10 prachtige kleuren die perfect bij de herfst passen | homify

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

10 prachtige kleuren die perfect bij de herfst passen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Rustieke woonkamers van homify Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

De herfst betekent het einde van de zomer en dat kan je misschien wel een beetje treurig maken. Zodra de regen met bakken uit de hemel valt en je door de storm bijna niet naar buiten kunt, is dat ook wel vrij logisch. Toch heb je ook prachtige najaarsdagen waarop je heerlijk kunt genieten van de kleurenpracht die de natuur je te bieden heeft. Is het dan ook geen goed idee om die kleuren als inspiratie voor je interieur te gebruiken? Wij vinden van wel en hebben daarom foto’s van een aantal experts op een rijtje gezet om jou inspiratie te geven.

1. Geel

Geel is een basiskleur die je het meest tegen komt bij de verkleurende blaadjes aan de bomen. Hier zien we het als poef op een subtiele manier in het interieur verwerkt.

2. Oranje

Oranje is een heerlijk warme kleur die je op één muur toe kunt passen om een warm effect te krijgen. Kies wel voor een zachte vorm van oranje, want de kleur die we met Koningsdag gebruiken is een beetje te fel.

3. De kleur van hout

Rustieke woonkamers van homify Rustiek & Brocante Massief hout Bont

Hout is als zodanig natuurlijk geen kleur, maar de kleur van hout past ook perfect bij het najaar. Deze woonkamer is trouwens tijdens alle andere seizoenen ook een paradijsje om te verblijven…

4. Pruisisch blauw

Blauwe vintage bank, Theo Ruth voor Artifort? Prachtige jaren 50 sofa met retro design van homify Rustiek & Brocante
homify

Blauwe vintage bank, Theo Ruth voor Artifort? Prachtige jaren 50 sofa met retro design

homify

Pruisisch blauw is een van de meest frisse kleuren die toch erg goed bij de herfst past. Voor meubels is dit vooral een prachtige kleur om te gebruiken. Maar ook op een muur kan het voor een fantastisch effect zorgen. Zeker als het een fraai contrast oproept met de andere kleuren in je interieur.

5. Aarde en klei

Vrijstaande Villa Heiloo Landelijke badkamers van Atelier09 Landelijk
Atelier09

Vrijstaande Villa Heiloo

Atelier09

Aarde en klei, die omschrijvingen spreken eigenlijk voor zichzelf. Warme en stoere kleuren die het ook zoals hier in een badkamer heel erg goed kunnen doen. Het contrast met een mooie groene plant is trouwens ook fantastisch. Ook hier is weer sprake van een schitterend evenwicht, iets om te onthouden!

6. Rood

Splinter: modern  door Harvink, Modern
Harvink

Splinter

Harvink

Rode blaadjes aan de bomen, die zorgen voor de dynamiek in het palet van herfstkleuren. Deze warme kleur kun je ook binnenshuis heel erg goed gebruiken. Let er dan ook weer op dat het niet te fel is, maar zo heerlijk warm en zacht als op deze foto.

7. Amber

Geel hebben we al genoemd, maar eigenlijk zijn er meerdere varianten van de gele kleur die je in je najaarsinterieur kunt verwerken. Amber is daar een prachtig voorbeeld van, de gouden gloed doet je nog even denken aan het rijpe graan op het land aan het einde van de zomer… En wat is dit trouwens een fantastische eetkamer!

8. Espresso

Koffie kun je ook in kleuren zien. Espresso is daar een prachtig donker voorbeeld van. Als je nou de geur van versgemalen koffiebonen ook nog even in gedachten neemt, dan zie jij jezelf vast in deze prachtige keuken zitten met een heerlijk bakje troost.

9. Mosterd en mokka

isabella van K studio Eclectisch
K studio

isabella

K studio

De laatste gele tinten die we je willen laten zien zijn mosterd en mokka. Mosterd is wat feller, terwijl mokka meer naar bruin neigt. Dit tafeltje zit er eigenlijk een beetje tussenin. Trouwens is dit ook een geweldige inspiratiebron voor een meubelstuk waarmee je de natuur letterlijk in huis haalt.

10. Amethist

Ode Passie vloerlijn Klassieke woonkamers van Ode aan de Vloer Klassiek Kunststof
Ode aan de Vloer

Ode Passie vloerlijn

Ode aan de Vloer

We sluiten het overzicht af met amethist. Een kleur die ergens perfect tussen bruin en paars balanceert. Heel erg chique vooral om te gebruiken! Daarnaast zorgt het natuurlijk vooral voor een zeer warme sfeer. 

Wil je nog meer inspiratie op doen nu de herfst echt is begonnen? Neem dan ook bij dit interessante overzicht even een kijkje!

Wat is jouw favoriete kleur uit dit overzicht? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!