Top 5 van de week: modern en authentiek komen samen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Top 5 van de week: modern en authentiek komen samen

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Keuken door Camila Tannous Arquitetura & Interiores,
Loading admin actions …

Deze week eindigen we met een interessante top 5 waarbij modern en authentiek samen komen. We zien de combinatie van deze twee stijlen steeds vaker en dat is ook niet gek, door het contrast passen deze trends erg goed bij elkaar. Zo kun je bij een authentieke woning moderne elementen toevoegen en andersom, bij een nieuwbouwwoning, kun je juist kiezen voor het toepassen van authentieke meubels en materialen. 

In dit artikel hebben we de meest bekeken foto's van deze week voor je op een rij gezet. Zie jij het al voor je om deze stijl in je woning toe toe passen? Dan is dit Ideabook zeker goed voor de eerste inspiratie! 

Lees snel verder en laat je inspireren door onderstaande foto's! 

De nieuwe look van een Franse woonboerderij

We beginnen de top 5 van vandaag met een bijzonder plaatje! Dit is het resultaat van een enorm project waarbij een oude Franse woonboerderij om een prachtige manier veranderd is in een moderne woning. Zoals je op de foto kunt zien zijn grote delen van de oorspronkelijke woning gerestaureerd en daarmee bespaard gebleven. Wanneer je kiest voor een combinatie van authentiek en modern, zorg er dan ook altijd voor dat delen van de oorspronkelijke woning zichtbaar blijven. Op deze manier zorg je namelijk voor enorm veel sfeer en uitstraling, het huis heeft echt iets te vertellen. Het dak is geheel gerealiseerd in Franse stijl, maar dan wel met de contrasterende moderne twist. Als dit geen hoogstaande architectuur is! 

Klik hier om meer van dit soort foto's te bekijken. Om snel bij voorbeelden uit te komen die perfect bij je persoonlijke smaak passen kun je gebruik maken van het filter. 

Een moderne keuken met authentiek tintje

De keuken op bovenstaande foto is onderdeel van een authentieke en sfeervolle bungalow met een moderne touch. We zien dat er gekozen is voor moderne en strakke materialen die in contrast staan met de bakstenen muur en authentieke tegels op de grond. Zou jij deze stijl thuis willen kopiëren? Heb je nou te maken met een huis in authentieke stijl? Ga dan op zoek naar strakke en moderne elementen om het contrast te vergroten. Dit kan een mooie keuken zijn, maar je kan het ook zoeken op het gebied van meubels, textiel en accessoires. 

Is jouw huis juist ultra modern of nieuwbouw? Ga dan juist op zoek naar authentieke elementen. Denk bijvoorbeeld aan tegels of een vloer of misschien schuilt er achter die gestuukte wand nog wel een mooie bakstenen muur.  

Van buitenaf

WOONHUIS HOLTEN:  Huizen door Maas Architecten,
Maas Architecten

WOONHUIS HOLTEN

Maas Architecten

Nog even terug naar buiten! Op bovenstaande foto zien we een karakteristieke woonboerderij. De bewoners van deze woning wilden graag een stukje groter wonen, maar de bestaande uitstraling moest en zou bespaard blijven. De moderne uitbouw zien we aan de rechterkant op deze foto. Er is gekozen om een rieten dak op de uitbouw te plaatsen, maar toch zie je duidelijk een scheiding tussen de twee delen. 

Ben jij van plan om een authentieke en karakteristieke woning uit te bouwen of te renoveren? Neem dan zeker een voorbeeld aan deze foto! Er zijn immers genoeg opties om modern en authentiek met elkaar te combineren. Het inschakelen van een professional is hierbij altijd een goed idee, zij weten je wensen en behoeften in kaart te brengen. Ook de uitvoering zou je aan een expert over kunnen laten, op deze manier ben je gegarandeerd van een mooi resultaat!

Originele elementen met industriële toevoegingen

 Keuken door homify,
homify

constructieve wand ingepakt in keukenblok met hout rondom afgewerkt

homify

Op deze foto zien we een herenhuis dat volledig is aangepakt door StrandNL. De authentieke stenen wand komt goed tot zijn recht in dit moderne en ietwat industriële interieur. De moderne elementen in een woning als deze kun je terug laten komen met behulp van de meubels, verlichting en strakke en gladde materialen. Denk aan glas, staal en eventueel zelfs beton! Door de mooie combinatie van authentieke details en moderne elementen samen met opvallende kleuren is er een warm familiehuis ontstaan! Wat vind jij van deze industriële ruimte?

Twee stijlen in één slaapkamer

Op deze laatste foto van de top 5 zien we een gezellige slaapkamer waar wederom gekozen is voor een mooie combinatie van authentiek en modern. Hoe je een look als deze thuis kunt creëren? Struin markten, zolders van familie en vrienden en websites af, op zoek naar die vintage pareltjes. Denk aan een bijzonder vloerkleed of authentieke meubelstukken. Zijn de meubels niet meer in de beste staat? Geen probleem! Met een schuurbeurt en een likje verf of beits blaas je ze zo nieuw leven in. Bovendien kun je er op deze manier ook nog een persoonlijke touch aan geven. Wil je meer voorbeelden zien om vintage en retro in je interieur toe te voegen? Bekijk dan ook nog even dit Ideabook

Na dit Ideabook is het duidelijk: er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om deze twee stijlen samen te voegen in één inrichting. Wij zijn absoluut fan! Hoe zit dat bij jou?

Heb jij de top 5 van vorige week gemist? Bekijk hem dan hier! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!