6 supertips voor een blinkend schone badkamer!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 supertips voor een blinkend schone badkamer!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne badkamers van Penintdesign İç Mimarlık Modern
Loading admin actions …

Hou je er wel van om af en toe even flink met een sopje en een stofzuiger in de weer te gaan of ben je meer het type dat het liefste een schoonmaker inhuurt? In dat laatste geval is dit overzicht voor jou misschien niet het allerleukste om te lezen, maar het kan je er natuurlijk wel toe aan gaan zetten om met je badkamer aan de slag te gaan. Want zo moeilijk is het nou ook weer niet om deze ruimte schoon te maken. Met de 6 onderstaande tips heb je in een mum van tijd weer een schone badkamer.

Vrijstaande Villa Heiloo Landelijke badkamers van Atelier09 Landelijk
Atelier09

Vrijstaande Villa Heiloo

Atelier09

1. Het bad schoonmaken

Scandinavische badkamers van MİMPERA Scandinavisch Hout Hout

Een voordeel van een natte ruimte als de badkamer is dat die nooit echt heel erg vies wordt. Je wast jezelf er immers en dat zorgt dat de meeste vuiligheid onder de douche of in het bad ook direct weer met jouw badwater in het riool verdwijnt. Wat wel een grote vijand kan zijn is kalk. Het is daarom ook zeker aan te bevelen om je bad of douche geregeld met een antikalk middel in te spuiten.

2. Het toilet reinigen

Moderne badkamers van homify Modern

Een stinkend toilet, daar wordt niemand vrolijk van. Nou niet bepaald het meest leuke klusje om mee aan de slag te gaan, maar als je dit elke drie dagen even bijhoudt, dan blijft die schoon en heb je er amper werk aan.

3. De vloer schrobben

Moderne badkamers van Boer As. Modern

Misschien is het schoon houden van de vloer in de badkamer nog wel moeilijker dan de twee eerste voorbeelden die we gaven. Stofzuigen heeft eigenlijk weinig zin, dus het is toch vooral een kwestie om die vloer af en toe flink te schrobben. Wil jij jezelf op dit gebied ook een beetje werk besparen? Laat het schoonmaakmiddel dan gewoon een tijdje inweken. Let er wel op dat je een schoonmaakmiddel gebruikt waar je vloer tegen kan. Sommige materialen kunnen nou eenmaal niet alles hebben.

4. Ramen lappen

De ramen lappen, of dat nou in de badkamer is of ergens anders, is een klusje dat ook de nodige vaardigheid vereist. Vooral om er voor te zorgen dat je geen strepen krijgt kan een behoorlijke opgave zijn. En de ramen van een douchecabine (en je spiegel!) zijn van die objecten die je ook met het nodige beleid moet reinigen. Een erg handige tip is om gebruik te maken van een zeem, een ramentrekker en bovendien om een beetje spiritus aan je water toe te voegen. Op die manier maken strepen en kalkaanslag geen enkele kans!

5. Goed opgeruimd

Eclectische badkamers van homify Eclectisch

Schoonmaken is één, maar een goed opgeruimde badkamer is iets waar geen schoonmaakmiddel voor nodig is. Orden alles goed en zorg er zeker voor dat er niet te veel producten en spullen in het zicht staan. Zo houd je een beetje goed overzicht en ziet het er ook ruimer uit. En als je er nou achter komt dat er toch wel heel veel spullen verspreid staan door je badkamer, zorg er dan gewoon voor dat je een extra kastje aanschaft.

6. Zachte handdoeken

De laatste tip die we je mee willen geven betreft het wassen van met name de handdoeken. Word je er zo moe van dat die zo stijf worden en heb je het gevoel dat jij je met schuurpapier afdroogt? Voeg dan wat extra wasverzachter toe bij de volgende wasbeurt. Wassen op 60 graden kan dan prima! Kies er trouwens wel voor om af en toe die handdoeken even met de kookwas mee te doen. Goed voor je machine en zo blijven ze ook echt brandschoon.

Wil je nog meer weten over de badkamer? Bekijk dit overzicht dan ook even!

Heb je nog een tip die wij over het hoofd hebben gezien? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!