Feng Shui in huis, het zal je leven veranderen! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Feng Shui in huis, het zal je leven veranderen!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Private Residence, Surrey Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Nice Brew Interior Design Modern
Loading admin actions …

Feng shui om helemaal zen te worden. Weet je direct wat we bedoelen of heb je het idee dat new age daarvoor toch iets teveel aan jou voorbijgegaan is? In dat laatste geval doen wij er alles aan om jou met dit concept kennis te laten maken. Want Feng shui in je huis kan voor een fantastische balans zorgen. En juist dat evenwicht kan je dagelijks leven net even een beetje aangenamer maken. Per ruimte in je huis zullen we dan ook aangeven hoe je die het beste volgens deze Chinese leer in kunt richten. En je kunt als ware interieurontwerper met al die tips aan de slag gaan. Laten we snel gaan beginnen!

1. Kleur in de keuken

Double storey extension for artist in Bishopston, Bristol Moderne keukens van Dittrich Hudson Vasetti Architects Modern
Dittrich Hudson Vasetti Architects

Double storey extension for artist in Bishopston, Bristol

Dittrich Hudson Vasetti Architects

De keuken is misschien wel iets lastiger om mee aan de slag te gaan zou je denken. Vooral ook omdat je het aanrecht niet zo heel erg eenvoudig kunt verplaatsen. Toch is er een hele leuke manier om ook de invloed van Feng shui hier merkbaar te laten zijn. Je kunt dat vooral doen door middel van het gebruik van kleur. Het zijn namelijk vooral geel, oranje en groen die goed passen bij een omgeving die met eten te maken heeft. Zorg er verder voor dat de ruimte goed opgeruimd en schoon is. Hoe ruimer alles er uit komt te zien, hoe meer zen jij je zult voelen!

2. De gang

Private Residence, Surrey Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Nice Brew Interior Design Modern
Nice Brew Interior Design

Private Residence, Surrey

Nice Brew Interior Design

In de gang begint natuurlijk het echte werk voor wat betreft jouw Feng shui interieur. Een rechte en open lijn van de voordeur naar de deur die naar bijvoorbeeld de woonkamer leidt is erg belangrijk. Plaats geen storende elementen waar jijzelf of andere over kunnen struikelen. Een loper zoals hier te zien is zorgt voor een mooi looppad en de meubels die geplaatst zijn stralen symmetrie en warmte uit. Zo wordt je op een zeer aangename manier in je huis ontvangen.

3. De woonkamer

Heath Cottage Living Room Moderne woonkamers van Brown + Brown Architects Modern
Brown + Brown Architects

Heath Cottage Living Room

Brown + Brown Architects

De woonkamer is de belangrijkste ruimte waar je gasten ontvangt en waar je bovendien waarschijnlijk de nodige uurtjes met je partner en/of gezin doorbrengt. Een goede balans is hier dus ook uitermate belangrijk. Het belangrijkste is vooral dat de meubels zo staan dat een natuurlijke interactie mogelijk is. Je hoeft dus niet je nek te verdraaien om iemand anders aan te kunnen kijken. Ook hier is een looppad van belang en kan een vloerkleed extra warmte en diepte geven.

4. De buitenkant

De buitenkant van je huis is van groot belang om eerst in ogenschouw te nemen. Feng shui begint namelijk al bij de voordeur en daarom moet je daar dus beginnen. De voordeur is het centrale element waar de rest van het interieur op wordt gefocust. Maar er is meer om rekening mee te houden. Op welke windrichting is ligt jouw voorgevel? En waar zitten de ramen en deuren die voor de lichtinval in huis zorgen?

5. Rust in de slaapkamer

Zoals je wel zult begrijpen, is rust in de slaapkamer erg belangrijk, nog meer dan in alle andere ruimtes in je huis. Dit is namelijk de plek waar je ontspannen moet kunnen slapen. Je kunt dat vooral bereiken door zachte kleuren zoals pasteltinten te gebruiken. Vermijd verder (werk gerelateerde) objecten die stress kunnen veroorzaken. Rust en ontspanning staan hier voorop!

6. De badkamer

SUNSET STRIP RESIDENCE Moderne badkamers van McClean Design Modern
McClean Design

SUNSET STRIP RESIDENCE

McClean Design

We sluiten af in de badkamer. En dat is misschien wel de ruimte die het lastigste is om Feng shui te maken. Rust en ruimte zijn hier ook van belang. Zorg voor een aangenaam aroma en wat planten om een natuurlijk gevoel te geven. Rustige kleuren kunnen hier ook het verschil maken. 

Ben je in de stemming gekomen en wil je nog meer over Feng shui weten? Vergeet dan zeker niet om dit artikel ook even te bekijken!

Is jouw huis al redelijk Feng shui? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!