Prachtige traditionele woonkamer sets | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Prachtige traditionele woonkamer sets

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
Klassieke woonkamers van architektur-photos.de Klassiek
Loading admin actions …

Onmisbaar in iedere woonkamer, de basissets die de kamer maken tot wat het hoort te zijn. Voor sommigen zijn het twee banken, voor anderen een stoel en een bank. Een handvol kiest wellicht enkel voor een luxe fauteuil, waar een ander de voorkeur geeft aan een enorme hoekbank. De traditionele woonkamer set komt in onvoorstelbaar veel vormen, alsook de tradities waaraan zij zich binden. Want stijl en traditie is van alle tijden, zo ook de traditionele woonkamer set.

In de onderstaande lijst zal ik tien voorbeelden doorlopen van traditioneel woonkamer sets. Van moderne stijlvoorbeelden tot klassieke invloeden, onze woonkamer sets zijn bovenal divers. Neem eens een kijkje, en wellicht vindt u de traditionele woonkamer set perfect voor uw thuis. 

Tijdloze traditie

Een klassieke woonkamer, waar de traditionele woonkamer set elkaar weerspiegelt. De brede banken met sierlijk golvende vormen gaan naadloos over in de rest van de ruimte. Dit is grotendeels te danken aan de prachtige overeenstemming tussen de kleuren en vormen in de kamer. De open haard is overduidelijk het middelpunt van de ruimte, die in zijn statigheid een rijke en luxe allure geeft aan de woonkamer. 

Een traditionele woonkamer set die zijn kracht vindt door gracieus te zijn en tijdloos te blijven.

Ridderlijke traditie

Het is de woonkamer waar we in alle kalmte ons boekje lezen. Terwijl het vuur vrolijk knispert slaan we een bladzijde om en slaan een zucht: wat een rust. 

Het klassieke duo: twee identieke stoelen met een overduidelijk klassieke invloed. De ruimte is verder rustig, ietwat donker door het vele hout en rustiek. De traditionele woonkamer set is er eentje perfect voor bij de open haard, zoals ook hier is gedaan. De ruimte is bijna ridderlijk in zijn sierlijkheid, galant alsof we in een open museum staan. Inspirerend wanneer het aankomt op tradities maar wellicht niet altijd even werkbaar.

Dromen van tradities

Klassieke woonkamers van homify Klassiek

Verborgen tussen de pastelkleuren en poppige afwerking ligt een traditionele woonkamer set verborgen die we eigenlijk al eeuwen zien. Twee stoelen en een driezitsbank, gecompleteerd door een halfhoge koffietafel. Het is een kinderlijke ruimte, en zal niet iedereen even goed kunnen bekoren. 

Maar laten we eens kijken naar de traditionele woonkamer set, en hoe deze tot in de kleinste puntjes is afgewerkt. De poten van de bank steken bijna onzichtbaar naar de vloer en de stoelen lijken te zweven doordat de bekleden vrijwel de grond raakt. Dromerig, is de beste manier om deze traditionele woonkamer set te omschrijven.

Een eeuwige traditie

Wederom nemen we enkele stappen terug in de tijd, waar we een traditionele woonkamer set aantreffen vervuld van rijkdom en goud. Althans, dat lijkt zo. Het kleurgebruik is relatief simpel, doch effectief. Bruin, goud en wit maken een luxe voorkomen. De traditionele woonkamer set bestaat hier uit twee identieke stoelen en een luxe, brede bank met allen een gelijke afstand tot de ronde koffietafel. Het grote tapijt strekt zich vrijwel over de hele woonkamer uit, wat het doet aanvoelen als een eiland. 

Het zijn deze traditionele woonkamer sets die voor altijd samen horen te blijven.

Hoekse tradities

Interieur - Woonkamer - modern landhuis te Vinkeveen Moderne woonkamers van Building Design Architectuur Modern
Building Design Architectuur

Interieur – Woonkamer – modern landhuis te Vinkeveen

Building Design Architectuur

De hoekbank heeft zich inmiddels tot ware traditionele woonkamer set weten te maken. In de afgelopen vijftien tot twintig jaar heeft het model zijn vaste plek in onze woonkamers geclaimd. Van luxe appartementen en vrijstaande villa's tot de knusse gezinswoningen, er zijn er maar weinig die er nog nooit één hebben bezit. Deze hoekbank is een goed voorbeeld van hoe moderne modellen vasthouden aan de traditionele vormen. Building Design Architectuur heeft met respect voor het oorspronkelijke model de hedendaagse trends geïntroduceerd.

Rust in de ruimte

Eenvoudig en geen behoefte aan poeha? Deze twee witte banken en luxe fauteuils bieden exact dat wat u zoekt. Zowel kalmte als luxe, zowel ontspanning als sierlijkheid. 

Deze traditionele woonkamer set werkt het beste zoals in de foto staat afgebeeld: in een ruime, ademende kamer waar doelbewust de leegte wordt opgezocht. Perfect om een open zitkamer mee in te richten of een afgezonderde hoek waar u in alle rust kunt lezen.

De perfecte mix

Moderne woonkamers van homify Modern

BB Architecten neemt in deze moderne, strakke woning een loopje met het klassiek interieur. In een unieke mix van stijlen weten ze een traditionele woonkamer set om te toveren tot een modern interieur. Dit omdat de omgeving optimaal aanvult in haar moderniteit waar de (op het eerste oog) wat oubollige meubelstukken. Mooi detail is het paardje aan de rechterkant, wat een nostalgisch gevoel opwekt. 

In alle eerlijkheid, het is wellicht de meest krachtige traditionele woonkamer set uit de lijst. Dit omdat er nergens wordt uitgeweken naar extremiteiten en zowel het klassieke als het moderne worden omarmd.

Wat vindt u een prachtige, traditionele woonkamer set? Laat het ons weten in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!