Nederlands minimalisme is hip and happening! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Nederlands minimalisme is hip and happening!

Stoa. Stoa.
Minimalistic Bathroom Minimalistische badkamers van Alexander Claessen Minimalistisch
Loading admin actions …

Nederlands minimalisme is prachtig en mikt daarnaast steevast op efficiëntie. Waarom een wijdlopige uitwerking nastreven als het juist de eenvoud is waar het allemaal om draait. Een beperkt ontwerp zorgt voor de nodige efficiëntie als het gaat om het gebruik van de leefruimte, dit is zeer handig als de ruimte beperkt is. Een prachtige badkamer is niet per definitie ruim en een praktisch bureau niet altijd groot en breed. Het kan ook anders. We gaan je het werk van Alexander Claessen laten zien, waarbij we ons richten op zijn badkamerontwerp en schrijfmeubel. Dit zijn ideeën waarmee jezelf snel aan de slag kunt. Je interieur wordt er direct veel praktischer en rustiger van. Succes verzekerd! Kijk snel met ons mee naar de voorbeelden en laat je inspireren. Be creative!

Klein maar fijn

Small Bathroom Design Minimalistische badkamers van Alexander Claessen Minimalistisch
Alexander Claessen

Small Bathroom Design

Alexander Claessen

In de grote stad is maar weinig woonruimte, dus slimme designoplossingen moeten er voor zorgen dat het leven aan kwaliteit wint. Dat wil zeggen dat nieuwe problemen gecounterd moeten worden met hedendaagse oplossingen. Deze vinden we in de ideeën die Alexander Claessen ons laat zien. We nemen op deze afbeelding een kijkje in de badkamer die hij ontworpen heeft met in zijn achterhoofd een oude fabriek uit de twintigste eeuw, het gaat hier dus om een industrieel concept. De ruimte die er voorhanden is, is natuurlijk maar zeer gering, maar ook in een beperkte ruimte kun je als ontwerper heel wat bereiken op het gebied van design. Deze kamer is slechts 4.5 vierkante meter groot, maar als je ziet hoeveel comfort deze te bieden heeft heb je als gebruiker van de ruimte verder niets te wensen. Alles in dit ontwerp ademt een minimalistische ontwerptrant, een bijzonder geliefde stijl bij Nederlandse ontwerpers. In deze badkamer ontmoeten natuurlijk hout, betonnen tegeltjes en monochroom wit aardewerk elkaar. Deze tegenstellingen vormen een prachtig contrast dat een buitenissige sfeer oproept.

Kiekje van boven

Van boven zien we goed hoe economisch er met de ruimte in de badkamer om gegaan is. Het valt op hoe smaakvol en strategisch alles verschillende elementen geplaatst zijn, zodat er voldoende ruimte is voor elke handeling die je in deze badkamer doet. Het toilet en de wastafel bevinden zich in het onderste deel, terwijl het bovenste deel volkomen gebruikt is voor het douchegedeelte. Heerlijk ontspannen in een sfeervolle ruimte die ondanks zijn geringe grote ruimtelijk aandoet. Met deze badkamer bewijst Alexander Claessen oplossingen voor problemen van nu te hebben.

Schrijfruimte

Scrivano - Multifunctional Writing Desk: modern  door Alexander Claessen, Modern
Alexander Claessen

Scrivano – Multifunctional Writing Desk

Alexander Claessen

Een schrijver, journalist, academicus, student ( noem ze allemaal maar op) is gebaad bij een voortreffelijke schrijftafel. Vooral de laatste groep kampt nog wel eens met de nodige capaciteitsproblemen op het gebied van de praktisch inzetbare woonruimte. Het is voor hen belangrijk om hun interieur te updaten met slim design dat deze problematiek op een gedegen manier te lijf gaat. Kortom, deze eenvoudige tafel genaamd: Scrivania, is een absolute uitkomst als je opkamers woont en je graag ruimte wilt creëren waarin je geconcentreerd kunt werken aan je studie. Het design is natuurlijk industrieel, het materiaal is ruw en lijkt wel steigerhout te zijn. Het is een ontwerp dat inspeelt op de nieuwe wijze van studeren en werken, namelijk met behulpt van een laptop, tablet en computer. De handige schuifdelen verbergen de laptop, zodat het nog steeds mogelijk is om een boek te lezen, als je het tafelblad (de deksel) hebt dicht geklapt. Deze handige schrijftafel is gemaakt van berkenhout en is zeer duurzaam. We zien dit bureau staan in dit lichte interieur, waarin hij door zijn eigen lichte kleur opvalt, maar ook op harmonische wijze de sfeer mede bepaalt.

Close-up

Scrivano - Multifunctional Writing Desk: modern  door Alexander Claessen, Modern
Alexander Claessen

Scrivano – Multifunctional Writing Desk

Alexander Claessen

We zien hier het bureau van dichtbij in bijna voltooide staat. Het is een ambachtelijk ontworpen schrijftafel met een duurzaam karakter. We kunnen genieten van de natuurlijk look van het meubelstuk, dat het goed doet in industriële interieurs. Ze dit meubelstuk in de woon-, slaap- of studiekamer en wees altijd verzekerd van dat je op een efficiënte wijze je werkzaamheden kunt doen. Alexander Claessen geeft door zijn slimme design antwoorden op hedendaagse problemen. Dit is design voor onze tijd! 

Tot zover de prachtige ontwerpen van Alexander Claessen. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je eetkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Het zwembad is (naast de zee) de plek waar je in de zomervakantie het meest van geniet! Klik hier voor de mooiste zwembaden van dit moment!

Welke Dutch designstijl past het best bij jou? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!