Verf ideeën om door te rollen naar je eigen muur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Verf ideeën om door te rollen naar je eigen muur

Anouk Freriks Anouk Freriks
Chestnut lamp van Studio Snowpuppe Scandinavisch
Loading admin actions …

Pak de rollers, kwasten, sjablonen en tape er maar vast bij. Deze verfideeën zijn er om thuis te kopiëren. Voor wie wel eens iets anders wil dan de eeuwige witte muur, is dit Ideabook in het leven geroepen. Durf verder te gaan dan het verven van slechts een wand en doe minimalisme de deur uit. Binnen een handomdraai stelen grove verfstreken,  nieuwe belijningen, kekke accenten, weelderige illustraties of subtiele geometrie de show. Verf is de ideale manier om snel en eenvoudig de laatste kleurentrends in huis te halen. En al helemaal fijn: een aantal van deze ideeën vergen slechts een kleine hoeveelheid verf. Wie weet tover je de wand om tot een ware eyecatcher met het restje verf dat anders maar staat te verstoffen. Doorzoek de garage, zolder en alle kasten en ga vandaag nog aan de slag.

Met stip op een

Om even een punt te maken, iets kleurrijk aan te stippen. Geen kleine dots, maar het grotere gebaar. Ronde vormen zijn een onmisbare interieurtrend voor 2016. Wees de trendsetter en maak een statement met een uitvergrote cirkel op de muur. Daarbij is het handig om met een sjabloon te werken voor een strak resultaat. De cirkel vormt een fijn focuspunt, als achtergrond waartegen lampen en accessoires nog mooier tot hun recht komen. Uitgevoerd in een tint voor een zachtere look, bovenstaand in grafische tweedeling. Hier in samenspel met de zwarte lijnen van de lamp is het al een kunstwerk op zich te noemen. Terwijl de roze kleur deel uitmaakt van een warm ton-sur-ton palet. Een eclectisch, vrouwelijk interieur, maar wel met een rauw randje. De cirkelvorm kan eveneens fungeren als moodboard of notebook, door deze met een speciale verfsoort aan te brengen. Schoolbord, whiteboard of magneetverf bijvoorbeeld.

Onderstreepte architectuur

Kantoor KWINK_01 Moderne kantoorgebouwen van HOYT architecten Modern
HOYT architecten

Kantoor KWINK_01

HOYT architecten

De eerder genoemde schoolbordverf speelt ook in dit beeld een rol, maar niet de verrassende, toonaangevende. Die rol is weggelegd voor de helderblauwe lambrisering. Eigenlijk is het met name de optische illusie van een lambrisering die tegenwoordig vaak middels verf gewekt wordt. Een manier om de bestaande belijning van de architectuur te benadrukken. Evenals het accent te leggen op het meubilair op dezelfde hoogte. In dit geval dus de lange eettafel. De toevoeging van randen of lijsten laat dit verfidee naadloos aansluiten bij de hernieuwde klassieke trend. Maar enkel een strak geverfd kleurvlak volstaat ook. Zeker wanneer een frisse, eigentijdse look gewenst is. Overigens kan een subtiele rand in de vorm van een doorgetrokken, smalle streep met verf worden aangebracht. Kies voor een subtiele nuance van de optische lambrisering voor een zacht verlopend effect. Of laat juist de smalle lijn de hoofdrol spelen in een afwijkende, felle tint en voorzie de rest van de wand van warme neutralen.

Monochrome schoonheid

Blackbird Landelijke eetkamers van Onix NL Landelijk
Onix NL

Blackbird

Onix NL

Inderdaad. Niet alle verfideeën in dit Ideabook zijn met het laatste restje verf uit te voeren. Dit idee vraagt absoluut om een stuk meer materiaal en vergt ook enige tijd en inspanning, maar het resultaat is verbluffend. Het nieuwe monochroom is allesbehalve eentonig en saai. Het toont de ware schoonheid van de meest heldere trendkleuren. Uitgevoerd in donkere tinten zou het geheel nogal zwaar ogen, en een neutraal springt wellicht niet genoeg in het oog. Zaak is wel om secuur te werk te gaan voor een egaal eindresultaat. Van muur tot aan plafond, schappen tot aan meubilair, alles is in dit zonnige geel gegoten. Ook een perfecte manier om oude of tweedehands meubels nieuw leven in te blazen. Niet enkel een accent, maar het volledige interieur vormt zo het stralende middelpunt. Een ruimte waarin ieder afwijkend detail of accessoire als vanzelf wordt uitgelicht.

Artistieke streken

Dit is zwart zoals we haar tegenwoordig graag zien. Niet langer hard en onder scherpe hoek, maar verzacht en langzaam uitgevaagd. Wel zouden deze artistieke verfstreken het ook in vele andere tinten goed doen. Een verftechniek die het handmatige werk en de snelle beweging van de schilder weerspiegelt. De impulsieve ingeving van een nieuw verfidee, met een al even spontane look. Deze verftechniek wordt veelal toegepast in de vorm van het zogenaamde dip dye effect, waarbij enkel de onderzijde van de muur geschilderd is. De uitvoering hierboven is des te origineler. Het geeft op speelse wijze vorm aan de eethoek. De ongedwongen schilderstijl past eveneens goed bij het verouderde baksteenpatroon op de muur aan de overzijde.

Weelderige illustratie

Chestnut lamp van Studio Snowpuppe Scandinavisch
Studio Snowpuppe

Chestnut lamp

Studio Snowpuppe

Ongedwongen, speels en handmatig. Begrippen die eveneens van toepassing zijn op de illustraties die meer en meer muren sieren. De zwarte lijnen lijken een nieuwe dimensie aan te hebben genomen vanaf het schilderdoek. Vanwaar de illustraties zich niet beperken tot enkel en alleen de wanden, maar ook gerust de vloer of meubels beslaan. Het karakter wordt extra sterk wanneer het patroon doorloopt, zoals in dit voorbeeld. Wellicht niet het meest eenvoudige verfidee, maar met behulp van een professionele kunstenaar of de vele beschikbare sjablonen toch geen onmogelijke taak. Met name natuurlijke onderwerpen als vogels, veren, bloemen, planten, bomen en takken zijn momenteel ongekend populair. De styling is hier in dit geval perfect op aangepast, van dierlijke knuffels tot aan kussensloop met eenzelfde bomendessin. Ook een fijne optie in de fantasierijke kinderkamer, dit sprookjesbos in Scandinavische stijl.

Accentuerende details

Geometrische vormen, zelfs na lange tijd in het trendbeeld raken we er maar niet over uitgepraat. In alle mogelijke hoeken en vlakken duiken ze alsmaar op in het interieur. Steeds vaker treden ze buiten het strakke stramien en doorlopen ze speels een eigen weg. Dit kan al als klein accent, door enkel de uiterste punt van een kast of muur van een anders gekleurde driehoek te voorzien. Op deze manier oogt het als een omgevouwen hoek, geïnspireerd op grafisch papierwerk. Bovenstaand beeld bewijst dat accenten van groot formaat tegelijkertijd een enigszins subtiele uitstraling kunnen hebben. Dit wordt bereikt middels het lichte, neutrale kleurgebruik. Speel dus vooral met nuances in warme en koele ondertonen die even licht zijn. Zo passen de geometrische vormen zich aan naar het huidige, zachter wordende interieurtijdperk. Daarnaast leent de driehoekige vorm zich perfect om bepaalde punten uit te wijzen. De focus komt als vanzelf op het breder wordende deel te liggen. Naadloos aansluitend op de lades en de kastdeur zijn voortaan alle ogen op het bedmeubel gericht.

Welk idee ga je omzetten? Laat een reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!