12 gave ideeën voor hoge plafonds

Stoa. Stoa.
Fabrikanten villa Stork, bouwjaar 1908 , ML Interieurarchitectuur ML Interieurarchitectuur Klassieke woonkamers Wit
Loading admin actions …

Een inrichting met een hoog plafond zorgt voor een luxe look en geeft je de mogelijkheid om op een creative manier je woning te decoreren, zelfs al beschik je maar over een relatief klein huis. Het is slim om de ruimte op een goede manier te benutten bij een hoog plafond. Het kan ook zijn dat je de kans krijgt om hoge beelden of grote planten in de kamer te plaatsen. Lampen en gordijnen zijn met dit soort plafonds vaker hoger en daardoor ziet de kamer er ook heel imponerend uit. Hoge muren bieden je fantastische decoratie mogelijkheden en deze zijn zo mooi dat we daar eens een heel artikel aan willen wijden. We gaan je in dit ideabook mooie manieren laten zien om een geweldige inrichting met een hoog plafond te maken. Kijk met ons mee en laat je inspireren door de oogverblindende designs.

1. Extra ruimte

Kamers met hoge muren zullen je nieuwe mogelijkheden geven om te decoreren. Een tussenvloer kun je bijvoorbeeld weglaten waardoor een verhoog ontstaat. Wat ook mogelijk is om juist een gedeelte van het plafond te verlagen, is door daaronder een zitgedeelte te maken. Daardoor krijg je een bepaalde intimiteit en gezelligheid van. Een verlaagd plafond kan zelfs dienen als opslagruimte. Hier zien we een totaal nieuwe verdieping waarop je kunt slapen.

2. Meer vrijheid

Lucky 4 Ranch, Uptic Studios Uptic Studios Rustieke keukens
Uptic Studios

Lucky 4 Ranch

Uptic Studios

Met hoge muren heb je buitengewone mogelijkheden op vlak van muurdesigns. Trappen, meubels en eventueel beelden of potten kunnen net allemaal iets groter zijn. We zagen zelfs eens een auto als meubelsstuk staat in een enorme kamer. De sky is the limit met een hoog plafond. 

3. Lichtplan fun

Decoreren met een hoog plafond betekent veel fun! Je kunt zo’n grote ruimte goed benutten door te kiezen voor het speciaal lichtplan dat je in dit design kunt terugvinden! Lampen zorgen voor een speelse look en maken de kamer hypermodern. We vinden de bakstenen wand achter de tv ook erg bijzonder. Deze wand past schitterend bij het concept van een hoog plafond. Decoreren is hier sfeer creëren!

4. Hoge kasten

Hier zien we een inrichting met een hoog plafond die het mogelijk maakt om hoge kasten te plaatsen. Een stel van die hoge kasten zorgen voor imponerende look in huis en zeker als je prachtige decoratie op de hoge kast plaats.

5.Veel ruimte voor kunst en cultuur

De ruimte benutten bij een hoog plafond is een fluitje van een cent, een goed idee voor decoratie is altijd kunst. Kunst kun je op vele plekken aanschaffen: een veiling, brocante of bij kunstenaar in de buurt. Een wand vol kunst is een prima manier om je woning met een hoog plafond te decoreren. We zeggen decoreren, maar eigenlijk decoreert kunst niet, omdat kunst in essentie eerder een reflectie op de wereld biedt.

6. Afleiden

Als je het hoog plafond niet in de kijker wilt zetten, dan kun je de kamer op deze manier inrichten zodat de aandacht van de hoogte wordt afgeleid op een prachtige manier. Dat kan door het gebruik van verlichting of meubels.

7. Decoratie

Woonruimte recreatiwoning Bongers Architecten Moderne woonkamers
Bongers Architecten

Woonruimte recreatiwoning

Bongers Architecten

Toffe ideeën om je woning met een hoog plafond te decoreren vind je bij onze professionals in overvloed, maar wat dacht je van deze druppel-vormige lampen? Wij zijn er helemaal fan van. Ziet er echt waanzinnig cool uit!

8. Bijzonder design

We vinden dit plafond erg bijzonder omdat er een mooie uitsnede in gemaakt is. Zo kun je de lamp in het plafond laten zakken, je maakt dus een deel van het plafond hoger. Deze rechthoekige look past prachtig in het design.

9. Haard

Houtkachel met houtvoorraad bij de erker Masters of Interior Design Moderne woonkamers Hout Grijs Eigendom,Comfort,Raam,Bank,Textiel,Verlichting,Interieur ontwerp,Vloeren,architectuur,Vloer
Masters of Interior Design

Houtkachel met houtvoorraad bij de erker

Masters of Interior Design

Een inrichting met een hoog plafond ziet er statig uit, decoreren met een hoog plafond is dus ook een uitdaging, want match het design van je wel met de grandeur van het hoge plafond. Hier zien we een schitterende manier om de verticale ruimte te decoreren: met een schitterende haard! Naast deze sfeermaker (wat een looks!) zien we houtblokken liggen. Heel sfeervol en uniek!

10. Lichtstraat

Bosvilla Soest, Bureau MT Bureau MT Moderne woonkamers
Bureau MT

Bosvilla Soest

Bureau MT

Een hoogplafond is een echte eye-catcher, een lichtstraat maakt dit effect alleen maar groter! Hier zien we er een perfect voorbeeld van! 

11. Grandeur

De grandeur van deze woonkamer is onmiskenbaar. De boosdoener is natuurlijk de magische kroonluchter. Wij kunnen onze ogen er niet vanaf houden! 

12. Basic

Loft in oude textielfabriek Archivice Architektenburo Industriële woonkamers Eigendom,Gebouw,Armatuur,Hout,Verlichting,Raam,Interieur ontwerp,architectuur,Vloer,muur
Archivice Architektenburo

Loft in oude textielfabriek

Archivice Architektenburo

In dit artikel hebben we je allerlei ideeën laten zien die de inrichting met een hoog plafond mogelijk maken. Decoreren met een hoog plafond is niet per se moeilijker of makkelijker, je hebt gewoon meer ruimte om te benutten bij een hoog plafond. Soms is het mooier om minder te doen, zoals op deze foto. Let op de balken, de planken rechts in de wand en de hoge ramen. Deze ruimte en openheid hebben geen decoratie nodig! We sluiten af met deze relaxte kamer.

Nog extra tips!

Combinatie van Bang & Olufsen en Loewe, Morelisse Beeld en Geluid Morelisse Beeld en Geluid Moderne woonkamers Eigendom,Tafel,Plant,Gebouw,Bank,Hout,Interieur ontwerp,architectuur,Vloer,Vloeren
Morelisse Beeld en Geluid

Combinatie van Bang & Olufsen en Loewe

Morelisse Beeld en Geluid

Wil je nog wat extra tips ? Dan geven wij je maar al te graag nog wat meer advies. Als je een ruimte met een hoog plafond wilt inrichten, ga dan voor:

  • Donkere kleuren: Kies voor een donkere kleur want dan maak je de kamer direct een pak gezelliger.
  • Ga voor in het oog springende verlichting: Kies voor een voortreffelijke luster, ultramoderne lichten of een hanglamp voor een je hoog plafond.
  • Integreer hout: Als je houten balk gaat integreren in je design, dan zet je direct de huiselijkheid, de grootte en de hoogte van de kamer meer kracht bij.
  • Kies voor een opvallende kleur: Als je je plafond in een opvallende kleur schildert, dan zorg je direct voor een wondermooi design.
  • Hang je gordijnen op een een schuin plafond: Je gordijnen ophangen aan schuin plafond zorgt voor een luxueuze, grandioze en wondermooie uitstraling.
Welke kies jij? Zeg het met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!