Wonderbaarlijk herstel van een achttiende-eeuwse woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wonderbaarlijk herstel van een achttiende-eeuwse woning

Stoa. Stoa.
van ADVD atelier arquitectura e design Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

In de achttiende eeuw stookte men vooral hout en laten kolen. In de woning die we vandaag aan je laten zien was dit laatste niet anders. We nemen je mee naar de oude wereld, die vervolgens een geheel nieuwe look kreeg. Het pand was flink verouderd en rijp voor een fikse upgrade. De woning kreeg deze recentelijk waardoor de bewoners nu vol trots hun nieuwe huis aan ons kunnen laten zien. De oude warmte technologie werd vervangen door een eigentijdse variant, namelijk zonne-energie, waardoor dit huis helemaal meedraait als het gaat om duurzame energie. Dit schitterende erfgoed is bewaard gebleven omdat het met de grootst mogelijke zorg hersteld en verbeterd is. Kijk met ons mee naar deze karakteristieke woning en doe zelf de nodige inspiratie op!

Oude staat

Deze woning oogt zeer traditioneel en dit is direct zijn grote waarde voor de lokale architectuur. Het traditionele karakter van het dorp moest bewaard blijven, daarom moeten veranderingen aan het gebouw wel doordacht zijn. De woning zal een aantal veranderingen ondergaan aan de gevel, die de sfeer in de straat zeker ten goede zullen komen! We omschrijven het interieur als traditioneel en zelfs een beetje religieus. We gaan even binnen kijken!

Rommelig

Een blik in de kamer zegt genoeg; deze woonkamer is rijp voor een update. En wat te denken van de religieuze schilderijen. Deze laatste kunnen als kunstobject vereerd worden of nog wel degelijk een religieuze functie hebben. Het is een kwestie van geloof, dat mag je dus zelf weten. Hoe het ook zij, ondanks de mooie authentieke elementen schort het hier aan licht, ruimte en een duidelijke structuur. Modern comfort is ook ver te zoeken! Laten we snel gaan kijken naar de schitterende resultaten.

Fris

De nieuwe gevel zorgt voor een geheel ander perspectief. Qua vorm is er niet zo veel veranderd, maar qua looks is er een wereld van verschil te zien. De wanden zijn schoongemaakt en geschilderd. Daarbij werd het dak vernieuwd, maar daarbij is men wel trouw gebleven aan de authentieke stijl. We lijken bij een volkomen nieuw huis te staan, terwijl het al honderden jaren oud is. Een mooi voorbeeld van een harmonieuze samenkomst tussen twee stijlen uit verschillende periodes.

Mix

Deze afbeelding toont de achterzijde van de woning. Het gebouw laat een geslaagde mix tussen oude en nieuw zien. Let op de vierkante woonvolumes, hoe mooi steken ze af bij de authentieke stenen. Een prachtige look! De achttiende eeuw straalt uit deze rustieke stenen, terwijl onze eeuw er, in de vorm van de geoxideerde kubussen, op voortbouwt. En wat te denken van het fabuleuze uitzicht dat je vanuit je luie stoel hebt als je in de kamer zit. Een plaatje!

Strak

Deze stijl hadden we zeker niet verwacht. Vanaf de buitenkant is er niets dat op deze moderne, strakke stijl wijst. Het is een woning met veel privacy en een groot wooncomfort. De leefruimtes lopen in elkaar over en vullen elkaar daardoor aan. Deze nieuwe opzet is veel ruimtelijker en lichter dan de oude. Tegenwoordig hebben we toch duidelijk andere ideeën over de inrichting van ons interieur. Let even op de combinatie tussen het blanke hout en het diepe zwart van de haard, supermooi toch!

Open

Deze trap vormt de verbinding tussen de verschillende verdiepingen, deze is ook uitgevoerd in een moderne ontwerptaal. Het is de combinatie tussen de blanke treden, witte zijkant en zwarte reling die het design zo prikkelend maakt. Daarbij zorgt het open ontwerp voor de nodige transparantie in huis.

Uitzicht

Een van de grote voordelen van de renovatie was de nieuwe openheid van de gevel. Met andere woorden, de bewoners kunnen nu eindelijk mooi uitkijken over de omgeving. Het natuurlijke licht stroomt naar binnen en vervult het interieur met een bijzondere levendigheid. Dit landschap, met de prachtige hellingen en vegetatie is als een levend schilderij, het veranderd voortdurend, hetzij op subtiele wijze.

Slim

Dit meubilair is zeer modern en slim. Het is een compacte manier om veel opbergruimte te creëren. In deze kast bevinden zich verschillende lades met verschillende vormen en maten. Ideaal om je servies en voedsel in op te bergen. Er is zelfs een oven in geïntegreerd, erg handig.

Eenheid

Zelfs het aanrechtblad heeft die moderne zwarte look. En wat te denken van de elegante lijnen, typisch een modern design. Tegenwoordig is zwart een populaire kleur, zozeer zelfs dat we over een trend kunnen spreken. Dit keukeneiland bevindt zich net achter de haard, die naast de functie van warmtebron ook dienst doet als roomdivider. De woonkamer en de keuken zijn op deze manier subtiel van elkaar gescheiden zonder dat de ruimtelijkheid in de woning verminderd. Je droomkeuken is binnen handbereik: raadpleeg een expert!

Toilet

In deze woning uit de achttiende eeuw vinden we een schitterend toilet. In deze ruimte zijn witte en zwarte tinten gecombineerd, daarbij prijken verschillende materialen trots in het ontwerp, vooral steen, hout en staal spelen een belangrijke rol. De zwarte wand hoort bij de wc, is in een nis gerealiseerd en geeft de kamer zijn minimalistische look. Een prachtig ontwerp dat tevens voor de nodige discretie zorgt. Meer mooie ideeën voor toilet en badkamer vind je hier.

Kapel

Op deze laatste foto zien we een oude kapel die in ere hersteld is. Wat een weelde en devotie straalt deze uit. Typisch een tafereel dat we hopen te vinden in een mediterraans land als Portgual, waar een groot deel van de bevolking Katholiek is. Deze kapel is een prachtige aanvulling op een bijzonder huis dat door zijn nieuwe look weer decennia bewoond kan worden volgens de moderne wooneisen.

Een woning vinden is niet eenvoudig, daarom 7 tips om je op weg te helpen.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!