Ecologisch huis met een futuristische look | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ecologisch huis met een futuristische look

Stoa. Stoa.
Moderne eetkamers van STEINMETZDEMEYER architectes urbanistes Modern
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee naar de gemeente Bertrange in Luxemburg, daar vonden we een project dat echt tot de verbeelding spreekt. Het gaat om een huis dat ecologisch is en daarbij een bijzonder futuristische uitstraling heeft. Qua design doet het denken aan een ruimteschip. Natuurlijk is dit een erfenis van de space age architectuur en design van de jaren vijftig en zestig, maar toch laat deze woning ook een eigentijdse twist zien die ons kan bekoren. Het is een milieuvriendelijke woning met waarin een meeslepende stijl wordt gecombineerd met een overtuigende huiselijkheid, waardoor de sfeer altijd optimaal is. Echt een huis waarin je graag wilt wonen. 

Daarbij gaat hier om een speciaal soort huis, namelijk een passiefhuis, waarmee we een woning bedoelen die niet meer dan 15 kWh/m² per jaar verbruikt voor de verwarming van de verschillende kamers. Daarbij is het een woning die geen actieve (fossiele) energie verbruikt. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch is dit alles realiteit. Dit laatste is mogelijk omdat het passieve huis beschikt over een uitstekende thermische isolatie. Met behulp van het zonlicht en de warme van de personen in het huis worden de ruimtes verwarmd. We gaan samen binnen rondkijken!

We nemen je hieronder mee op een tour door de woning, zodat jezelf ook de nodige inspiratie op kunt doen. Ben je er klaar voor? Kijk dan snel met ons mee en be creative!

Gevel

Om de woning afdoende te kunnen verwarmen wordt er gebruik gemaakt van natuurlijk zonne-energie. In deze woning valt het zonlicht eenvoudig naar binnen en wordt in de woning vastgehouden. En wat te denken van het uitzicht dat je hebt vanaf de eerste verdieping. Zo´n immense raampartij vervult dus verschillende functies op hetzelfde moment. Het grijze frame, waarin het grote raam geplaatst is, lijkt wel te zweven, dit zorgt voor een indrukwekkend schouwspel.

Interieur

We nemen hier een kijkje in de eetkamer met de aangrenzende keuken. De ruimte heeft een open plafond, waardoor een mooie ruimtelijke structuur ontstaat. De sculpturale trap leidt ons naar de bovenste verdieping, daar vinden we het indrukwekkende uitzicht op het interieur en de buitenwereld. Let ook op de elegante stoelen met hun futuristische stijl, dit alles past precies in het totale woonconcept van de woning. En wat te denken van de handige wandkast, zo heb je de beschikking over veel opbergruimte, maar zonder dat er veel woonruimte verloren gaat.

Eettafel

Vanuit deze positie hebben we een mooi zicht op de eetzone van de keuken. In het ontwerp van dit gedeelte was de ¨kleur¨ wit dominant. De betonnen vloer hoort hier natuurlijk bij. Het zijn de rode meubels die voor een color boost zorgen. En let vooral op de lampen boven de eettafel, deze zijn volledig in tune met het futuristische concept dat in deze eetkamer gehanteerd is. Meer mooie ideeën voor een bijzonder interieur kun je hier vinden!

Haard

Wat is die haard toch een bijzondere verschijning! Deze is wat je noemt een echte eye-catcher. In deze buitenruimte is het een belangrijk element. Hij maakt direct indruk door zijn eenvoudige strakke lijnen waaruit een minimalistische geest spreekt. Natuurlijk is het ontwerp van de haard ietwat koel, maar op de koude dagen van het jaar zorgt hij voor de nodige warmte. Hier is een über gezellige ruimte gecreëerd.

Hal

We arriveren hier op de bovenste verdieping, waar we verrast worden door de gezellige inrichting van de hal, die hier niet ongebruikt blijft. Langs de muur treffen we een mooie kast die alles in zich heeft om ons te verbazen, zowel qua vormgeving als kleurenpalet is het een juweeltje. Het meubel past als gegoten in deze mooie ruimte. Als je een echte liefhebber van boeken bent is dit een gouden manier om je persoonlijke schatten op te bergen. Plof neer op de sofa met een goed boek, dan ben je zo van deze wereld in een andere.

Slaapkamer

Hier vinden we de rode banken weer, maar nu sieren ze de slaapkamer van het huis. En eerlijk is eerlijk; kleuraccenten fleuren ons leven op, nietwaar? In deze kamer zijn ze van fundamenteel belang, want ze geven de koele ruimte de nodige persoonlijkheid. Samen met het hoogwaardige parket en het overtrek van het bed, vormen ze een stijl die ons direct inpakt. En wat te denken van het fabuleuze uitzicht! Met behulp van een expert is het niet moeilijk om een droomslaapkamer in te richten!

Badkamer

De badkamer is de volgende stap in de betovering die deze woning bij ons teweegbrengt. In deze kamer is werkelijk aan alles gedacht om het de bewoners zo luxe mogelijk te maken. Slechts gescheiden door een glazen wand vormen bad- en slaapkamer een ware eenheid. Het bad staat als een sculptuur in de ruimte en nodigt je echt uit om te relaxen in het heilzame water. Wat passen de vloer en de badkuip mooi bij elkaar. En dat licht! Wederom vinden we hier het bewijst dat een eenvoudig ingerichte kamer een magische uitstraling kan hebben. Schoonheid schuilt in de beperking. 

Met goede ideeën op zak kun je toch donkere kleuren gebruiken in een kleine ruimte.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!