6 x roomdividers voor een ruimtelijk effect in je woning

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 x roomdividers voor een ruimtelijk effect in je woning

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Vernieuwbouw grachtenpand:  Mediakamer door Kodde Architecten bna,
Loading admin actions …

In dit Ideabook delen we een aantal leuke voorbeelden om een ruimte op een unieke manier te scheiden. Roomdividers zijn erg gemakkelijk om van één ruimte twee ruimtes te maken zonder daarbij in te leveren op ruimte en openheid. Op deze manier zou je bijvoorbeeld snel en gemakkelijk een woon- en slaapkamer kunnen creëren in een eenkamerwoning. Of misschien ben je juist op zoek naar een manier om je keuken en de eetkamer van elkaar te scheiden. Bij dit Ideabook ben je in beide gevallen helemaal aan het juiste adres. 

Van vaste wanden tot aan kasten en gordijnen, je ziet het allemaal voorbij komen. Er zijn tenslotte eindeloos veel mogelijkheden om ruimtes van elkaar te scheiden en wij delen de leukste tips! Wij zijn erg benieuwd: welke variant is jouw favoriet?

Kijk en lees met ons mee! 

Open stellingkast als roomdivider

 Keuken door homify,

Het grote voordeel van het kiezen van een (open) kast als roomdivider, is dat dit element een dubbele functie kan hebben. De ruimte wordt namelijk op een slimme wijze gesplitst en tegelijkertijd creëer je ook nog eens extra opbergruimte. Deze oplossing is vooral ideaal wanneer je te maken hebt met een kleine ruimte of woning. Een ander voordeel van het kiezen van een open kast is dat je de openheid van de desbetreffende ruimte behoudt. Dit zorgt niet alleen voor een ruimtelijke sfeer maar dit zorgt er ook voor dat er genoeg licht in de ruimte blijft komen. Dat je de kast aan beide kanten kunt gebruiken is natuurlijk ook erg mooi meegenomen! 

Ben je op zoek naar meer mogelijkheden om de keuken en de woon- of eetkamer van elkaar te scheiden? Neem dan zeker even een kijkje in dit Ideabook dat we onlangs publiceerden. Je kunt er vast en zeker nog wat slimme ideeën op doen! 

Een aquarium

 Fitnessruimte door Aquarium Services,
Aquarium Services

Hotel aquarium

Aquarium Services

Heb je ooit nagedacht over het kiezen van een aquarium als roomdivider in huis? Ze komen in enorm veel verschillende formaten en stijlen, dus er zal er vast en zeker ook één bijzitten die ideaal is voor in jouw interieur. Bovendien kun je een aquarium vullen met bijzondere vissen en planten, waardoor je de desbetreffende ruimte een unieke look and feel kunt geven. En dit geldt ook voor de ombouw van het aquarium. Zou jij kiezen voor een artdeco look of ga jij voor industrieel en minimalistisch? En kies bijvoorbeeld voor een lage, langwerpige versie in een brede kamer, of ga juist voor een hoge variant wanneer je te maken hebt met een (smalle) ruimte met een hoger plafond. Na het zien van bovenstaande foto zijn wij in ieder geval fan!

Gordijnen

Het ophangen van een gordijn is een goedkope en snelle manier om een ruimte te scheiden. Het voordeel van het gebruiken van stof als roomdivider is dat je zelf de dichtheid en transparantie kunt bepalen. Ga voor transparante gordijnen voor een luchtige sfeer, of kies juist voor zwaardere materialen voor meer privacy in beide ruimtes. Bovendien kun je er ook nog voor kiezen om om de ruimte zo nu en dan niet te scheiden door de gordijnen open te laten. Deze optie is ideaal voor kleine woningen, maar ook zeker om je (grote) slaapkamer wat extra privacy te geven! Houd jij van verandering? Dan is deze flexibele roomdivider vast en zeker iets voor jou!

Schuifdeuren van glas

Vernieuwbouw grachtenpand:  Mediakamer door Kodde Architecten bna,
Kodde Architecten bna

Vernieuwbouw grachtenpand

Kodde Architecten bna

Met een glazen roomdivider zorg je dat de openheid en het ruimtelijke effect blijft bestaan. Ook wanneer je te maken hebt met weinig inval van natuurlijk daglicht, is dit natuurlijk een fijne optie. Schuifdeuren van glas geven je ook de mogelijkheid om meer privacy te creëren dan een 'open' roomdivider, dit geldt dan vooral op het gebied van geluiddemping. Zou je het fijner vinden om ook nog iets te doen aan de doorkijk? Dan kun je er altijd voor kiezen om deze optie aan te vullen met een paar gordijnen, zodat je de ruimte helemaal van elkaar kunt afsluiten! 

Het toevoegen van glas en staal aan je interieur zorgt bovendien voor een ietwat ruige en industriële look. Ben jij hier, net als ons, helemaal fan van? Dan raden we je zeker aan om ook nog langs deze foto's te scrollen. Liever een andere interieurstijl? Maak simpelweg gebruik van het filter om snel en makkelijk uit te komen bij foto's die perfect aansluiten bij je persoonlijke smaak en stijl. 

Schuifpanelen

Schuifpanelen zijn eigenlijk de ideale combinatie van gordijnen en schuifdeuren. Deze flexibele roomdivider geeft je meer mogelijkheden dan bovenstaande opties. Het kiezen voor schuifpanelen creëert namelijk een strakkere look dan gordijnen, maar meer flexibele mogelijkheden dan een vaste wand of schuifdeuren. Bij losse panelen kun je er namelijk ook nog voor kiezen om ze afzonderlijk van elkaar uit te schuiven, waardoor je een andere mate van openheid en transparantie kunt realiseren. 

Net zoals bij gordijnen en schuifdeuren komen ook schuifpanelen in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen voor bijzondere materialen zoals linnen, riet, hout of kunststof. Kies, afhankelijk van je interieur, de variant die het mooiste aansluit! Houd je van contrast? Kies dan voor een opvallende kleur zoals zwart in een witte ruimte of andersom! 

Een (halve) wand

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Woonkamer door Lab32 architecten,
Lab32 architecten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa

Lab32 architecten

Last but not least: een wand als roomdivider. Ben je er zeker van dat de ruimte die je wilt scheiden voorgoed gescheiden moet blijven? Dan is een wand een goede optie. Natuurlijk kun je er ook hier voor zorgen dat de wand op maat gemaakt wordt aan de betreffende ruimte. Zo kun je hem deels open houden aan de onder-, boven- of zijkanten. Geef hem een minimalistische en strakke uitstraling door hem te stuken of kies juist voor een landelijke look door gebruik te maken van gerecycled hout. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos! 

Vind je het na bovenstaande voorbeelden, tips en ideeën toch nog lastig om te beslissen welke optie de beste is voor in jouw woning? Dan zou je ook nog de hulp van een professional in kunnen schakelen. Zij kunnen je erg goed helpen bij het in kaart brengen van al je wensen.  

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!