Leven in een Luxe Woonkamer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Leven in een Luxe Woonkamer

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
Moderne woonkamers van Millimeter Interior Design Limited Modern
Loading admin actions …

De centrale kamer van menig huis is vaak een samenkomst van persoonlijkheden. Zeker wanneer je met meerdere mensen in hetzelfde huis woont is dit de meest diverse van allemaal. Ook degene waar je het eerste allerlei rommel gaat vinden. Toch is de woonkamer onmisbaar en de stempel die je op je woning drukt. Voor sommigen betekent dit dat er over ieder detail, ieder stuk meubilair moet worden nagedacht. Je wilt immers dat je huis in harmonie is met zichzelf en daardoor ook met jou. 

Een luxe woonkamer klinkt voor velen als een ver-van-je-bed-show maar een luxe woonkamer biedt juist hetgeen wat je zoekt: harmonie. Neem een kijkje naar onderstaande luxe woonkamers en doe er je voordeel mee voor de jouwe.

De Steriele Woonkamer

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne woonkamers van Lab32 architecten Modern
Lab32 architecten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa

Lab32 architecten

Netheid staat bij velen voor sierlijkheid en voor hen die er net zo over denken, is deze luxe woonkamer een droom. De strakke lijnen, alsmede het verzorgde minimalisme van het bijzettafeltje en de muur waar zowel televisie als open haard in zijn bevestigd. Alles ademt een steriele omgeving wat ruim baan geeft aan een vrije gedachtegang. Geen schreeuwerige kleuren, geen abstracte vormen maar symmetrie in het geheel. 

De enorme bank omarmt de ruimte, alsof het klaar staat om eenieder die binnenkomt mee te sleuren naar een stille kalmte. Een puike prestatie van Lab32.

Uit een luxe verleden

Deze woonkamer voelt als een stap terug in de tijd, al dan wel met enige foefjes van het heden. De grijze kleuren in combinatie met het lichte hout ogen retro, rechtstreeks uit de jaren zeventig en tachtig. Duidelijk te zien is dat dezelfde stijl door de hele verdieping is doorgetrokken. De luxe woonkamer is in zoverre één met de keuken en de eettafel. 

De grote hoekbank domineert de luxe woonkamer. Hiermee nodigt de ruimte uit om tot ontspanning te komen. Het hoge plafond, eveneens grijs gemaakt, geeft natuurlijk licht door de grote ramen vrij spel.

Luxe in Kleur

Eclectische woonkamers van homify Eclectisch

Eerder schreef ik over de harmonie die men hoopt te vinden in een luxe woonkamer. Wat ongetwijfeld bij velen in het hoofd schoot was dat harmonie voort hoort te vloeien uit eenzelvigheid. Dit is, als men kijkt naar deze foto, uiteraard verre van waar. Deze luxe woonkamer maakt handig gebruik van kleurenchaos en vormverschil waardoor ook hier een harmonie ontstaat. 

Er is duidelijk nagedacht over de plaatsing van ieder stuk meubilair en tegen de kleurrijke achtergrond van een grote stad werkt het zeker. Een ware uitdaging tijdens het inrichten.

Witte Luxe

Sprankelend, dat is het eerste woord dat me te binnen schiet bij het zien van deze luxe woonkamer. De enorme ramen wijken als sneeuw voor de zon en door de glinsterende kroonluchters slaan ze neer op de bleke vloer. Deze luxe woonkamer staat duidelijk in teken van natuurlijk licht. De grijze tint is hetzelfde, alsook het bleke wit dat een tegenwicht moet bieden. Gezegd moet dat wanneer de zon buiten niet schijnt, deze luxe woonkamer waarschijnlijk donker aan zal voelen. 

Maar dat heeft ook zo zijn mysterieuze charme, niet waar?

Huiselijk Luxe Woonkamer

Het kan uitgemeten en uitgesmeerd maar een luxe woonkamer past ook prima in een kleinere ruimte. Op deze foto ziet u dezelfde strakke vormgeving die we eerder tegenkwamen al dan ingeperkt. De televisie is hier naast de open haard geplaatst wat u eigenlijk dwingt om een keuze te maken. Om naar twee bewegende beelden tegelijkertijd te staren zal voor velen op den duur vervelend worden. 

Deze luxe woonkamer maakt voornamelijk een goed gebruik van zijn kleurenpalet. Groen, grijs, bruin en zwart vloeien naadloos in elkaar over wat het bindt als één ruimte.

De Luxe Woonkamer van Nu

Grijze gietvloer in woonboerderij Landelijke woonkamers van Motion Gietvloeren Landelijk
Motion Gietvloeren

Grijze gietvloer in woonboerderij

Motion Gietvloeren

Open, ietwat kaal, kalm en bovenal modern. Deze luxe woonkamer lijkt van bovenaf een tijdreis te maken naar de vloer. Van het houten landelijke naar het kale minimalisme. Een stijl die we alsmaar vaker terug zien in hedendaagse woningen, waar men probeert een warmte van vroeger te bevangen in minimaal modernisme. 

Hoe het ook zij, deze luxe woonkamer doet een erg geslaagde poging, vooral omdat de kleuren zo goed samenwerken. Iedere tint is licht en open wat deze luxe woonkamer een toonbeeld van nu maakt.

Een Mannenluxe

Zeg nou zelf, is dit een bachelor pad of niet? Het grijze dat ijzer en staal lijkt te simuleren, industrieel en minimalistisch tegelijkertijd. Of is het toch die rode sportauto in de verte waar de hele ruimte naartoe geslurpt lijkt te worden? Deze luxe woonkamer is de droom van elke man met een gevoel voor stijl. Een lange, rechtlijnige ruimte waar de persoonlijkheid blijkt uit rechtlijnigheid en eenvoud. 

Deze luxe woonkamer is er één voor de gestileerde fijnproevers. Zij die willen leven in de skybox, een voetbalwedstrijd kijkend in pak.

Amerikaanse Luxe

Cliff Dwelling Eclectische woonkamers van Specht Architects Eclectisch
Specht Architects

Cliff Dwelling

Specht Architects

Het Amerikaanse Specht Harpman specialiseert zich in open, hoge en luxe ruimtes. Wat deze ruimte zo Amerikaans maakt in één oogopslag is het gebrek van een televisie. Er is duidelijk een onderscheid gemaakt tussen een living room en een entertainment room. Hierdoor legt men de nadruk op het ontspannen, wat in deze ruimte meer dan goed kan met een uitzicht als dit. 

De prachtige rivier die voor men langs loopt, het levendige groen dat haar oevers siert. Deze luxe woonkamer ontsluit men van de wilde natuur zonder het zicht erop te ontnemen.

Het Oude Luxe

Ensuite Klassieke woonkamers van Puurbouwen Klassiek
Puurbouwen

Ensuite

Puurbouwen

Puurbouwen renoveerde een oude, vervallen woning in Haarlem wat resulteerde in een wit, luxe woonhuis. De luxe woonkamer is een welkome verademing tussen al het wit, waarin de subtiele beige banken eenvoud geven. Het springt niet zo in het oog, wat juist de ruimte completeert. De grote, symmetrische ramen geven ruim baan aan natuurlijk licht wat door het wit op de muur enkel wordt versterkt.

Deze luxe woonkamer is er eentje om te onthouden, perfect voor de Nederlandse stedelingen onder ons.

De Industrie is Luxe

Garage Loft Industriële woonkamers van BRICKS Studio Industrieel
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Langzaam maar zeker verwordt dit architectenbureau tot één van mijn favorieten. BRICKS Studio heeft een uitgesproken stijl en een onmiskenbaar gevoel voor een luxe woonkamer. Hier komen nostalgie, warmte, stijl en een stoer karakter sterk naar voren. Er is duidelijk nagedacht over ieder detail, en het gros van de sfeer wordt dan ook opgemaakt hierdoor. Iedere hoek, iedere centimeter leeft en het zal een waar vakman vereisen wil dit worden verbetert.

Op zoek naar meer tips? Kijk eens naar deze vijf extravagante woonkamers.

Waar komt u het liefst tot rust in luxe? Deel het met ons in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!