Handige tips om je badkamer altijd fris te houden! | homify

Handige tips om je badkamer altijd fris te houden!

Stoa. Stoa.
homify Industriële badkamers
Loading admin actions …

Het is zo fijn om je badkamer netjes te houden, en het hoeft echt niet te veel tijd in beslag te nemen. Mensen kunnen vaak veel te lang bezig zijn om hun badkamer schoon te houden. Vaak komt dit doordat een verkeerde structuur wordt aangebracht, of dat deze zelfs helemaal ontbreekt. Vandaag nemen we je mee langs mooie voorbeelden, die je laten zien hoe je de badkamer netjes te houdt en geven we je tips over hoe je ''m ook lekker fris kunt houden. Met deze tips ga je heel veel tijd besparen! Terwijl je van ons deze tips krijgt kun je ook genieten van de mooie inrichting van deze badkamers. Zo word je handiger in het schoonmaken en kun jij je laten inspireren door mooi design! Ben je er klaar voor? Kijk dan snel met ons mee naar deze tips om je badkamer lekker fris te houden!

Lichtval en meubilair

Een goede lichtval in je badkamer zorgt ook voor een scherpe blik op de ruimte. Je kunt dan goed zien of alles nog wel netjes is. In deze ruimte hebben de bewoners het goed voor elkaar, want ze hebben de mogelijkheid om hier uitstekend te ventileren. Er schuilt een groot voordeel in deze badkamer, dat is namelijk de kast links, deze zweeft boven de vloer. Een slimme keuze, want nu kun je erg makkelijk de vloer schoon houden. Het is trouwens een gietvloer gemaakt van kunststof, dus ideaal om schoon te maken. 

Planten en ventilatie

Om de luchtkwaliteit in je badkamer goed te houden moet je na het douchen echt de ramen open zetten. Heeft je badkamer geen ramen, laat dan de deur open staan of zet het ventilatiesysteem aan. Een natuurlijke manier om de luchtkwaliteit in de badkamer op peil te houden is om een mooie plant in de kamer te zetten. Koppel dit laatste aan een mooie inrichting, zoals hier op het voorbeeld te zien, en je geniet met volle teugen van je badkamer. Een expert kijkt graag me je mee naar de inrichting van je woning.  

Schoonmaak

inloopdouche Alkmaar - AGZ badkamers en sanitair AGZ badkamers en sanitair Moderne badkamers
AGZ badkamers en sanitair

inloopdouche Alkmaar – AGZ badkamers en sanitair

AGZ badkamers en sanitair

Het is prettig om de badkamer telkens zo snel mogelijk schoon te maken. Na elke douchebeurt raden wij je aan om de wanden van de cabine goed droog te maken. Het is helemaal perfect als je een een schoonmaakmiddel gebruikt (om de paar douchebeurten even snel tussendoor) om de wanden ook direct schoon te maken. Eigenlijk heel eenvoudig en zo voorkom je een grote schoonmaakactie die de badkamer moeten redden van een overvloed aan vuil. Dan is je badkamer zo strak als deze. Misschien een beetje klein deze ruimte, maar je hebt hier wel het gevoel dat de kamer groot is. Dat komt door de slimme indeling. Heerlijk! 

Handoeken

Marokkaanse cementtegels Articima Patchwork Articima Mediterrane badkamers
Articima

Marokkaanse cementtegels Articima Patchwork

Articima

In dit mooie kastje ruim je netjes de badspullen op. Ook handdoeken hebben een vaste plaats nodig. Je kunt ze op de grond laten liggen, maar daar wordt de kamer echt niet beter van. Veel beter is het om gebruikte handdoeken op te hangen. Dan komt het design van je badkamer ook veel mooier tot zijn recht. We zijn erg dol op deze mediterraanse badkamer. Wat een kleurenpracht heeft die vloer! We weten zeker dat je hier vrolijk de dag begint! 

Oude flesjes weggooien, wasmand leeg

Badkamer studiopops Moderne badkamers Wit
studiopops

Badkamer

studiopops

Om de badkamer netjes en strak te houden is er eigenlijk maar weinig tijd nodig. Je moet alleen op tijd de dingen aftikken, zoals het weggooien van oude flesjes shampoo en douchegel. Je weet snel genoeg wanneer de tijd daar is, dus pak het direct op en het resultaat is direct zichtbaar. In deze badkamer kunnen de bewoners van het huis gebruik maken van een mooie nis in de douche (de looks van deze badkamer vinden we helemaal te gek!). Handig om zo je producten neer te kunnen zetten. Maar de ruimte is natuurlijk beperkt, gooi dus snel lege verpakkingen weg. Een andere tip is om snel de wasmand te legen wanneer dit kan. Als de was te lang in de mand ligt gaat het schimmelen. Dat wil je echt niet voor je kleding, dus pak ook die klus snel op. We zijn met deze laatste badkamertips aan het einde van de reeks mooie badkamer gekomen. Blijf ons volgen voor meer mooie voorbeelden. Laat je inspireren! 

Wat vind je van deze tips? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!