Dit moet je weten als je een tegelvloer overweegt | homify

Dit moet je weten als je een tegelvloer overweegt

TILL BEHNE TILL BEHNE
Wichmann Architekten Ingenieure GmbH Minimalistische badkamers
Loading admin actions …

Tegels zijn fantastisch om op de vloer te leggen. Ze zijn er in alle soorten en maten en dus geschikt voor elke ruimte in huis. Van de badkamer tot de slaapkamer. In dit artikel vertellen we je over de keuzes die je hebt en wat het ongeveer gaat kosten.

Voordelen

Elke specifieke tegel heeft zo wel zijn voor- en nadelen. En dus zijn sommige tegels meer geschikt voor bepaalde ruimtes dan anderen. Over het algemeen heeft natuursteen de volgende voordelen: unieke uitstraling, beschadigingen zijn niet meteen heel erg zichtbaar, houdt de warmte goed vast, duurzaam en geschikt voor vloerverwarming. De voordelen van keramische tegels zijn vuilafstotend, onderhoudsarm, gebruiksvriendelijk, kras-, vlek- en stootbestendig en geglazuurde tegels kunnen tegen chemische schoonmaakmiddelen.

Soorten

De meest voorkomende soorten tegels zijn tegels van natuursteen en keramische tegels. Ook zijn er tegels gemaakt van cement, deze komen vaak uit Marokko of Portugal. Bekende natuurstenen zijn leisteen, graniet en marmer. Keramische tegels zijn gemaakt van gebakken aarde en zijn erg gebruiksvriendelijk en duurzaam.

Prijzen

De prijzen voor de verschillende soorten tegels lopen uiteen van 15 tot wel 100 euro per vierkante meter. Keramische tegels zijn het goedkoopst met een prijs variërend van 15 tot 45 euro. Natuursteentegels kosten 30 tot 60 euro en cementtegels beginnen bij 50 euro en die prijs kan oplopen tot wel 100 euro per vierkante meter.

Nadelen

Helaas zijn er altijd ook nadelen. Zo is natuursteen gevoelig voor krassen, stoten en chemische producten. Aangezien het een natuurproduct is, kunnen er onvolmaaktheden zijn en natuursteen is ook lastig om zelf te leggen. De nadelen van keramische tegels is de gefabriceerde uitstraling, bij beschadiging wordt de onderliggende klei zichtbaar en zonder vloerverwarming voelen de tegels koud aan.

Onderhoud

Het is altijd goed welke tegel dan ook goed te onderhouden. Belangrijk is om bij aanschaf je goed te laten informeren over de do's en don't's. Over het algemeen geldt dat natuursteen gevoelig is voor zuren en chemische producten. Keramische tegels zijn juist vrij makkelijk in het onderhoud. Met een simpele allesreiniger kom je vaak al een heel eind.

Meer prachtige badkamers kun je trouwens hier bekijken. Heb je hulp nodig bij het leggen van de tegels, schakel dan de expertise in van een van deze professionals. En in dit artikel laten we je nog een aantal bijzondere tegels zien.

Top 5: Woontrends die echt niet meer kunnen in 2017 (en andere populaire artikelen)!
Arrow navigation 3b3136b1
Wat zijn jouw favoriete tegels en in welke kamer komen deze het beste tot hun recht?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!