Ruim woonhuis in een oude schuur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ruim woonhuis in een oude schuur

Johan van Dijk Johan van Dijk
Klassieke woonkamers van +studio moeve architekten bda Klassiek
Loading admin actions …

Zie jij jezelf al in een schuur wonen? Vast niet! Maar na het zien van dit bijzondere project denk je daar misschien wel anders over! Het gaat overigens niet om een gewone schuur in de zin van een garage, maar om een Duitse schuur die het midden houdt tussen een pakhuis en een boerenschuur. Dit pand, dat meer dan honderd jaar oud is, had als schuur zijn diensten meer dan voldoende bewezen en is na een grondige restauratie en verbouwing aan een tweede leven begonnen als ruime woning. Een bijzonder project dat, met respect voor het oude karakter van het gebouw, is vormgegeven door de architecten van Moeve Architekten.

Zorgvuldige restauratie

Een belangrijk gedeelte van de verbouwing van dit bouwwerk bestond uit de restauratie van de oude muren. Om het oude karakter niet aan te tasten, is er voor gekozen de bakstenen te restaureren en indien nodig te vervangen door vergelijkbare oude bakstenen. Maar zo als voor de hand ligt, was het wel nodig om extra ramen toe te voegen. Ook dit is op een zeer mooie wijze tot stand gekomen! Zelfs de afwijkende dakkapel valt niet zo zeer op. Een voortreffelijke manier om een oud gebouw een nieuwe bestemming te geven!

Gecombineerde leefruimte

De ruimte die hier te zien is zou als woonkamer omschreven kunnen worden, maar is veel meer dan dat! De term gecombineerde leefruimte zou misschien beter van toepassing zijn. Naast een woonkamer is dit een keuken, eetkamer, muziekkamer en bibliotheek! Een grote houtkachel kan de gehele ruimte verwarmen. Het oorspronkelijke karakter van de schuur is ook binnen nog steeds goed te voelen. Extra verdiepingen zijn aangebracht op een manier die zowel landelijke, industriële als moderne trekjes vertoont. De inrichting zelf is heel erg sober gehouden waardoor alle aandacht naar de ruimte uit gaat en de schitterende vleugel volledig tot z’n recht komt.

Bibliotheek

Bij de zithoek zijn nog meer boeken te vinden, de ruimte lijkt wel een bibliotheek! Vooral vanuit dit perspectief zie je duidelijk het rauwe industriële karakter: ruwe houten vloeren in combinatie met de ondersteuning van stalen balken. De diverse meubels zorgen voor een modern tintje, maar vallen niet overdreven op. Het is eigenlijk precies goed zo! Verder zijn aan deze kant van de kamer openslaande deuren aanwezig die toegang bieden naar de tuin.

Rustieke slaapkamer

Deze slaapkamer, de ‘master bedroom’, is gerust rustiek te noemen. In het zeer riante bed moet het zeer aangenaam zijn om te slapen. In deze landelijke omgeving zorgt een balkondeur dat je hier in de ochtend na het opstaan direct naar buiten kunt om de morgendauw op te snuiven. De kamer valt het beste te omschrijven als een landelijke, minimalistische ruimte. Een interessante eclectische combinatie die je niet zo vaak tegenkomt.

Baden in het licht

In deze ruimte kun je baden in het licht! Uitermate geschikt als studeerkamer of als atelier. Ook hier is eenvoud alom aanwezig. Maar ook weer op een zeer charmante manier! Vooral het antieke bureautje is erg mooi om te zien. Wederom zou je kunnen spreken van een minimalistische inslag, maar in dit geval met een klassiek tintje!

Witte overloop

Eenvoud siert ook de overloop. Het is een erg witte ruimte, maar de houten vloer en de houten dakbalk zorgen voor enige warmte. Je loopt hier zo naar de rustieke badkamer waar wit ook de leidende kleur is. Een eenvoudige inrichting siert hier een ruime woning die echter van alle gemakken is voorzien. Bovendien isdit ene ideaal huis voor een gezin waarin kunst en muziek een grote rol spelen. Zou jij hier op de piano willen spelen of een mooi landschap willen schilderen?

Dit huis is in Duitsland te vinden. Maar ook aan de andere kant van de Noordzee weten de Engelsen wel raad met een oude boerderij. Dit sfeervolle project is daar een goed voorbeeld van.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!