Creatieve tuinbeelden scheppen de juiste setting | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Creatieve tuinbeelden scheppen de juiste setting

Stoa. Stoa.
Werk van Atelier Pierre Juste Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Tuinbeelden zijn al eeuwen zeer geliefd als drager van symbolische betekenissen, het uitdragen van status en sfeerverhogende elementen. Denk aan de tuinen van de adel, memoriserende beelden van staatslieden en je weet direct wat we bedoelen. Beelden in de tuin zijn tegenwoordig ook voor de gewone sterveling heel bereikbaar geworden. Zeker de beelden die we vandaag aan je laten zien. De kunstenaar die voor deze werken verantwoordelijk is heet Cor van Oosterhoud. Hij volgde de vakopleiding Natuursteenbewerken in Utrecht en daarnaast studeerde hij aan de Gerit Rietveld Academie te Amsterdam. Deze twee opleidingen stellen hem in staat om een hoge creativiteit te koppelen aan een vakkundig kunstenaarschap. Hij richtte Atelier Pierre Juste (de juiste steen) op, dit is het vaandel waaronder hij zijn persoonlijke ontwerpen uitbrengt. Natuursteen is een medium dat zo´n beetje voor de eeuwigheid bedoeld is, dus een ontwerp van Oosterhoud is een investering voor langere tijd. Kijk met ons mee naar de mooie voorbeelden die we hieronder voor je op een rij hebben gezet. 

De uil

De uil is een populaire huis vriend, we komen hem overal tegen: op kopjes, kussens, behang, bedovertrekken en actiefiguren. Het is echter geen moderne uitvinding om de uil als huisvriend te nemen, want het dier is sinds mensenheugenis een hulp van de mens (bestrijder van muizen) en afgebeeld als mythisch wezen dat met de goden verkeerd. Deze statige wijze uil heeft een mooie heldere uitstraling die elke tuin een rustige ambiance geeft.

Kip met het gouden ei

Atelier Pierre Juste weet de oude verhalen in een nieuw jasje te steken, een natuurstenen jasje wel te verstaan. Deze kip legt beslist geen windeieren, succes verzekerd met deze vroege vogel. Hebzucht loont niet, dat is wat het verhaal over de kip met de gouden eieren wil zeggen. De eigenaar van de kip vond elke ochtend een gouden ei, werd hebzuchtig en wilde alle eieren in één keer, dus besloot hij de kip te slachten. Hij vond echter geen eieren en het dier zou vanzelfsprekend nooit meer een gouden ei leggen. Dit verhaal gaat terug op de Griekse dichter Aisopos, die leefde van 620 tot 560 voor Christus, maar in zijn verhaal was het een gans die de eieren legde. Pierre Juste heeft deze klassieker, die nog steeds actueel is, in een prachtige sculptuur weten te vatten.

Drinkbakje

Deze sculptuur is eigenzinnig, mysterieus en ook nog eens zeer diervriendelijk. De vogels komen graag drinken uit deze prachtige bak. Het werk heeft intrigerende vormen en zorgt voor een schitterende sfeer in je tuin. Op de sokkel komt deze natuurstenen sculptuur erg mooi uit. Het is een werk waar je gewoon naar blijft kijken, niet alleen door zijn ontwerp maar ook vanwege de vele gevleugelde vrienden die er op afkomen. Dit is typisch een sculptuur waar meerdere generaties van kunnen genieten.

Mysterieuze figuur

We zien hier een sculptuur die een persoon uit beeld die uit de middeleeuwen afkomstig lijkt, dit laatste is op te merken aan de kruizen op de arm. Is het een tempelier? Wellicht beeldt de sculptuur een archetype uit of staat het ergens anders symbool voor. In de tuin komt het beeld als een echt karakter naar voren. Als je de tuin een artistieke sfeer wilt geven dan is dit beeld precies hetgeen je zoekt. Let eens op de details, met deze sculptuur bewijst Cor van Oosterhoud eens te meer zijn kwaliteiten als beeldhouwer. Een schitterend kunstwerk voor in de tuin. 

Dit waren de creatieve tuinbeelden! We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je woonkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Dit bakstenen woonhuis kreeg een fikse update! Klik hier om het resultaat te ontdekken!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!