12 Enorm Overtuigende Redenen voor een Houten Hoofdeinde!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Bielsko-Biała, dom - 230m2, razoo-architekci razoo-architekci Moderne slaapkamers
Loading admin actions …

Hout voegt zoveel sfeer en warmte toe! En dat is wat we willen in de slaapkamer! Een knusse intieme en warme plek. Daarmee is hout het ideale materiaal voor je slaapkamer. Niet alleen voor op de vloer maar ook voor het hoofdeinde van je bed. En dan hebben we het niet over een saaie rechte plank. Er zijn zoveel artistieke en creatieve manieren waarop je zo'n hoofdeinde kunt vormgeven. Kijk mee naar de zeer bijzondere ontwerpen van onze interieur designers. Daar zitten allerlei leuke voorbeelden bij die je zo kunt gebruiken voor je eigen slaapkamer!

Shabby chic: oude deuren

En hier zien we daar nog een zeer fraai voorbeeld van met twee oude gerestaureerde kastdelen. Ook een zeer leuk idee om deze symmetrisch boven je hoofdkussen op te hangen!

Verticale planken

Zeer sfeervol de combinatie hier van hout en lichte neutrale tinten. Dat zorgt direct al voor die rustgevende serene sfeer die we daar graag willen neerzetten. En de juiste verlichting maakt een gewone achterwand daarbij tot iets bijzonders. Met bundels licht die zich naar boven verspreiden over deze wand!

Een mozaïek van hout

We zien het veel in restaurants deze fraaie mozaïekstructuren van hout. Dit hoofdbord gemaakt van hout met horizontale planken in verschillende kleuren variërend van wit tot bruin en van blauw tot beige zorgt voor een ongekende en extravagante look. Door de muur erachter in ruw onbewerkt beton te laten komt deze houten wand extra mooi naar voren.

Gerecycled hout

Ook drijfhout en gerecycled hout zijn een nieuwe trend in slaapkamers. Zeer leuk en speels deze brede planken in verschillende hoogten en al helemaal met de verticale boekenplanken erboven! 

Twee soorten hout

Het doet een beetje Oosters aan deze achterwand. Dit hoofdbord heeft de planken horizontaal in een compositie met twee tinten natuurlijk hout, waarbij het bed met een warmere toon wordt omarmd en met twee panelen in wat koelere kleuren die het warmere hout omarmen en meer naar voren brengen. Zeer origineel!

Imposant en functioneel

In deze slaapkamer met wat koelere tinten maar met zo'n comfortabel effect werd het hout van de bedden ook gebruikte in verticale lamellen die de samenstelling van het ontwerp accentueren en zo bijdragen tot een wat mannelijke sfeer, zonder de verfijning uit het oog te verliezen. 

Als functionele kast

Opbergruimte hebben we nooit genoeg dus waarom zou je niet direct een fraaie kast van ruw en onbewerkt hout achter je bed maken? Het voegt de nodige sfeer toe en is bovendien functioneel.

Hoofdbord en schilderij

Dit is een heel simpel idee met een rechthoekig langwerpig hoofdbord in licht hout in een ontwerp van pure soberheid. Maar het heeft ook nog een extra detail met zeer veel verfijning en originaliteit die het verschil maakt, want vanuit het hoofdbord worden twee oppervlakken gespiegeld, ook in hout, die functioneren als nachtkastjes. En dan hebben we het natuurlijk nog niet gehad over de prachtige zwart-wit print volledig uitgelijnd met het hoofdbord. 

Kunst

Oude houten elementen zoals deuren, raam- en raamkozijnen of kastdeuren zijn vaak authentieke stukjes fijne beeldhouwkunst die je in ere kunt herstellen om als hoofdbord te dienen en die je slaapkamer een beetje shabby chic accent geven! Wil je graag weten hoe je die rustige en serene sfeer creëert in je slaapkamer? Lees dan ook dit artikel.

Hout en steen

In deze prachtige slaapkamer werd de warmte van hout gecombineerd met het killere steen om een gewoon geweldig hoofdbord te creëren. De perfecte setting voor een heerlijke avond!

Meetkunde in hout

En hier is een zeer leuke, creatieve en speelse combinatie gemaakt van allerlei vormen en structuren. In de vorm van het geometrische behang op de muren, de vorm van de lamp, de texturen in de sprei en natuurlijk in het hoofdbord! En toch bleef de rust en sereniteit in deze slaapkamer behouden met al deze structuren. Een zeer geslaagde creatie. 

Als schilderijlijst

En ook van een paar oude houten balken kun je een waar kunstwerk maken zoals we hier zien. Het gestoffeerde hoofdbord werd hier op prachtige wijze omlijst met gerestaureerde oude balken. En hoe fraai is de combinatie van patronen en kleuren in deze slaapkamer. Briljant!

Ben je op zoek naar een nieuw hoofdeinde?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine