16 leuke terrasideeën voor minder dan 100 euro | homify

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

16 leuke terrasideeën voor minder dan 100 euro

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Party garden in Sevenoaks, Kent Moderne tuinen van Earth Designs Modern
Loading admin actions …

Het is nooit te laat om je balkon, tuin of terras een make-over te geven. Heel vaak kunnen we nog tot ver in oktober in onze tuinen zitten. Met kleine aanpassingen als je meubels een andere kleur geven, een aantal nieuwe planten toevoegen of je kussens van een nieuwe hoes voorzien, creëer je al snel een andere sfeer. Dat het niet veel geld hoeft te kosten laten de 16 originele voorbeelden in dit artikel zien. Klinkt verleidelijk, nietwaar? Kijk snel verder en let op alle details!

​9. Zorg voor je planten

Planten vormen een belangrijk en onmisbaar onderdeel van je tuin. Verzorg ze goed en ze zullen je belonen met weelderige bloei en groei.

​2. Maak een pad

Party garden in Sevenoaks, Kent Moderne tuinen van Earth Designs Modern
Earth Designs

Party garden in Sevenoaks, Kent

Earth Designs

Maak een mooi pad in je tuin met goedkope materialen zoals hout of steen. Je geeft op deze manier vorm aan je tuin en het resultaat is vaak prachtig.

​3. Schaduw in je tuin

Regen is niet fijn in de zomer maar te veel zon kan ook vervelend zijn. Zeker tijdens warme zomerdagen. Koop een mooie parasol om schaduw en koelte op je terras te brengen.

​4. DIY-kast

Om geld te besparen kun je het beste veel zelf doen. Met gerecycleerd hout bouw je bijvoorbeeld de mooiste meubels en kasten. Kijk eens in dit artikel voor de leukste voorbeelden.

​5. Juiste verlichting

Minimalistische balkons, veranda's en terrassen van homify Minimalistisch

Met eenvoudige lampen op de juiste plaats creëer je verschillende in je buitenruimte. Veel sfeer voor zeer weinig geld!

Vind je het moeilijk om de juiste verlichting te kiezen, laat je adviseren door een van onze professionals.

6. Plek om te ontspannen

Met een klein terras in een hoek van je tuin creëer je een heerlijke plek om te ontspannen en bij te komen van alle drukte van de dag.

​7. Water

Deze prachtige waterelementen maak je makkelijk zelf. Koop een aantal mooie plantenpotten en leg het watersysteem aan. Met water geef je je tuin een persoonlijk karakter.

​8. Origineel meubilair

Kies eens voor ander tuinmeubilair dan de geijkte meubels die je in tuincentra koopt. Snuffel rond op de zolder van je oma of ga eens kijken in een rommelwinkel.

1. Een laag verf

Heeft je tuin veel elementen van hout? Dan is het een leuk idee om ze een nieuwe laag verf te geven. Je tuinmeubels, de pergola en andere accessoires geef je zo een heel andere uitstraling.

​10. Upcycling

Weet niet wat te doen met dat oude kastje of die oude autoband. Gooi ze niet weg! Zelfs van de meest onwaarschijnlijke objecten kun je de mooiste accessoires maken voor in je tuin. Geef ze een nieuw leven. Hier is een oude trap omgetoverd tot een originele plantenstandaard.

11. Gekleurde textiel

Kussens zijn de ideaal om je tuin wat vrolijkheid te geven. Meer inspiratie nodig? Kijk dan ook eens in dit Ideabook.

​12. Beton

Een goedkoop materiaal dat veel gebruikt wordt in tuinen is beton. Hier zien we het als tuinafscheiding en ook als materiaal voor het terras.

​13. Groene muren

Groene muren of verticale tuinen maken van je patio of terras een aantrekkelijke en unieke ruimte. Je maakt een levende muur makkelijk zelf. 

14. ​Minder is meer

Garden Building Oxfordshire Moderne studeerkamer van Cotswold Garden Buildings Modern Hout Hout
Cotswold Garden Buildings

Garden Building Oxfordshire

Cotswold Garden Buildings

Eenvoudige potten vormen de perfecte aanvulling op dit terras met uitzicht op de tuin. Ze geven de tuin een mooie sfeer.

15. De charme van een kleine border

Geef je terras persoonlijkheid met een hoek met planten. Mooi, aantrekkelijk en sfeervol.

​16. Maak een mooie border voor je planten

Om je tuin persoonlijkheid te geven voor minder dan 100 euro maak je een mooie border voor je planten. Economisch, origineel en zeer aantrekkelijk.

Welk idee ga jij toepassen? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!