Een grote kamer meubileren doe je zo

Stoa. Stoa.
homify Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Zonder een geschikte inrichting kan een grote ruimte al snel een nachtmerrie worden. Het vergt wat begrip van inrichten om grote kamers te kunnen meubileren. Met onze tips maken we het echter zeer makkelijk voor je om een grote ruimte helemaal naar je eigen smaak in te richten en ook op zo’n manier dat het de meest praktische en esthetische manier is die past bij het riante woonvolume. Heb je een woon-/ eetkamer of keuken samen in een grote ruimte, dan is het erg mooi als je deze op een moderne manier kunt inrichten zodat deze ruimte aanvoelt als een geheel en niet als een verzameling van functies. Kijk hieronder met ons mee naar de tips om grote kamers in te richten en laat je inspireren!

Grote meubels

Grote kamers hebben een groot voordeel: er zijn nauwelijks grenzen aan de afmetingen van de meubels. In de grote woonkamer vind je dus ook vaak extra grote meubels. Dit zorgt voor een mooie invulling van de ruimte en maakt dat die huiselijkheid en comfort ontstaan waar we van houden. Met deze banken kun je heel mooi een grote ruimte inrichten, waardoor je nooit overmeesterd wordt door de grote van de kamer. Een expert kijkt graag me je mee naar gave ideeën voor je woonkamer.

Kies voor hout

Hout is het ideale materiaal voor het inrichten van een grote ruimte. Het natuurlijke materiaal is bekend om zijn gezellige uitstraling en past dus elke kamer. Over het algemeen kun je zeggen: hoe donkerder de houten vloer, des te warmer de kamer. Bekijk ook deze woonkamers. 

Tapijten

Kussens en dekens verhogen het comfort van een bank of bed, maar hoe zit het met de vloer? Om een grote ruimte nog comfortabeler te maken kan de vloer ook met zachte kussens versierd worden. Dit lange tapijt is niet alleen een perfecte voetenwarmer maar ook een zachte speelweide voor in de kinderkamer. Dankzij het wasbare oppervlak zijn de tapijten eigenlijk geschikt voor elke kamer. De kleurdiversiteit is ook een perfecte tip voor in een grote ruimte: donkere en krachtige kleuren zorgen voor een fijne ambiance

Optische trucs

Grote kamers meubileren komt met de nodige uitdagingen. Een van die uitdagingen is vaak een zeer hoog plafond, daardoor voelen veel mensen in zo'n kamer zich vaak een beetje verloren. Er zijn een aantal trucs die je kunnen helpen dit designprobleem te tackelen. Om het plafond iets lager te maken zijn er twee mogelijkheden: de muur slechts tot een bepaalde hoogte schilderen, de witte bovenrand wordt dan visueel gelijkgesteld met het plafond waardoor de kamer lager lijkt. De andere tip is donkere kleuren kiezen voor de muren waardoor deze optisch dichterbij lijken. Deze truc kan zowel voor het plafond als voor de muren worden gebruikt. Kleurtips: donkerrood, blauw of groen. Bij het inrichten van een grote ruimte raden wij donkere kleuren aan.

Gordijnen

De plafondhoogte in grote ruimten kan echter ook gebruikt worden voor decoratieve doeleinden als je een grote kamer gaat meubileren. Een hemelbed of mooie gordijnen zijn hier bijzonder effectief. Een kamer met een koninklijke touch vinden we vaak in de slaapkamer. In een grote kamer passen grote gordijnen heel mooi.

Schuifdeuren

Een open keuken die verbonden is met de eet- en woonkamer is voor veel mensen een droom. Het kan lastig zijn om deze grote ruimte in te richten. Een beetje meer privacy en rust in de ruimte vraagt om goede ideeën. Een praktische oplossing voor dit designprobleem zijn de handige schuifdeuren. Ze kunnen worden gebruik om een grote kamer te openen of juist af te sluiten voor een aangrenzende kamer. Bovendien zijn schuifdeuren steeds vaker een mooi designelement dankzij de veelzijdige onderwerpen. Echt een goede manier hoe je een grote kamer kunt inrichten.

Decoratie

In kleine kamers is het een sport om woonruimte te behouden en toch genoeg meubels, opbergruimte te kunnen realiseren. Een gezellige sfeer heb je daar zo te pakken. Grote kamers daarentegen hebben dat probleem van schaarste niet, maar een sfeer oproepen is veel moeilijker. Een grote ruimte inrichten met een persoonlijke touch is heel gemakkelijk, namelijk het plaatsen van foto’s van jezelf, vrienden en familie. Of wat dacht je van leuke schilderijen! Zelf een muurdecoratie is een optie. Laat het doen of DIY erop los!

Symmetrie

Maak goed gebruik van een mooie structuur als je een grote kamer gaat inrichten. Hier zien we een mooie symmetrie die de kamer een duidelijke structuur geeft. De grote ruimte is nu mooi verdeeld.

Haard

Sfeer in een grote kamer oproepen als je deze gaat inrichten is niet zo gemakkelijk, maar met dit idee wordt het juist wel makkelijk. De grote bank past heel goed voor het enorme raam en de haard verspreidt warmte en gezelligheid in de grote ruimte.

Frisse tint

Frisse kleuren kiezen voor je grote ruimte is een slimme zet. Dat zien we hier ook op de wanden: het mintgroen past schitterend bij het plafond. Ook de positie van de meubels zorgt voor een goede balans tussen de riante ruimte en een huiselijke, persoonlijke sfeer.

Openheid

Je kunt bij het meubileren van je grote kamer kiezen voor een open ruimte in je kamer, gewoon omdat je van veel ruimtelijkheid houdt. Hier zien we daar een goed voorbeeld van.

Eclectisch

Gehele woonhuis landelijk chique Wood Creations Landelijke woonkamers
Wood Creations

Gehele woonhuis landelijk chique

Wood Creations

In een grote ruimte kun je lekker los gaan als het gaat om speciaal meubilair en decoratieve elementen. We zien hier bijvoorbeeld een mooie verzameling interessant design: twee vazen naast de deur, een eclectische kroonluchter en een riante houten tafel met een zwaar blad en schijnbaar lichte, moderne poten. Een prachtige manier om een grote ruimte in te richten.  

Met dit voorbeeld sluiten we dit artikel, maar nemen we je graag mee naar andere mooie voorbeelden.

Welke voorbeeld is je favoriet? Zeg het met een comment! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!