12 toffe ideeën voor je kleine slaapkamer

Stoa. Stoa.
homify Moderne slaapkamers
Loading admin actions …

We weten allemaal hoe belangrijk de slaapkamer is voor onze gemoedsrust en gezondheid! Het is het deel van het huis waar we heel wat tijd doorbrengen, ontspannen met een goed boek, een rustgevende slaap vinden of tijd doorbrengen met onze partner. Misschien ben je een beetje teleurgesteld omdat je slaapkamer te klein is? Je voelt dat er niet genoeg ruimte is voor alle dingen die je graag in de slaapkamer ziet. Toch zijn er veel oplossingen voor kleine slaapkamer. Want zelfs kleine slaapkamers hebben voldoende potentieel, ze kunnen voor ons een veilige haven zijn! We geven je hieronder 12 tips voor het decoreren van kleine slaapkamers. Kijk even met ons mee!

Minimalisme

Wij denken dat deze slaapkamer perfect is om mee te beginnen. Omdat deze kleine ruimte ons wonderlijk laat zien dat minder meer kan zijn. In de kleine slaapkamer vinden we alleen maar de meest elementaire dingen zoals het bed, een lamp en een tv. Dit minimalistische ontwerp maakt van deze ruimte een rustige plek om te laten slapen en te ontspannen. Het decoreren van een kleine slaapkamer was nog nooit zo eenvoudig!

Grote spiegel

Een grote spiegel is een perfecte toevoeg aan een kleine slaapkamer. Dat is echt een van die oplossingen voor kleine slaapkamers die we vaak tegenkomen. Je kamer wordt er dieper en lichter van.

Lekker opruimen

Alleen voor kleine slaapkamers zijn chaos en rommel fataal! Daarom moeten we elke dag een paar minuten besteden aan het opruimen van onze slaapkamer. Als we geen kast hebben waar we onze kleding en accessoires kunnen opbergen, dan is misschien een wandgordijn een optie? Voordeel: hier kunnen kleine en grote dingen opgeslagen worden! Oplossingen voor een kleine slaapkamer zitten in een klein hoekje!

Licht, licht en nog eens licht

Natuurlijk licht brengt grote effecten te weeg in kleine kamers. Daarom moeten we streven naar zoveel mogelijk daglicht. Dus weg met dikke gordijnen of zware rolluiken. Kies liever voor lichte systemen of jaloezieën die de kamer ‘s nachts donkerder maken. Kleine slaapkamers moet je dus zo licht mogelijk houden.

Bureautje

Als je onzeker bent bij het decoreren van kleine kamers, kun je vertrouwen op deskundigen. Met hun verstand van slimme meubels, zoals dit bureautje, heb je als nel een prima decoratie voor een kleine slaapkamer en een multifunctionele ruimte tot je beschikking. Een expert kan je helpen met het inrichten van kleine slaapkamer! 

Heldere kleuren

Heldere kleuren zijn een prima oplossing voor een kleine slaapkamer, omdat ze de kamer groter laten lijken. Houd het simpel en niet te druk, want het blijft ten slotte een kamer waarin je tot rust moet komen om daarna lekker te kunnen slapen.

Handige plank

Een plank in een kleine slaapkamer gaat je veel opleveren in termen van bewegingsvrijheid. Je hoeft immers geen kast te plaatsen die wat van de woonruimte afsnoept.

Opklapbed

In menig studentenkamer moeten een aantal oplossingen aangebracht worden die de woonruimte vergroten en niet in pikken, omdat deze slaapkamers klein zijn. Een opklapbed zien we dan ook vaak als oplossing. ook in een studio, bijvoorbeeld in een grote stad als Londen en Parijs, komen we deze slimme oplossing voor een kleine slaapkamer vaak tegen.

Slimme opslag

Het decoreren van een kleine slaapkamer is leuk omdat je echt je creativiteit moet gebruiken. Het wordt een beetje een sport om te zorgen dat je veel woonruimte hebt en evenveel opslagcapaciteit voor je kleren. Daarnaast is het leuk om in een kleine slaapkamer een grootste sfeer te realiseren waar je helemaal weg van bent. In de kamer op het voorbeeld is dit gelukt!

Nieuwe decoratie

Een wanddecoratie in een kleine slaapkamer zorgt ook voor meer ruimtelijkheid en sfeer. Echt een goede oplossing voor je kamer.

Basic look

De industriële look is rustig en basic. Zo zorg je voor rust in je kamer. Het is een beetje die minimalistische vibe die deze stijl zo aantrekkelijk maakt.

Mooie decoratie

Een goede lichtval is misschien wel de mooiste decoratie van een kleine slaapkamer. Veel licht brengt de kamer op een mooie manier tot leven en deze lijkt ook veel groter dan een donkere kamer. Als je hier een spiegel zou neerhangen, een geweldige oplossing voor een kleine slaapkamer, dan lijkt deze nog veel groter. Ook de lichte tint van de luiken hier is een wonderlijke ruimtevergroter. De sfeer hier is ook erg goed. De blinkende nachtlampjes op de plankjes die de nachtkastjes vormen zijn niet voor niets zo glanzend, dit laatste zorgt ook voor een ruimtelijk effect. Eigenijk een beetje hetzelfde als met een spiegel. Kijk ook zeker eens naar dit ideabook want daarin vind je de perfecte kleuren voor in je slaapkamer die je ook kunt gebruiken als decoratieve kleur.

Nette look

Als laatste laten we je de mooie slaapkamer zien. Vooral de strakke en nette looks van de kamer zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Dit laatste sluit aan bij de tip die we je eerder gaven, zorg voor een opgeruimde kleine slaapkamer. Dat is de betere manier om je kamer te decoreren. Met dit voorbeeld zijn we aan het einde van de reeks gekomen. We hopen dat je veel inspiratie opgedaan hebt en nu alle oplossingen kent om te decoreren in een kleine slaapkamer. Blijf ons volgen voor meer tips en stay creative!

Een extra tip: Nog meer wondermooie en gemakkelijke ideeën

Om ervoor te zorgen dat je de kleine slaapkamer op een nog betere manier kunt inrichten, geven we je hier nog wat enkele ideeën mee die je kunt gebruiken om je kamer in te richten als een echte pro:

  • Werk in de hoogte: We hadden het al over slimme opslagruimtes en het gebruik van planken. Toch moet je zeker overwegen om opslagmogelijkheden of wat planken boven elkaar te plaatsen en in de hoogte werken. Je kunt ook gerust wat verticale kunstwerken omhoog hangen om zo de ruimte tussen vloer tot plafond optisch te vergroten. 
  • Ga voor de juiste verhouding: Het is niet omdat de kamer er klein uitziet, je moet opteren voor alleen maar kleine accessoires. Nee, hoor. Je kunt ook gerust wat grotere benodigdheden in je slaapkamer plaatsen. De juiste balans is belangrijk bij het inrichten van een kleine slaapkamer. Er kan een groot bed in de kamer komen, maar dan moet je de rest van de accessoires klein houden en als je een sofa in de kamer wilt plaatsen, dan moet het bed misschien wat kleiner zijn. Laat je creativiteit de vrije loop en zit gerust ook eens samen met een van onze experts om een plan op te stellen.
  • Kies voor de juiste verlichting: Optimale verlichting is van cruciaal belang in een kleine kamer. Je moet zeker een plafondlamp kopen en als je die combineert met verschillende lampen aan de muur, dan laat je de kamer er direct een pak groter uitzien.
Welke tip ga je zeker eens toepassen? Laat het ons weten met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine