Excentrieke villa in een landelijke omgeving

Johan van Dijk Johan van Dijk
Modular Home in Berry, NSW, Modscape Holdings Pty Ltd Modscape Holdings Pty Ltd Minimalistische huizen
Loading admin actions …

Voor dit project gaan we helemaal ‘down under’ en wel naar een plek in de buurt van Sydney. In de buurt volgens de Australische begrippen dan, want in Nederland zouden we hiervoor een aantal uurtjes in de auto moeten gaan zitten! Het bijzondere van dit huis is dat het binnen enkele dagen op deze locatie is opgebouwd. De elf verschillende elementen waar het huis uit bestaat, waren eerder al elders gebouwd. Een excentrieke villa in een landelijke omgeving mag gerust gesteld worden! Naar verluid waren de ‘laid back’ bewoners in de omgeving erg verbaasd over de snelheid waarmee dit project van de architecten van Modscape tot stand gekomen is!

Strakke lijnen

Dit huis valt in deze landelijke omgeving zeker op. Toch is er heel wat denkwerk aan vooraf gegaan voor de villa op deze plek is verrezen. De wensen van de bewoners stonden daarbij centraal, maar ook met de omgeving en plaatsing van de woning is veel rekening gehouden. De strakke lijnen van de woning passen door de zwarte kleurstelling opvallend goed bij de natuurlijke omgeving. En ben je benieuwd naar de snelheid waarmee dit geheel gebouwd is? Tussen de start van het maken van de modules in de fabriek en de oplevering op de locatie zaten slechts twaalf weken!

Lekker in de zon

Het zwembad en het terras zijn aan de meest zonnige kant van de villa verrezen. Aan de privacy is daarbij ook erg goed gedacht: dit gedeelte van de tuin is geheel besloten. Je kunt hier heerlijk zonnen en zwemmen zonder dat iemand je kan zien. De eclectische uitstraling van het huis blijkt hier ook. Moderne elementen van de basis constructie en de meer landelijke houten elementen vormen een perfecte combinatie.

Beschutte omgeving

De beschutte omgeving van tuin, terras en zwembad zijn hier zeer goed zichtbaar. Maar het meest opvallende is toch deze prachtige gang die naar de buitendeur van de tuin leidt. Eigenlijk een hele simpele oplossing, maar het visuele effect is ontzettend groot en voegt heel veel sfeer toe. Ook zie je hier duidelijk dat het terras door middel van een glazen hek is afgescheiden van het zwembad. Erg geschikt voor kinderen dus, ze kunnen niet per ongeluk in het zwembad terecht komen.

Gemengd interieur

De open keuken ligt centraal in het huis en is door middel van de grote schuifdeuren direct met het terras te verbinden. Er is sprake van een gemengd interieur: de keuken met prachtige bar en aanrecht ziet er uitgesproken modern uit, terwijl het vele hout en vooral ook de barkrukken en stoelen voor een landelijk tintje zorgen. Modern leven op een landelijke plek had in het interieur niet beter verwerkt kunnen worden!

Koele badkamer

Waar de keuken en eetkamer een warme uitstraling hadden, is juist in de badkamer een hele koele sfeer te vinden. Een minimalistisch ontwerp met uitsluitend witte tegels op de muren en wit sanitair geeft een bijzonder effect. Er is wel gekozen voor zachtgrijze tegels op de vloer zodat er een zacht element aan de ruimte is toegevoegd. Het bovenlicht in de douche zorgt natuurlijk ook voor warmte onder de Australische zon.

Minimalistische achterkant

De besloten tuin met zwembad hebben we al een paar keer voorbij zien komen en dit is het beeld dat je vanaf de achterkant van het huis ziet. Het geeft een bijzondere indruk, maar ziet er zeer gesloten uit. Privacy heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontwerp van deze villa en dat komt hier het meeste tot uiting. En toch heeft het wel iets heel bijzonders. Dat geldt voor het hele project, wonen ‘down under’ lijkt absoluut geen straf te zijn.

homify biedt je een kijkje in de meest bijzondere villa’s. Verbaas je ook over dit project.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine