12 bars die je kleine keuken perfect maken! | homify

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

12 bars die je kleine keuken perfect maken!

Stoa. Stoa.
Industriële keukens van PM Arquitetura Industrieel
Loading admin actions …

Of je nu een grote of kleine keuken hebt, veel mensen vinden het fijn om in de keuken te zitten. Een keuken met een bar is een van de leukste dingen die je kunt hebben. Natuurlijk komt de vraag op of zo'n bar wel geschikt is voor een kleine keuken. En we kunnen je zeggen dat een kleine keuken ook echt een bar kan hebben, maar je moet wel de juiste ideeën hebben voor zo'n kleine ruimte. Het is net even anders dan in een grote keuken met keukenbar, waarin je alle ruimte hebt. Vandaag laten we je 12 voorbeelden zien die je kunnen inspireren bij het inrichtingen van je keuken met keukenbar. Kijk met ons mee en laat je inspireren!

Industrial

Vele jaren is de keuken met bar een populair design. Al in de jaren vijftig zien we dergelijke designs voorkomen en eigenlijk is de keukenbar nooit weggeweest. Toch zien we de laatste jaren wel een nieuw verschijnsel: de kleine keuken met bar. Dit is iets waar we steeds vaker mee te maken krijgen, zeker in de grote stad, omdat de woonruimte (vooral daar) beperkter wordt. Dan moet je roeien met de riemen die je hebt. In deze keuken zien we een mooi voorbeeld van een keuken waarin je gewoon die bar kunt neerzetten zoals je wilt, maar wel moet nadenken over de beschikbare ruimte, want het is immers een kleine keuken. Door de bar strak tegen de wand aan te bevestigen heb je maar weinig bewegingsruimte verloren. Een schitterende manier om je kleine keuken te voorzien van een keukenbar. Een expert laat je graag zien hoe mooi je keuken met bar kan worden!

Lekker werken

Op deze mooie keukenbar kun je lekker werken. De ruimte is er groot genoeg voor. Deze keuken is relatief klein te noemen, het is immers niet alleen een keuken maar ook een eetkamer. In deze ruimte worden dus meerdere functies samengevoegd die samen een mooie woonruimte vormen.

Samen genieten

We komen helemaal in de stemming als deze bijzondere keuken met keukenbar zien. De kleine keuken heeft in dit huis een speciale plek voor de bewoners: ze genieten hier namelijk graag vaak samen van een heerlijk ontbijt. Het dineren doen ze liever in de eetkamer, maar het borrelen gebeurd juist wel vaker hier. Een ideale manier om volop te genieten van je huis. Een keukenbar voor een kleine keuken kan dus echt een mega goede investering in je woonplezier zijn.

Lekker licht

Kitchen Minimalistische keukens van Lagom studio Minimalistisch MDF

Een keuken moet vooral een plek van licht zijn, zo'n ruimte waar je binnenkomt en direct een zucht van opluchting slaakt (want de hectiek van alledag kan je soms even te veel worden, nietwaar?). Dus dan is een gave keuken als deze echt een uitkomst. Hier ervaren we een fijne sfeer, de bewoners van het huis trouwens ook, zij zijn behoorlijk weg van hun bijzondere koelkast, deze heeft een jaren vijftig design en komt door zijn frisse kleur mooi naar voren. De stoelen matchen met deze koelkast. Zo ontstaat er een bijzondere diepte in de keuken die door het mintgroen en het zuivere wit wordt opgeroepen. De keukenbar voor de kleine keuken is hier een sociale hotspot, vrienden en familie komen geregeld langs om lekker te kletsen. Daar is een keuken ook voor bedoeld!

Warme tint

We hebben het steeds over dingen als: sociale hotspot, ideale plek om te ontbijten en noem het maar op. Natuurlijk gaat het bij al deze dingen maar om één ding: samenzijn en gezelligheid. Dat vinden we allemaal terug in het design van deze keuken met bar. Het warme hout zorgt voor die ouderwetse look, een plek waar je kunt lachen om het verleden en dromen over de toekomst. Let op het blad van de bar, een grote oppervlakte waar je hapjes en drankje op kunt zetten. Heb je een verjaardag te vieren? Dan is dit de perfect spot!

Contrasten

De keukenbar hoeft niet groot te zijn. De keuken evenmin. Alles staat of valt met een praktisch design en een goed gekozen design. Dan kun je dus echt die gezelligheid oproepen. Hier vinden we een zeer huiselijk voorbeeld! Het sterke contrast tussen wit en blauw zorgt hier voor even gevarieerde als afgewogen design. Perfect om in de ochtend even tot jezelf te komen.

Klassiek en modern

De kleine keuken met bar is een ruimte waar je echt kunt uitpakken met design. Dat moet ook haast wel, want je wilt het maximale uit de beperkte ruimte halen. In deze keuken zien we een supergezellige bar, het is net alsof je in het restaurant van je dromen zit. Een plek die helemaal aan jouw wensen is aangepast. Om een geslaagd design te kunnen realiseren is het gaaf om een combinatie te maken tussen twee schijnbare tegenstellingen: klassiek en modern design. Het roestvrij staal komt hier mooi samen met het warme hout en de authentieke stoelen. 

Romantisch

Wat is nu mooier: klassiek of modern design? Romantisch design natuurlijk! Dit is een bijzonder voorbeeld. De Engelse twist die we hier zien, met een landelijke feel, maakt ons laaiend enthousiast.

Praktisch

Wickham House Moderne keukens van C7 architects Modern
C7 architects

Wickham House

C7 architects

Naast een sociale hotspot en gezellige plek om te genieten van een ontbijt of borreluurtje (het is maar net waar je voor warmloopt, is de keukenbar ook een verlenging van het aanrecht. Dat kan je heel veel helpen als je bijvoorbeeld werkt aan een uitgebreid diner. Meerdere koks kunnen dan tegelijkertijd werken aan verschillende gangen.

Futuristisch

Wie kent ze niet: de verhalen over buitenaardse beschavingen, wezens van andere planeten die de onze bezoeken? Wat te denken van de technologie uit verre delen van het universum, die de onze zo ver vooruit is? Het zijn allemaal elementen uit het sciencefiction genre. Veel dingen waar men vroeger over fantaseerde in deze verhalen zijn toch werkelijkheid geworden, zoals de smartphone (videoverbinding). In deze kleine keuken met bar hebben de experts futuristische looks aangebracht, de strakke lijnen lijken wel afgekeken van het interieur van een ruimteschip!

Slimme vormgeving

Contemporary Kitchen in Huddersfield at Bradley Moderne keukens van Twenty 5 Design Modern
Twenty 5 Design

Contemporary Kitchen in Huddersfield at Bradley

Twenty 5 Design

Hier staat de U-vorm centraal. Het is de ideale vorm voor een keukenbar in de kleine keuken. Dit komt omdat deze de lijnen van een vierkant volgt, dit is de meest efficiënte vorm in termen van volume, er past dus heel veel in. Dat is handig, want zo spaar je dus woonruimte uit. De looks van deze keuken vinden wij fantastisch! 

Plooibaar

Eigentijdse woning Den-Haag Moderne keukens van Bongers Architecten Modern
Bongers Architecten

Eigentijdse woning Den-Haag

Bongers Architecten

Deze bar annex kookeiland zorgt voor een mooie indeling van de keuken. Mooi blijft uiteraard een persoonlijke perceptie, die overigens door de jaren heen kan veranderen… want niets is zo veranderlijk als een mens. 

Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën en trends.

Wat vind je van deze bars? Zeg het met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!