Romantisch oud huis met moderne trekjes | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Romantisch oud huis met moderne trekjes

Johan van Dijk Johan van Dijk
Property Renovation Landelijke huizen van Hartley Quinn WIlson Limited Landelijk
Loading admin actions …

‘Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt aan mijn huisje?’ Iedereen kent die zin uit het sprookje van Hans en Grietje. Het Engelse huis dat het onderwerp van dit Ideabook is lijkt veel op dit beroemde sprookjeshuis, alleen ontbreekt het snoepgoed aan de buitenkant. Binnen tref je echter geen heks met een kookpot aan en al helemaal geen Grietje in de oven, maar een erg bijzonder interieur. Een unieke mengeling van traditionele elementen en moderne toevoegingen staat binnen op je te wachten. Een bijzonder project van de experts van Hartley Quinn Wilson. Laat je vooral inspireren door deze prachtige mengeling van oud en nieuw!

Landschappelijke charme

Dit huis heeft een ontzettend grote landschappelijke charme. Een huis in een stijl waarin huizen al heel lang niet meer gebouwd worden. Na de laatste renovatie verkeerd dit gebouw in een uitstekende staat van onderhoud. Zo is het dak in z’n geheel vervangen en wederom voorzien van het authentieke riet. Niet alleen het huis heeft een traditionele uitstraling, ook de directe omgeving ziet er uit zoals die bedoeld is. Prachtige natuurstenen muren met bijpassende klimplanten zorgen voor een intieme verhoogde tuin. Maar aangezien binnen eigenlijk veel meer bijzonders te zien is, gaan we daar snel een kijkje nemen.

Moderne keuken!

Hij mag dan misschien op de klassieke en landelijke stijl zijn geïnspireerd, maar de keuken ziet er toch wel heel modern uit! De kastjes proberen niet oud te zijn, maar ze zijn gewoon nieuw. De prachtige oude houten vloer past wel weer heel erg goed bij het huis. Een hele interessante combinatie die met een gerust hart eclectisch genoemd mag worden. Zie je trouwens dat hier twee spoelbakken aanwezig, één in het kookeiland en één in het aanrecht? Een prima oplossing zodat je bij het koken altijd water bij de hand hebt! Wat je hier net niet ziet is dat er elders in de keuken nog een grote AGA-cooker staat. Een grote maaltijd bereiden is hier dus geen enkel probleem.

Slimme oplossingen

Bij de inrichting van de keuken is gekozen voor slimme oplossingen. Deze riante opbergkast is daar een mooi voorbeeld van. Het grote aanrecht en het royale kookeiland deden al vermoeden dat hier een kookliefhebber woont: alle kruiden en potjes in de voorraadkast bevestigen dat! In deze pantry heerst overigens geen oude sfeer, hij is gewoon erg praktisch ingericht. Ook dat moet kunnen in een oud huis.

Het beste van twee werelden

De woonkamer en de trap zijn het grootste en ook mooiste voorbeeld in dit huis van het elegante huwelijk tussen de klassieke en de moderne stijl. Vooral de trap zelf is fascinerend: een klassieke bovenkant en aan de onderkant modern afgewerkt! Dit fascinerende geldt ook voor de glazen wand achter de trap. De woonkamer zelf kent klassieke elementen, zoals de deuren en de open haar, maar de muren en het plafond zijn sober wit en vooral strak afgewerkt. Een landelijk tintje wordt toegevoegd door de leuke kist die als salontafel dienstdoet en door de banken die in de ruimte zijn geplaatst.

Oog voor detail

De gang is weer een heel ander verhaal: die doet behoorlijk klassiek aan. De ouderwetse loper versterkt dat effect, maar als je daar goed onder kijkt, zie je weer redelijk modern aandoende tegels. De lambrisering lijkt redelijk authentiek, maar is dat niet. Ook weer iets dat je enigszins in verwarring brengt. Wel is alles met zeer veel oog voor detail afgewerkt. Dit huis mag een voorbeeld zijn voor vele restauraties en verbouwingen van oude woningen. Hopelijk inspireert het ook jou als je in een oud huis woont!

Wil je meer Britse wooninspiratie krijgen? Neem dan ook even de tijd voor dit project!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!