Uniek huis als aanvulling op het landschap | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Uniek huis als aanvulling op het landschap

Johan van Dijk Johan van Dijk
Narigua House Moderne huizen van P+0 Arquitectura Modern
Loading admin actions …

Een huis kan een groot contrast vormen met de omgeving of er juist in opgaan. De architecten van P+O hebben er voor gekozen om dit huis een aanvulling op het landschap te zijn. En op wat voor manier! Dit is met afstand een van de meest bijzondere huizen die op homify te vinden is. Niet alleen vanbuiten is het een uniek huis, ook vanbinnen is voor een duizelingwekkende mengeling van stijlen gekozen die nog meer bijdragen aan het unieke karakter van dit project. En dan is er nog het ongerepte landschap zelf. Je ziet het al, we kunnen niet anders dan de overtreffende trap gebruiken voor dit prachtige huis!

Leven in een onaangetast landschap

Narigua House Moderne huizen van P+0 Arquitectura Modern
P+0 Arquitectura

Narigua House

P+0 Arquitectura

Op deze landelijke en bijna woeste plek in de Mexicaanse binnenlanden vind je deze unieke villa. We hebben je al voorbereid op het zeer bijzondere eclectische gehalte van het huis. En dat is hier heel goed zichtbaar. Aan de ene kant vallen de moderne vormen van het huis op, maar door het materiaalgebruik en vooral de kleur heeft het ook iets landelijks. Een contrast met de omgeving wordt zeker gevormd, maar door de kleuren gaat het huis ook enigszins in het landschap op.

Respect voor de omgeving

Narigua House Moderne tuinen van P+0 Arquitectura Modern
P+0 Arquitectura

Narigua House

P+0 Arquitectura

Het huis is op een hele bijzondere manier om de bestaande natuurlijke elementen heen gebouwd. De bomen zijn op hun plek blijven staan en er is geen weelderige tuin aangelegd, maar simpel grind gestort. Perfect passend bij de helling waarop het huis gebouwd is. Als je dichtbij kijkt, zie je ook dat dit huis is opgebouwd uit beton. Het kale beton is alleen van een soort ‘schutkleur’ voorzien zodat het geheel prachtig mengt met de omgeving.

De natuur als schilderij

Narigua House Rustieke huizen van P+0 Arquitectura Rustiek & Brocante
P+0 Arquitectura

Narigua House

P+0 Arquitectura

Een schilderij is in deze gang compleet overbodig: de glazen wanden zorgen er voor dat het adembenemende landschap het decor vormt en de natuur een schilderij wordt. De balustrade aan de andere kant is ook van glas en het lijkt daardoor bijna alsof de ruimte open is. Het contact met de omgeving kan daardoor eigenlijk niet beter tot stand komen.

Eclectische explosie

Narigua House Eclectische woonkamers van P+0 Arquitectura Eclectisch
P+0 Arquitectura

Narigua House

P+0 Arquitectura

De woonkamer heeft een heel eigen specifiek karakter gekregen. Waar de buitenkant een ‘eenvoudige’ samensmelting is van moderne en landelijke elementen is hier sprake van een eclectische explosie! Een moderne vloer en strakke vormen, klassieke meubels, landelijke en koloniale kleurkeuzes: het is bijna te veel om op te noemen!

Natuurlijk slapen

Narigua House Eclectische slaapkamers van P+0 Arquitectura Eclectisch
P+0 Arquitectura

Narigua House

P+0 Arquitectura

De slaapkamer verschilt weer van de woonkamer doordat hier vrijwel alles van hout is gemaakt. Het donkere hout zorgt voor een wat koloniaal en natuurlijk gevoel. En ook hier is aan beide kanten van de ruimte het landschap weer goed vertegenwoordigd.

Contrastvolle badkamer

Narigua House Moderne badkamers van P+0 Arquitectura Modern
P+0 Arquitectura

Narigua House

P+0 Arquitectura

De badkamer laat een groot contrast zijn: aan de ene kant het natuurlijke effect door het hout en aan de andere kant het ruwe, ongepolijste beton. Het zorgt voor een grote verhoging van de sfeer, zoveel mag duidelijk zijn! Let ook zeker even op de bijzondere rechthoekige toiletpot.

Moderne keuken

Narigua House Moderne keukens van P+0 Arquitectura Modern
P+0 Arquitectura

Narigua House

P+0 Arquitectura

De keuken is weer een heel ander verhaal, die is namelijk gewoon uitgesproken modern. Het kale beton is hier dominant aanwezig, maar zorgt wel voor een heel neutraal gevoel. Hoe anders dan het contrast wat net in de badkamer te zien was!

Het mooiste uitzicht ooit

Narigua House Moderne balkons, veranda's en terrassen van P+0 Arquitectura Modern
P+0 Arquitectura

Narigua House

P+0 Arquitectura

Ben jij het met ons eens dat dit het terras met het mooiste uitzicht ooit is? Aan een foto als deze kun je eigenlijk weinig meer toevoegen. Je kunt er alleen nog maar van dromen om op dit terras van een drankje te genieten of hier te ontspannen in het zwembad. 

Je krijgt bijna geen genoeg van dit huis en er zou nog veel meer over te vertellen vallen. Maar laten we toch vooral de mooie beelden spreken! Is dit huis je toch iets te afgelegen? Dit project is bijna even uniek, maar is iets dichter bij de bewoonde wereld!

Wat vind je van deze stijl? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!