Prachtige landelijk gelegen villa met een eclectisch randje | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Prachtige landelijk gelegen villa met een eclectisch randje

Johan van Dijk Johan van Dijk
van António Chaves - Fotografia
Loading admin actions …

Portugal kent ontzettend veel mooie verborgen plekken die fantastisch zijn om een huis te bouwen. Dat geldt ook zeker voor deze prachtige villa in een wonderschoon heuvellandschap, met uitzicht op de rivier de Douro. Fotograaf Antonio Chaves zette het bijzondere werk van de architecten die dit ontworpen hebben op de gevoelige plaat. Het gebouw zelf is een zeer interessante eclectische mix van moderne en landelijke elementen.

Wonen op een helling

Wonen op deze plek was niet zo maar mogelijk: het huis is gesitueerd op een helling en daarom zijn er op verschillende niveaus een soort van terrassen gecreëerd waarop het huis en de tuin gebouwd zijn. Het is de moeite van het bouwen waard geweest: wonen in dit schitterende landschap mag je gerust als een voorrecht zien!

Betonblokken op de heuvel

De gelaagdheid van het huis en de tuin zijn hier ook duidelijk te zien. Maar wat nog veel meer opvalt, is de bijzondere stijl die gebruikt is bij deze woning. De natuurstenen muren van de terrassen passen goed in de omgeving, maar de betonnen blokken waaruit de woning is opgebouwd vormen daar juist een groot contrast mee. Een interessant eclectisch beeld is het resultaat.

Eersteklas balkon

We zien hier een eersteklas balkon! Wat een uitzicht heb je op deze prachtige plek. Het hekwerk van het balkon is vrij modern vormgegeven, maar voor het terras zelf is een landelijke stijl uitgezocht met heerlijke comfortabele stoelen. De wijn staat zelfs al klaar om ingeschonken te worden.

Zwembad

Een zwembad is ook een van de faciliteiten die dit huis biedt. Na het baantjes trekken stap je direct de hangmat in om in de zon op te drogen en lekker te luieren. Deze foto laat ook gelijk heel duidelijk het bijzondere effect van de combinatie van de landelijke muren en betonnen kolommen van het huis zien.

Landelijk dineren

Dit landelijke terras nodigt uit om lekker aan te schuiven voor een heerlijke maaltijd. Ook het terrasmeubilair ziet er zeer landelijk uit. Dat kan haast ook niet anders op deze plek!

Eclectische woonkamer

Het eclectische karakter van dit project komt nergens zo goed naar voren als hier in de woonkamer. Je ziet de moderne, robuuste en sobere vormgeving van het huis hier in combinatie met een kleurrijk interieur dat voornamelijk uit moderne en klassieke elementen is opgebouwd. De woonkamer lijkt toch vooral bedoeld voor de wat minder mooie dagen, want wie wil met zo’n mooi balkon nou binnen zitten als het buiten heerlijk weer is?

Ontspannen slaapkamer

In deze slaapkamer kun je heerlijk romantisch in slaap vallen. De zeer ontspannen ruimte is met een sterke neiging naar de landelijke stijl ingericht en door de wat donkere elementen zie je ook een klein vleugje koloniale stijl doorschemeren. Wederom een eclectisch ingerichte ruimte!

Elegante badkamer

De elegante en warme badkamer oogt redelijk modern, maar er is gebruikt gemaakt van de warme kleuren die de landelijke stijl kenmerken. Aan luxe en comfort is ook in de badkamer geen gebrek en zeker ’s ochtends is dit een aangename plek om de dag te beginnen doordat het daglicht via enkele kleine dakramen binnenstroomt.

Privéspa

Het houdt echt niet op met de luxe in deze villa. In een zeer landelijk vormgegeven ruimte is een heuse spa met massagetafel en jacuzzi ondergebracht.

Leuke doorkijkjes

Hier nog een prachtig doorkijkje die je vanuit het huis hebt. De combinatie tussen landelijke en moderne elementen is hier ook weer overduidelijk aanwezig.

Kinderkamer

De kinderkamer is heel simpel uitgevoerd, maar biedt uiteraard wel een fantastisch uitzicht! En ook de kinderen hebben hier hun eigen balkon.

Eigen plekje aan de rivier

Als je van het huis helemaal naar beneden loopt dan kom je uit bij de rivier. Nog een mooi aspect van dit huis! Voor liefhebbers van landelijk wonen, kent dit huis eigenlijk alleen maar voordelen.

Ook Japanse architecten weten goed woningen in de heuvels te ontwerpen. Dit project is daar een prachtig voorbeeld van.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!