Een intieme binnentuin in de stad | homify

Een intieme binnentuin in de stad

Johan van Dijk Johan van Dijk
Avontuurlijke stadstuin Sfeertuinen TuinHekken, schuttingen & muren
Loading admin actions …

Een tuin in de stad is niet voor iedereen weggelegd. Maar als je wel over deze luxe beschikt, dan is het uiteraard wel erg leuk om er dan ook een fantastische plek van te maken. En dat is dan ook precies wat er met deze intieme binnentuin is gebeurd! De opdrachtgevers hadden enkele specifieke wensen en die zijn dan ook zeker in de tuin verwerkt. De experts van Sfeertuinen uit Linschoten zijn verantwoordelijk geweest voor dit project en dat heeft een schitterend resultaat gekregen. We nemen je dan ook graag mee naar deze tuin om er meer van te laten zien en meer over te vertellen.

Gezellige veranda

Avontuurlijke stadstuin Sfeertuinen TuinMeubels Kunststof
Sfeertuinen

Avontuurlijke stadstuin

Sfeertuinen

Als je ’s ochtends wakker wordt, een vrije dag hebt en het buiten mooi weer is, dan is het toch een kleine droom die uitkomt als je op deze gezellig veranda je kopje koffie kunt drinken? Wat een heerlijk intiem plekje! Maar ook in de avond is het heerlijk om hier met een lekker glaasje wijn te zitten. En zowel alleen als met meerdere mensen is dat eigenlijk leuk. En bedenk je ondertussen dat dit nog maar het begin is van dit prachtige geheel. Het smaakt zeker naar meer, dus laten we even verder gaan kijken.

Overzicht

Overview van de ommuurde achtertuin Sfeertuinen TuinHekken, schuttingen & muren
Sfeertuinen

Overview van de ommuurde achtertuin

Sfeertuinen

Vanaf de veranda heb je een schitterend overzicht over de rest van de tuin. Je ziet dat het een ommuurt geheel is en dat is ook vrij logisch in de stad. Door middel van de robuuste deur laat je het hectische stadsleven even voor wat het is en stap je hier binnen in een klein paradijsje. Het leuke is trouwens dat de bomen die je kunt zien, hier al heel lang staan. Ze zijn dan ook als centrale punten gebruikt voor het ontwerp van de tuin.

Kindvriendelijke tuin

Schommelaar in het hart van de tuin. Sfeertuinen TuinSchommels & speeltoestellen Hout
Sfeertuinen

Schommelaar in het hart van de tuin.

Sfeertuinen

Als je jonge kinderen hebt, dan is een landelijke omgeving voor de kids de meest fijne entourage om lekker te kunnen spelen. Een groot nadeel van een stad is dan ook dat je de kleintjes niet zo maar buiten kunt laten spelen. De peuter die hier woont heeft echter veel geluk gehad. Speciaal voor de kleine is namelijk een ontzettend leuke speelhoek in de tuin opgenomen. Lekker schommelen of spelen in het speelhuisje. De ouders kunnen zich lekker in de zon ook wel vermaken aan tafel op het terras. Een heerlijk plekje om te eten en nog eens extra sfeervol door alle druiventrossen die hier groeien.

Druiven

Druivenranken vanaf het ochtend terras Sfeertuinen Balkon, veranda & terrasPlanten & bloemen
Sfeertuinen

Druivenranken vanaf het ochtend terras

Sfeertuinen

De druiven hebben we ook al even benoemd. Misschien heb je er wel nooit bij stilgestaan, maar heel veel druivenrassen doen het prima in het Nederlandse klimaat. Met een pergola of veranda kun je dus heel erg leuk variëren met druivenplanten. En als de oogst nog eens goed is ga jij misschien nog wel eens aan de slag om je eigen wijn te maken! Verder is het in een tuin als deze ook mogelijk om aardbeienplantjes en andere potjes neer te zetten. Zo heb je er nog meer plezier van.

Verschillende soorten hout

Lindebomen, eikenhout en notenhout. Sfeertuinen TuinSchommels & speeltoestellen Hout
Sfeertuinen

Lindebomen, eikenhout en notenhout.

Sfeertuinen

Met name de speelhoek is opgebouwd uit verschillende soorten hout. Erg leuk is dat het kindvriendelijke ontwerp zich niet alleen tot de speelhoek beperkt, deze loopplank is de exclusieve toegang voor de kinderen!

De speelhoek

Strakke erfafscheiding en speelhuisje Sfeertuinen TuinSchommels & speeltoestellen Hout
Sfeertuinen

Strakke erfafscheiding en speelhuisje

Sfeertuinen

Voor we weer afscheid nemen van deze leuke en inspirerende tuin, willen we je nog even de speelhoek beter laten zien. De kinderen kunnen hier lekker klimmen en bovendien ook in de zandbak spelen. Ideaal toch die combinatie? Reken maar dat er heel erg veel gebruik wordt gemaakt.

Ben je benieuwd geworden naar meer leuke tuinen? We kunnen je dan zeker aanraden om hier ook even een kijkje te nemen.

Een woning waar je zeker verliefd op wordt..
Arrow navigation 3b3136b1
Wat vind jij van deze tuin? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!