Oude schuur werd unieke woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oude schuur werd unieke woning

Stoa. Stoa.
van inesbrandao_arquitectura
Loading admin actions …

We laten je dikwijls de mooiste projecten zien gevat in prachtige foto´s geschoten door fotografen met verstand van architectuur. Vandaag zal dat niet anders zijn. We nemen je mee naar een schitterend project waarin een oude schuur een nieuw leven kreeg. Het is een verbazingwekkend schouwspel geweest voor de bewoners. Stel je voor dat je jaren lang een oude schuur hebt en deze ineens in een modern woonhuis is omgebouwd. Daar wordt je gewoon vrolijk van! Een renovatieproject als dit maakt het ook een stuk makkelijk om zelf lekker aan de slag te gaan, want dit pand bewijst dat je van alle bouwwerken een schitterende woning kunt maken. Lef en doorzettingsvermogen zijn daarbij zeer belangrijk. We laten je hieronder de bijzonder transformatie zien. Kijk met ons mee en doe ideeën op!

Oude staat I

Zoals je kunt zien de schuur was volledig vacant en verlaten. Gevuld met sporen van de tijd, dat wel, maar al de nutteloze gebruiksvoorwerpen maakten van deze schuur een echte puinhoop! Deze foto laat zien voor welke taak de bewoners stonden. Toch heeft de woning al de nodige charme, vooral het metselwerk spreekt van veel authenticiteit. Maar er is nog een lange weg te gaan!

Oude staat II

Tijdens de renovatie kwam met de achter dat de dakconstructie deels bewaard kon bleven waarbij nieuwe toevoegingen niet uitgesloten werden. Zo worden de oude en nieuwe architectuur samengebracht, dit levert doorgaans de beste resultaten op. Let op de hoge plafonds en de tussenverdieping. Dat zorgt voor veel mogelijkheden als we het hebben over sfeer en inrichting.

Transformatie

In een oogwenk is de oude schuur veranderd in een uiterst comfortabel verblijf. Deze nieuwe look heeft nauwelijks nog iets vandoen met de oude staat waarin de ruimte zich bevond. De geschilderde muren en witte structuur geven deze ruimte zijn unieke ambiance, waaruit de oude tijd nog spreekt. Het interieur heeft een vriendelijke sfeer die vervuld is van een huiselijke warmte. Geen wonder dat de bewoners zich in deze kamer helemaal happy voelen! Let ook even op de bijzondere trap, die licht als een donker eiland in een zee van wit. Gewoon prachtig en inspirerend!

Ruimte

De ruimte heeft allerlei mooie aspecten om te ontdekken. Alles is zo op elkaar afgestemd dat ondanks de beperkte ruimte er toch een ruimtelijke sfeer voelbaar is. De ambiance is luchtig en fijn. We zien een eethoek met een tafel vervaardigd uit massief hout, dat is een tafel voor een hele familie! Qua look past hij precies in de setting. De eigentijdse meubels en de kunstmatige verlichting contrasteren met de meer rustieke structuren die in de ruimte te zien zijn. Zo smelten oude en nieuwe stijlen samen in een tijdeloos interieur waarin genoten kan worden van de goede dingen van het leven.

Wit

In deze ruimte zien we het voordeel dat wit binnen de home decoration. Kleine ruimte lijken ruimtelijker door het gebruik van deze tint. Binnen dit project was wit een belangrijke speler in het kleurenpalet, het effect in de ruimte kun je hier duidelijk op de afbeelding zien! Dergelijke ruimtes nodigen natuurlijk wel uit om een subtiel wat kleur aan te brengen, want het moet hier en daar toch ook een beetje fleurig zijn. Be creative!

Zolder

Hier laten we je nog een keer de oude staat van de ruimte zien. Wat een contrast met de nieuwe staat van het pand! Deze niet geïsoleerde ruimte was onaangenaam en werd totaal niet gebruikt. Door deze oude staat te zien hebben we nog meer waardering voor de mooie nieuwe kamer die we op de volgende afbeelding gaan zien. Een expert helpt je uit de brand als het gaat om een ideale indeling van je interieur.

Werkkamer

Thuiswerken is tegenwoordig heel normaal, dus een goede werkkamer is nodig. De oude ruimte van zojuist is veranderd in een heus thuiskantoor waarin naar hartenlust gewerkt kan worden. Let op het mooie plafond, de lichtval die het interieur tot leven brengt en de stijlvolle inrichting. We genieten van deze resultaten alsof het onze eigen woning betrof! Meer mooie ideeën voor de zolder vind je hier!

Keuken

Kijken we nu naar een futuristische computer of is het toch echt een keuken. We kunnen er niet om heen, dit is een van de spannendste ontwerpen van de laatste tijd. De intens zwarte module steekt prachtig af bij al het wit in deze keuken. Alle handige keukenapparatuur is in deze vorm geïntegreerd. Met deze keuken gooi je zeker hoge ogen! Tot zover de rondleiding door de woning. Laat je vooral inspireren door de mooie voorbeelden. Be creative! 

Met deze tips maak je je kamer zonder ramen mooi licht!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!