Prijswinnaar met verbazingwekkende geheimen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Prijswinnaar met verbazingwekkende geheimen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Beechwood - Whittle-le-Woods Moderne huizen van SDA Architecture Ltd Modern
Loading admin actions …

Sommige huizen doen je heel erg verbazen. Zo dachten de juryleden van een aantal prijzen op het gebied van architectuur in Groot-Brittannië daar waarschijnlijk ook over. Het huis dat we nu gaan bekijken heeft namelijk meerdere nominaties en prijzen in de wacht gesleept! Je zult misschien niet direct zien waarom dat het geval is, maar hoe meer jij je in dit huis verdiept, hoe duidelijker het zal worden! De nominaties en prijzen zijn een kroon op het werk van de architecten van SDA Architecture. We hopen dat jij deze prijswinnaar met verbazingwekkende geheimen ook een prijs of in ieder geval een nominatie gunt.

Typisch Brits uiterlijk

Als je dit huis van de voorkant gaat bekijken dan snap je direct waarom de verbazing nog moet komen! We zien een typisch en traditioneel Brits ouder huis. Van oorsprong een redelijk doorsnee woning met drie slaapkamers. Maar tegenwoordig telt dit huis enkele kamers meer! Je kunt het net aan de beide kanten van het huis zien dat er toevoegingen gedaan zijn. Maar dat is in dit geval eigenlijk nog maar het topje van de ijsberg…

Verrassing

De verrassing zit aan de achterkant van het huis. Een hele bijzondere uitbouw die wat traditionele kanten kent, maar door de diverse combinatie van materialen een hele bijzondere indruk geeft. Het meest opvallende element is zonder enige twijfel de overstekende houten constructie. Als bijzaak van dit mooie stukje architectuur geldt dat het er ook voor zorgt dat de ruimte daaronder als een soort veranda gebruikt kan worden. Het geheel wordt extra opgeleukt door de vier lampjes die zijn opgehangen. Een ideaal terras is hier ontstaan en het ziet er zeer aantrekkelijk uit om in de loungeset lekker weg te gaan dromen.

Klassieke gang

De gang achter de voordeur ziet er fris en nieuw uit, maar is wel redelijk klassiek ingericht. Maar dan wel klassiek met een landelijk en een klein modern tintje. Maar nog steeds houdt deze gang heel goed verborgen wat er verderop in het huis allemaal te zien is. Laten we niet langer wachten en in het nieuwe gedeelte van het huis gaan kijken.

Frisse en moderne keuken

Wat een keuken! De ruimte valt op en het ontwerp valt op. In het centrale gedeelte van de nieuwbouw bevindt zich deze keuken met de tuindeuren. Een sfeervolle moderne keuken die vooral opvalt door de zachte kleuren en daarmee toch ook een subtiele verwijzing is naar meer traditionele Britse interieurs.

Ontbijtbar

De bar bij de keuken lijkt geknipt voor een gezellig Engels ontbijt. De worstjes en eieren kunnen samen met de toast zo vanaf het aanrecht doorgegeven worden! De barkrukken zijn, net zoals de stoelen die we net bij de eettafel zagen, een leuke verwijzing naar de stijl van de jaren 60, maar de rest van het interieur doet toch heel modern aan. Bijzonder is de bakstenen muur (van het oorspronkelijke huis) met het de grote muurposter aan de rechterkant. Juist doordat het eigenlijk niet zo goed in de ruimte past wordt die hoek visueel aantrekkelijk.

Industrieel tintje

De eclectische uitstapjes zijn overal in dit huis merkbaar. Boven de grote eettafel in de woonkamer zijn deze zeer aantrekkelijke industriële lampjes te vinden. De eettafel en de stoelen zelf doen weer heel landelijk aan. Al die stijlen zijn best verwarrend, maar scheppen een hele unieke sfeer.

Moderne woonkamer

Waar de ruimte rond de eettafel nog een combinatie van landelijke en klassieke stijlen was is de woonkamer zelf weer behoorlijk modern. Door het vloerkleed doet de ruimte wel heel erg warm aan. En ook hier loop je gelijk weer de grote tuin in door de grote schuifdeuren.

Is dit huis de nominaties en de prijzen waard geweest? Je kunt er nu zelf ook een oordeel over vormen! Moderne toevoegingen aan oudere huizen daar zijn de Britten gek op, dat kun je in dit project ook duidelijk zien.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!