Een keuken onder de sterren | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een keuken onder de sterren

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

Vele mensen kennen nog wel het televisieprogramma 'Koken met Sterren' waarin bekende Nederlanders met chef-kok Cas Spijkers aan het koken gingen. Vandaag gaan we niet koken met sterren, maar wel onder de sterren! Voor dit huis in de Londense wijk Richmond hebben de architecten van Holland and Green een wel erg bijzondere uitbreiding bij de keuken ontworpen. Een soort van aquariumachtige, glazen constructie zorgt er namelijk voor dat je letterlijk een keuken onder de sterren hebt. Benieuwd geworden hoe dit er in de praktijk uitziet? Laat je verrassen door het bijzondere effect van een glazen uitbreiding van een keuken.

Lichte ruimte

Moderne keukens van homify Modern

De keuken die we hier zien valt als een zeer lichte ruimte aan te merken. De buitenmuur is gedeeltelijk weggebroken en er is een kleine serre gebouwd die er voor zorgt dat de keuken letterlijk en figuurlijk meer lucht gekregen heeft. En vooral licht natuurlijk! Niet alleen de zijkanten maar ook het dak van de serre zijn van glas gemaakt. De stijl waarin de keuken is ingericht kan het beste als eclectisch worden omschreven. Veel landelijke elementen in combinatie met wat moderne trekjes bepalen het beeld van de ruimte. Het ziet er vooral ook erg gezellig uit!

Combinatie van oud en nieuw

Moderne keukens van homify Modern

Dat de bewoners van dit huis voor een kleine uitbreiding gekozen hebben, valt goed te begrijpen. Deze woning is namelijk zeker niet een van de ruimste woningen die je op homify kunt vinden. Bij dit kijkje vanuit de tuin is heel goed te zien hoe deze uitbreiding is toegepast. Waar sommige architecten kiezen voor het verruimen van een huis door middel van een afwijkende uitbouw, is er hier voor gekozen om met hetzelfde soort bakstenen een nieuwe, ruimere, muur te bouwen. Het toegevoegde ‘omgekeerde aquarium’ geeft echter wel duidelijk aan een afwijkende verandering op het oorspronkelijke pand te zijn.

Compact en toch ruim

Moderne keukens van homify Modern

Dit huis wordt gekenmerkt door een kleine binnenruimte en ook de tuin is niet heel erg groot. De uitbreiding beslaat daarom ook maar enkele vierkante meters. Daardoor is een compacte keuken ontstaan die door het vele glas toch ruim aandoet. Vooral het kleine kookeiland geeft het gevoel meer dan voldoende ruimte te hebben voor het koken zelf. Er is zelfs nog plek gevonden om twee leuke barkrukken toe te voegen. Door te kiezen voor een in het plafond geïntegreerde afzuigkap ontstaat ook een groter ruimtelijk effect. Als er hier nog een grote afzuigkap midden in de ruimte was geplaatst, dan was het ruimtelijke effect van de glazen uitbreiding geheel teniet gedaan!

Een compleet geheel

Moderne keukens van homify Modern

De keuken vormt samen met de eethoek een compleet geheel. Er is geen ruimte voor een aparte eetkamer, maar voor een prachtige en ook zeer ruime eettafel is gelukkig wel plaats. Door zowel de glazen uitbreiding als door de schuifdeuren naar de tuin, is er heel veel licht en ook een duidelijke connectie met de tuin. De buitenruimte en de binnenruimte zijn qua stijl ook erg goed op elkaar afgestemd, wat de visuele beleving alleen maar ten goede komt.

Prachtig overzicht

Moderne keukens van homify Modern

Eenmaal in de woonkamer heb je een prachtig overzicht van dit open concept. En vooral ook van de chique, landelijke stijl. Het eclectische van het geheel blijkt ook hier weer: een strakke, moderne open haard en een klassiek geïnspireerde tafel. Met her en der een vleugje koloniale kunst zijn hier heel veel stijlen vertegenwoordigd. Hier wordt zeer goed duidelijk hoe je een kleine ruimte groot kunt laten lijken. En nu maar wachten tot het donker wordt zodat je letterlijk onder de sterren kunt gaan koken!

De keuken is vaak een ruimte waar uitbreiding noodzakelijk is. Bij dit project is ook voor een zeer bijzondere oplossing gekozen.

Wat vind je van deze ideeën? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!