Bijzondere vierkante villa met zwembad | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzondere vierkante villa met zwembad

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van XYZ Arquitectos Associados Modern
Loading admin actions …

Een bijzondere vierkante villa met zwembad of een bijzonder zwembad met een vierkante villa? Het laatste zou ook prima de titel van dit Ideabook kunnen zijn. Oordeel zelf maar! Een zwembad in de tuin is iets wat veel mensen op hun wensenlijstje hebben staan, maar wat er door wat voor reden dan ook vaak niet van komt. De bewoners van deze villa hebben met dank aan de Portugese architecten van Porto team XYZ zowel een bijzondere woning als een bijzonder zwembad. Duik mee in zowel het zwembad als het huis!

Zwembad als blikvanger

Als je kijkt naar de omvang dan is deze villa uiteraard het meest in het oog springende element op deze foto, maar door de bijzondere vorm en vooral ook de kleur worden je ogen direct naar het zwembad toegetrokken. Een zwembad is vaak een toevoeging aan het huis, maar dit zwembad lijkt haast te zijn aangevuld met een villa. Maar laten we het huis zelf ook niet vergeten: de drie woonlagen zijn trapsgewijs in het pand aangebracht. Een visueel zeer aantrekkelijke keuze!

Mooie materialen

Bij de bouw van dit huis zijn erg mooie materialen als grondstof gebruikt. Het zwembad is voorzien van vele duizenden kleine blauwwitte tegeltjes en de woning en het terras zijn bekleed met een aantrekkelijke mix van hout en natuursteen. Op deze foto van dit moderne ensemble zie je nog duidelijker hoe de trapsgewijze verhouding van het huis in elkaar steekt: het zwembad heeft als het ware zijn eigen unieke woonlaag gekregen.

Warme uitstraling

Het geheel heeft een zeer warme uitstraling. In tegenstelling tot veel andere moderne woningen zijn juist donkere kleuren leidend in plaats van een witte kleurstelling. Daardoor, en ook door het Mediteraanse aandoende zwembad, heeft het geheel een vleugje landelijke uitstraling gekregen.

Stoere voorgevel

De voorgevel van het huis mag gerust stoer genoemd worden. De gelaagdheid van de woning is hier nog duidelijker zichtbaar. En ook aan garageruimte is hier zo te zien geen gebrek! De glooiing van de omgeving en de strakke vormen van de villa zelf zorgen voor een interessant lijnenspel. En net zoals bij het zwembad is er voor gekozen om ook de oprit op te bouwen uit kleine tegeltjes.

Gelakte veranda

De veranda die we zien is donker gelakt. Het draagt bij aan een warme uitstraling en is daarnaast ook goed weerbestendig gemaakt. Wel moet er uiteraard nog een mooie loungeset komen om voor en na het zwemmen lekker te kunnen ontspannen.

Interieur met veel hout

Het hout aan de buitenkant van de woning is slechts een voorproefje van de grote hoeveelheid hout die verwerkt is in het interieur. Ook binnenshuis geeft dit een erg warme uitstraling! De wasbak die hier zichtbaar is mag overigens wel een kunstwerk worden genoemd. Zelfs over de belichting van dit gebruiksvoorwerp is goed nagedacht.

Charmant trappenhuis

Aan één ding moet je als bewoner van dit huis geen hekel hebben: traplopen. Gelukkig is er een charmant trappenhuis aangebracht en zijn dit trappen die breed zijn en helemaal niet steil. Steile trappen zijn ook niet nodig hier, er is in de woning meer dan voldoende ruimte voor comfortabele trappen!

Witte elementen

Wie dacht dat het alleen maar hout en bruin is in dit huis heeft het mis. De keuken valt op door veel witte elementen. Een prachtige moderne ruimte is het gevolg. Gekookt zal hier ook zeker worden, van zwemmen krijg je immers trek in lekker eten! Zowel binnen als buiten is in dit huis meer dan voldoende ruimte om van een aangename maaltijd te kunnen genieten.

Er zijn op homify meer projecten te vinden waarin het zwembad een zeer centrale plek heeft gekregen. Dit interessante project is ook zeker de moeite van het bekijken waard.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!