8 elementen in de tuin die de waarde van je huis verhogen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Little Eden, Aralia Aralia Landelijke tuinen Steen
Loading admin actions …

De waarde van je huis wordt niet alleen door de woning zelf bepaald. De tuin heeft wat dat betreft ook een stevige vinger in de pap! Daarom willen we graag kijken naar 8 elementen in je tuin die de waarde van je huis verhogen. En dat is in eerste instantie natuurlijk om er zelf van te kunnen genieten en bij de verkoop van je huis kan het ook heel goed van pas komen. Kijk mee naar de meest prachtige plaatjes van diverse experts en laat je heerlijk inspireren!

1. Een stevige omheining

Een schutting, een hek of eventueel een haag met struiken: een stevige omheining mag bij je tuin eigenlijk niet ontbreken. Het verhoogt de privacy natuurlijk in eerste instantie, maar het draagt (zeker in het geval van een hoge schutting) ook bij aan de veiligheid van jou en je spullen.

2. Genoeg bergruimte!

Heb jij in de garage genoeg ruimte voor al je tuinspullen? Dat is erg mooi! Maar soms is dat niet het geval en heb je nog een andere ruimte nodig waar je dit kunt onderbrengen. Zorg dan bijvoorbeeld in de vorm van een tuinhuisje voor genoeg bergruimte. En die kun je misschien ook nog wel voor andere doeleinden gebruiken!

3. Een hoogwaardig terras

Little Eden, Aralia Aralia Landelijke tuinen Steen

Een terras is een onmisbaar element in elke tuin. En als het dan op zo’n hoogwaardige manier als hier er uit komt te zien, dan heb je helemaal de ideale plek om van te genieten. Deze tuin biedt verder trouwens ook wel heel erg veel inspiratie.

4. Leuke verlichting

Leuke verlichting zorgt er ook voor dat je tuin er ontzettend leuk uit komt te zien, vooral als het donker is natuurlijk. Maar niet alleen voor de sfeer is het goed, maar ook voor de veiligheid kan het een belangrijke bijdrage leveren. Als je op dit gebied iets heel erg moois wilt zien, dan adviseren we je om hier ook even te kijken.

5. Een fraaie vlonder

Een terras aanbrengen op een fraaie vlonder? Ook dat is heel erg leuk om te doen! Kijk maar hier hoe dat voor een fraaie eclectische balans tussen rustieke en moderne elementen zorgt. Verder zijn we hier ook wel erg aangenaam verrast door de schutting die je hier kunt vinden.

6. Waterelementen

Een waterelement, of het nou een grote vijver is of een ton met een fonteintje, verhoogt de sfeer en uitstraling van een tuin altijd. Het verhoogt ook het prikkelen van de zintuigen meer, want naast het beeld zorgt dat rustgevende geluid van stromend water voor een zeer ontspannen sfeer in je tuin. En zeg nou zelf, van deze waterval word je toch helemaal zen?

7. Goed meubilair

Investeren in goed meubilair is een heerlijke manier om vooral zelf lekker van te kunnen genieten. Want je wilt toch wel een beetje comfortabel kunnen zitten als je van het lekkere weer gebruik wilt kunnen maken? Stijlvolle en comfortabele kussens zijn daar ook erg belangrijk bij, dat begrijp je zelf ook wel!

8. Kunstgras

De laatste toevoeging aan je tuin die we willen bespreken, is kunstgras. Dat is namelijk ook zoiets dat jou heel erg veel werk kan besparen. Nooit meer grasmaaien, bemesten en beregenen. Hoe fijn is dat? En het is, zeker bij de wat duurdere varianten, zeker niet van echt te onderscheiden. Verder zie je hier ook weer zo’n tuin in beeld waar je heel wat inspiratie uit kunt halen. Maar dat geldt ook voor de andere foto’s die je al hebt kunnen zien. We hopen dan ook dat je met de nodige inspiratie aan de slag kunt gaan om de waarde van jouw huis en tuin te gaan verhogen.

Welk idee spreekt jou het meeste aan? We zijn benieuwd!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine