Zo richt je een garderobekast slim en efficiënt in! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zo richt je een garderobekast slim en efficiënt in!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Walk in Closet with storage for Shoes and Handbags designed and made by Tim Wood Klassieke kleedkamers van Tim Wood Limited Klassiek
Loading admin actions …

Niets is zo vervelend als misgrijpen in je kast. Of alle kleding opzij duwen en dan nog niks kunnen vinden in het donker. Bespaar jezelf deze ellende door je garderobekast optimaal in te delen. En misschien moet je beginnen met je kleding uitzoeken en dat wat je echt niet draagt, verkopen of weggeven. Vandaag geven we je wat tips hoe je je garderobekast slim en efficiënt inricht. Het zal zoveel gemak geven wanneer je jezelf dit cadeau doet!

1. Haken voor je tassen

Walk in Closet with storage for Shoes and Handbags designed and made by Tim Wood Klassieke kleedkamers van Tim Wood Limited Klassiek
Tim Wood Limited

Walk in Closet with storage for Shoes and Handbags designed and made by Tim Wood

Tim Wood Limited

Dat is natuurlijk wel heel erg luxe: een eigen schoenen en tassen walk in closet. De meesten van ons hebben daar waarschijnlijk de ruimte niet voor maar het idee om je schoenen, riemen en tassen bij elkaar te plaatsen en je tassen en riemen zichtbaar op te hangen is natuurlijk een zeer goed idee aangezien deze items bij elkaar moeten passen en je outfit helemaal af maken!

2. Uitvouwbare rekken

Niets is zo vervelend als kleding die te dicht op elkaar hangt of waar je niet goed tussen kunt zoeken. Overweeg daarom het plaatsen van deze uitvouwbare rekken voor je hangende kleding. Echt, het zal je zoveel gemak geven! Wil je meer garderobekasten ter inspiratie? Bekijk dan ook 20 prachtige en functionele garderobekasten voor kleine ruimtes.

3. Schoenen zichtbaar en binnen handbereik

De meesten van ons hebben verschillende paren met schoenen en sommigen zijn echte schoenenfetisjisten en ja waar laat je dan al die schoenen? Je wilt ze niet alleen handig opbergen maar je wilt ze ook kunnen zien en makkelijk kunnen pakken. Wanneer je de ruimte hebt dan is een kast zoals deze ideaal in je slaapkamer. Anders kun je ook kiezen voor schoenenrekken onderin je kast of een speciale smalle schoenenkast.

4. Een houten stropdassen verdeler

Niet alleen maar een fraai kleurrijk gezicht zo'n houten ladeverdeler voor je stropdassen maar ook zo makkelijk uitzoeken!

5. Rekken voor broeken

En ook deze uitschuifbare rekken zijn buitengewoon praktisch voor je broeken. Geen stapeltjes die omvallen wanneer je de onderste eruit haalt maar alles netjes op een rij en je pakt de juiste broek er zo uit! Overweeg ook eens om je kleding op kleur te sorteren voor een fraaiere aanblik in je kast en optimaal kiesgemak.

6. hoge planken voor je seizoenskleding

Het is belangrijk om de kleding van een ander seizoen tijdelijk op te bergen zodat je alleen de kleding in je kast hebt die je ook daadwerkelijk draagt. Hoge planken in je kast zijn daarvoor zeer geschikt maar je kunt het ook op zolder of achter je andere kleding opbergen.

7. Rangschik je kleding op soort en kleur

Ten slotte is het belangrijk om je kleding goed te organiseren op soort en kleur. Niet alleen omdat dit er beter en mooier uitziet wanneer je naar je kast kijkt, maar ook omdat het zoveel gemak biedt bij de keuze van je outfit van die dag. En het scheelt je zoveel tijd in zoeken (en dus ergernis!). Maak de stapels in je kast bij voorkeur ook niet te hoog.

Wat een gemak en plezier zal dat geven!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!