De gang: inspiratie voor kleur

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De gang: inspiratie voor kleur

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
 Gang en hal door decorazioni, Modern
Loading admin actions …

De gang is de eerste ruimte van je huis die gezien wordt. De uitgelezen mogelijkheid om direct een stempel te drukken en te laten zien wat jouw stijl is. Gelukkig zijn er dan ook legio mogelijkheden om de gang helemaal naar eigen smaak in te vullen. In dit Ideabook bespreken we verschillende stijlen, maar vooral ook het gebruik van kleur in de gang. We bezoeken verschillende entreeruimtes waarbij een niet alleen een effen kleur is gebruikt, maar ook een bonte combinatie aan kleuren is toegepast. Kijk met ons mee en doe inspiratie op voor de kleur van jouw hal.

Een bonte combinatie

We duiken direct het diepe in met deze foto. We zien een zeer uitgesproken wand met een combinatie van werkelijk iedere kleur in het kleurenspectrum. Natuurlijk moet het je liggen, maar het effect is heel sprekend en persoonlijk. De kleuren in deze gang zijn een mooi eerste voorbeeld om te laten zien hoe je middels muurdecoratie van je gang direct een gevoel kan krijgen van de bewoners. Hier wonen duidelijk geen saaie mensen!

Verf de deur

 Gang en hal door homify, Industrieel

De gang is natuurlijk de toegang tot de rest van je huis. Het is de entree, maar zelden een verblijfsruimte. Hoe mooi is het om dat idee als uitgangspunt te nemen en die doorloop te benadrukken. Dat is wat we hier terugzien met de knalgele deur. Deze kleur correspondeert prachtig met het blauw en de bakstenen muur op de achtergrond. De grijze trap en balken hebben de functie het geheel in balans te brengen. 

Een mooie binnenkomer

Subtieler dan hierboven, maar nog steeds helemaal eigen is deze uitvoering. Hier zien we subtieler kleurgebruik waarbij de muurvlakken geverfd zijn in een neutrale kleur die een mooi contrast vormen met de kleurrijke stoelen en kledingstukken. De bewoners van deze woning zijn sowieso geen grijze muizen, dat laat de kledingkeuze wel zien! Is de bovenstaande optie je dus een stap te ver, dan is dit misschien een mooie inspiratie om ook wat kleur aan je woning toe te voegen. 

Verf je trap

Penthouse:  Gang en hal door CioMé, Minimalistisch
CioMé

Penthouse

CioMé

Wanneer je beschikt over een mooie trap in je huis, mag die in de gang natuurlijk ook wel wat aandacht krijgen. Op deze foto is dat knap gedaan. Van alle wanden die in de gang geschilderd hadden kunnen worden, is gekozen voor een subtiele coating. Het is de trap zelf die hier de aandacht verdient. De geschilderde trap maakt de gang een stuk levendiger en de kleur is een moedige keuze, maar correspondeert geweldig met de grijze muur. 

De gang als ziel van het huis

Oude gebouwen mogen weer gezien worden. Waar eerder in de stedenbouw een lichte tot grove afkeur bestond voor het oude – alles wat nieuw gebouwd werd was toch beter-, zijn we nu ongelofelijk blij dat er ook oude panden bewaard zijn gebleven. Ze mogen nu gezien worden en zo pronken we maar wat graag met originele details naast strakke moderne uitvoering. De geverfde trap die we hierboven zagen is er een voorbeeld van, zo ook deze gang. Een originele stenen wand naast een strakke gietvloer brengt oud en nieuw op een mooie manier samen. 

Fan van de combinatie oud en nieuw? Neem dan ook eens een kijkje naar deze Portugese flatwoning

Een mintgroen canvas

de ingang van no 15:  Gang en hal door Architectenbureau Vroom, Klassiek
Architectenbureau Vroom

de ingang van no 15

Architectenbureau Vroom

Ben je toe aan een nieuwe kleur in je hal? Waarom dan niet de gehele ruimte in dezelfde kleur verven? Hiermee voorkom je geld te moeten stoppen in het vinden van passende accessoires. De geheel geverfde gang is op zichzelf immers al een eyecatcher, dus woonaccessoires sla je liever over. Zodra je de kleur zat bent gooi je er bovendien gewoon een ander likje verf over. 

Vintage in de gang

Marrakech van ESTAhome.nl:  Gang en hal door ESTAhome.nl, Landelijk
ESTAhome.nl

Marrakech van ESTAhome.nl

ESTAhome.nl

Het is onwaarschijnlijk dat de lichtblauwe tegeltjes in deze gekleurde gang origineel zijn, en toch stralen ze dat gevoel uit. Ook het bankje heeft een vintage look, maar is waarschijnlijk nieuwkoop. Wat we hier zien is een mooi voorbeeld van een vintage look in de gang. Met mooie pasteltinten en passende accessoires zijn de kleuren van de gang zo in te zetten dat oud en nieuw ook zonder originele details tot een persoonlijke uitstraling komen.

Kunst in de gang

Hoe wit, strak en modern je gang ook is met kleurige kunst breng je er een persoonlijke touch in aan. Kunst is een sprekende manier om je eigen smaak over te brengen en je gang wat kleur mee te geven. Mooi aan het werk dat we hier zien, is dat het correspondeert met de functie van de hal. Toegegeven, niet iedereen in je huishouden zal staan te springen als je je modderfiets op de schone tegels rijdt, maar met deze fiets hoor je niemand klagen. Het kleurrijke achterbord zorgt ervoor dat de toon direct is gezet, hier huist een kleurrijk gezin.

Fotobehang in de gang

Fotobehang: Amsterdamse grachten:  Gang en hal door kleurmijninterieur.nl, Koloniaal
kleurmijninterieur.nl

Fotobehang: Amsterdamse grachten

kleurmijninterieur.nl

Wat we hier in de lobby zien, is nog een sterk staaltje functionele kunst. Het drukken van grote fotoprints is inmiddels voor iedereen bereikbaar, en mocht je niet de beschikking hebben over een eigen foto dan is er volop voorgedrukt fotobehang te verkrijgen. Fotobehang is een mooie manier om je gang volledig naar eigen gevoel in te kleuren. De foto geeft zowel persoonlijkheid als kleur aan je gang en is makkelijk te bevestigen. Let natuurlijk wel goed op de afmetingen, het zou zo zonde zijn als je er een essentieel stuk af moet halen omdat er in jouw kleurrijke gang precies een hoekje zit. 

Vintage behang als smaakmaker

interieur- en kleuradvies:  Gang en hal door studio zipp, Eclectisch
studio zipp

interieur- en kleuradvies

studio zipp

Naast fotobehang is ook het gewone behang een optie om je gang naar eigen inzicht te kleuren. Waar behang eerder vooral beelden opriep van enigszins gedateerde dames met plumeaus en krulspelden zien we nu dat juist het vintage behang aan een opmars bezig is. Al een tijdje is dit soort behang met drukke prints een mooie mogelijkheid om een ruimte wat persoonlijkheid mee te geven. Dat we daarbij ook zeker de gang niet mogen vergeten is met deze foto onherroepelijk onderstreept.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!