Met 6 Stappen tot een Enorm Schone, Opgeruimde Woonkamer

Stoa. Stoa.
Mood Interieur Moderne woonkamers Steen Beige
Loading admin actions …

Elke woonkamer heeft om de zoveel tijd echt een fikse schoonmaakbeurt nodig. Dat is niets nieuws. Maar je wilt er natuurlijk wel zo weinig mogelijk tijd aan besteden. Wij snappen dat heel goed. Daarom willen we je graag een paar tips geven waardoor je woonkamer altijd een mooie look heeft en ook nog eens netjes blijft! Kijk met ons mee en laat je inspireren.

Prullenmand

Koop een prullenmand waarin je eenvoudig rommel kunt weggooien. Deze gooi je aan het einde van de dag in de prullenbak in de keuken. Dat lijkt wat vreemd, maar je zult verbaast staan hoe vaak je rommel gewoon op tafel legt of op andere plekken. Even elke avond de rommelmand in de vuilnisbak legen en je kamer ziet er telkens mega strak en netjes uit. Een expert kijkt met je naar de mogelijkheden voor een nieuwe look voor je kamer. 

Snel schoonmaken

Veeg direct de salontafel schoon. Vergeet ook de bijzettafels niet. Dit kun je misschien doen tijdens de reclameblokken als je tv aan het kijken bent. Die reclames komen met 100% zekerheid, dus kun je deze tijd maar beter goed gebruiken. Als je vuil snel verwijderd zul je nooit een grote schoonmaak hoeven te doen. Resultaat is een stralende woonkamer!

Stofzuigen

Stofzuig op tijd, dan kun je altijd genieten van je woonkamer. Als je lang niet stofzuigt is dit slecht voor je gezondheid. Even kort en soms net even wat langer deze huishoudelijke taak doen, maakt het makkelijk om te genieten van je woonkamer.

Schut de kussens

Nadat je 's avonds de tv uitzet, kun je even de kussens opschudden. Zo krijgt je woonkamer in de ochtend die frisse look waar je direct blij van wordt. Hetzelfde geld voor de rommel die je op een avond maakt, laat deze niet achter, maar gooi het samen met de rommel van de dag uit de eerdergenoemde prullenmand direct weg in de prullenbak of container.

Eclectisch genieten.

Ventileer zoveel mogelijk. Het mooiste is als je genoeg ramen hebt die je open kunt zetten gedurende de avond. Je hoeft niet per se de ramen gedurende de nacht open te zetten als jou dit een onprettig gevoel geeft, maar als je 's avonds in de woonkamer bent is dit wel een goed idee. Ook in de ochtend tijdens het ontbijt kun je dit prima doen. In deze woning zie je een design dat tegelijkertijd ouderwets en modern is. Die ramen hebben ook een tijdloze look. Ze zijn niet alleen praktisch, maar ook erg sfeervol. De ramen passen heel goed bij dit eclectische design. We zijn vooral erg weg van het gewei boven de haard (ook zo’n tijdloze sfeermaker) het kleed op de vloer en de bijzondere meubels. Hier kun je in stijl genieten!

Heel bijzonder

Living room BB Interior Moderne woonkamers
BB Interior

Living room

BB Interior

We eindigen dit artikel met een heel bijzondere woonkamer. Als je de vorige kamer al eclectisch vond, dan doet deze ruimte er nog even een schepje bovenop. De kroonluchter aan het plafond doet ons denken aan een regen van parelen. Het is net alsof die kroonluchter wortelschiet in het het plafond. Natuurlijk is dat ook de illusie waarop door de interieurarchitect gemikt wordt. De banken staan juist weer voor een minimalistisch en ingetogen design, hoewel het motief toch wel expressief is. De sfeervol verlichte kast doet ons denken aan een rariteitenkabinet zoals dit in de 19e eeuw populair was en een duidelijk link met de opkomende moderne wetenschap had. De persoonlijke prullaria en vondsten van de bewoners staan in deze kast op een weergaloos mooie manier uitgestald. 

Aan sfeer en design hier echt geen gebrek, zoveel mag duidelijke zijn! We hopen dat je veel hebt aan onze opruimtips en dat je geïnspireerd bent door dit schitterende, moderne design. Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën!

Welke kamer vond jij het mooist? Zeg het met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!