Landelijke inspiratie in een modern huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Landelijke inspiratie in een modern huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Bau-Fritz GmbH & Co. KG Modern
Loading admin actions …

Een modern huis in een berglandschap: met de inrichting kun je alle kanten op! Het huis zelf heeft een bijzondere uitstraling en is een uniek ontwerp van de architecten van BAUFRITZ. De landelijke omgeving komt op een subtiele manier overal in het ontwerp weer terug. Je zou kunnen spreken van een zeer moderne versie van het traditionele chalet. Ideaal als vakantiewoning of als huis voor mensen die in een schitterende omgeving van hun oude dag willen genieten. De foto’s zijn genomen in de zomer en we wachten met smart op de eerste foto’s van dit huis in de sneeuw!

Chalet in een nieuw jasje

Knijp je ogen een beetje dicht en kijk dan nog eens naar deze foto. Zie je ook een chalet? Het traditionele chalet dat je in Oostenrijk en Zwitserland tegenkomt lijkt de inspiratie te zijn geweest voor deze woning. Maar het concept is wel heel erg opgefrist! Met een aantal verschillende getrapte woonlagen is hier een aantrekkelijke villa ontstaan. Niet alleen de buitenkant is losjes op het chalet geïnspireerd, we gaan snel achter de voordeur kijken om nog meer verwijzingen naar dit traditionele concept te zien.

Moderne entree

Bij het binnenkomen in dit huis valt een redelijk moderne vormgeving direct op en zie je nog niet zo heel veel verschil qua stijl met de buitenkant. Wel zorgt de houten vloer voor een warm en landelijk welkom. Naast de trap is de eetkamer zichtbaar. Hier zijn de eerste klassieke en landelijke elementjes heel subtiel zichtbaar. Het interieur valt verder op door de grote hoeveelheid lichtinval. Aangenaam in zowel de zomer als in de winter om heerlijk van het daglicht te kunnen genieten!

Open concept

Het huis kent een getrapte indeling door de verschillende niveaus waar de verschillende ruimtes zijn ondergebracht. Door het ontbreken van muren ontstaat een heel open en toegankelijk concept. De moderne en strakke bank in de woonkamer past goed in het eclectische interieur. De warme kleuren geven ook hier een landelijk gevoel dat nog eens versterkt wordt door het vloerkleed en de open haard. En ook de aanwezigheid van meerdere fotolijstjes versterkt het intieme gevoel.

Lichte keuken

De keuken heeft ook een behoorlijk moderne inslag. En toch is hier ook weer iets landelijks aan toegevoegd. Het bijzondere extra stukje aanrechtblad met houtmotief bijvoorbeeld. Of de oude potjes langs de muur. Zelfs de oude waterkan met een bos rozen zorgt voor de verhoging van de landelijke sfeer. Erg bijzonder is ook het unieke uitzicht op een rotsenwand vanuit de keuken. Dat kom je in lager gelegen gebieden niet zo snel tegen!

Klassiek tintje

De slaapkamer heeft naast een landelijk accent ook een klassiek tintje gekregen door het antieke kaptafeltje met bijpassend krukje. Iets meer dan in de rest van het huis is hier ruimte voor houten accenten. De lakens versterken dit effect nog veel meer, maar zijn misschien ook wel een klein beetje aan de oubollige kant. Dat heeft anderzijds ook wel weer zo z’n charmes! Alles bij elkaar opgeteld blijft toch een redelijk strak en modern beeld staan. Wederom een charmante manier van inrichten.

Spastijl

De badkamer doet landelijk aan en ziet er uit als een heerlijke spa. Perfect om de dag te beginnen of af te sluiten. Een heerlijke inloopdouche en een bad aan de andere kant staan de bewoners tot hun beschikking. Er is overigens ook erg veel aandacht besteed aan de verlichting van de ruimte. In het donker wordt het hier waarschijnlijk nog mooier!

Een modern huis in een landschappelijke omgeving kan niet zonder een landelijk tintje. Dit huis grijpt nog terug op een oud concept, maar het kan nog veel gekker. Voor een van de meest extreme voorbeelden van een huis in de bergen moet je zeker even hier kijken.

Wat vind je van deze stijl? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!