manier bekijken: met dit zoutritueel claim je voor jezelf de woning, zodat je je er helemaal thuis in voelt. De handeling is dan meer psychologisch van aard en wordt niet, zoals bij Feng Shui, gezien als de beïnvloeding van de onzichtbare kracht QI.

Spiegels

Queens Park House Honeybee Interiors Eclectische woonkamers
Honeybee Interiors

Queens Park House

Honeybee Interiors

Spiegels in huis zijn ook een Feng Shui manier om van slechte vibes af te komen. Waarom? Heel eenvoudig: ze zorgen voor de illusie van meer ruimte en weerkaatsten het daglicht door het huis waardoor het lichter is en jij je beter voelt. Ze zijn in veel stijlen te krijgen.

Feng Shui in de slaapkamer

Bedroom homify Moderne slaapkamers
homify

Bedroom

homify

Lekker luchten in de slaapkamer is in de ochtend erg belangrijk. Ook een licht kleurenpalet wordt door de Feng Shui aangeraden om negatieve energie te verwijderen.

Planten en spiegel in de hal

Deze planten en spiegel in de hal zorgen voor een goede omgeving waar slechte energie (nare gevoelens) geen kans krijgen. De ruimte is een stuk lichter en de planten zuiveren de lucht, daarbij verspreiden de bloemen een aangename geur. Hier voelen jij en je gasten zich lekker. 

Vuur element

In Feng Shui wordt het element vuur in verband gebracht met verlichting en spirituele groei. Dat komt goed overheen met de eigenschappen van vuur, namelijk dat het de kamer verlicht en voor een behaaglijke warmte zorgt. Het licht verjaagt het donker en brengt een huiselijkheid in je interieur. 

Lap de ramen

Feng Shui is heel praktisch: als je een licht interieur wilt waarin je je goed voelt moet je zorgen voor schone ramen. Dan kan de zon lekker naar binnen schijnen. Dan verdwijnen de schaduwen uit je kamer en baadt je in het natuurlijke daglicht. Daar krijg je een heel goed gevoel van!

Binnen en buiten

​Gevelfragment tuinzijde woonhuis Kralingseweg De Kovel architecten Bungalow
De Kovel architecten

​Gevelfragment tuinzijde woonhuis Kralingseweg

De Kovel architecten

QI moet stromen en dat kan heel goed als binnen en buiten via grote ramen visueel met elkaar verbonden zijn. Hier zien we een uitstekende manier om dit te bereiken. Wat een sfeer binnen en buiten! De natuur is hier heel dichtbij, met name het gazon, en daardoor komt er een verbinding tot stand tussen de natuur en de architectuur. Dat is een manier om van slechte energie / neerslachtige gevoelens af te komen. 

Zuivere vormen

Moderne Keukens Designed By David Moderne keukens
Designed By David

Moderne Keukens

Designed By David

De oosterse filosofieën zijn erg gericht op minimalistische manieren van leven en denken. Dit zien we ook terug in vele designs, zoals de Japanse tuin. Feng Shui raadt ook zuivere vormen aan en een overzichtelijke, beheerste vormgeving: in dit geval weinig prullaria. Dat zien we zeker terug in deze keuken. Je voelt je hier helemaal op je gemak als je aan het koken bent!

Vijver

Tot slot is de aanleg van een vijver een manier om de negatieve energie te verwijderen met Feng Shui. Zo ontstaat een centrum voor het design van je tuin en een duidelijke structuur die je we als mooi ervaren. Feng Shui werkt echt, omdat het een leer is die uitgaat van praktische tips voor een gezonde leefomgeving. Blijf ons volgen voor meer tips en ideeën! 

Check ook deze tips voor een fijn huis!

Welke Feng Shui tip pas je altijd toe? Zeg het met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!