10 fascinerende ideeën voor het plafond | homify

10 fascinerende ideeën voor het plafond

Stoa. Stoa.
Klassieke keukens van Gzowska&Ossowska Pracownie Architektury Wnętrz Klassiek
Loading admin actions …

Standaard plafonds geven een ruimte een geheel eigen karakter. Ze hebben een positieve invloed op de kamer, maar het effect kan nauwelijks worden vergeleken met een origineel plafond design. Bovendien kan de architectuur van een woonruimte mooi worden betrokken bij het plafond ontwerp. Dit laatste is vooral aan te raden als je authentieke elementen als oude balken tegenkomt. Smaak en functie zijn belangrijke overwegingen in het nieuwe design van je plafond. In verschillende ruimten gelden verschillende eisen voor het nieuwe plafond. Qua stijl is er veel mogelijk, je kunt zelfs verschillende stijlen combineren. Kijk met ons mee naar deze 10 schitterende voorbeelden van plafond ideeën en laat je inspireren!

Zwart-wit

Een speciaal design kan pompeus of kunstzinnig zijn. Dit is deel afhankelijk van de kijker en de smaak van die gene. In dit voorbeeld zien we duidelijke accenten die goed passen bij de zwarte werkbladen. Ook de spotjes in het plafond trekken de aandacht. Met een beetje creativiteit kun je veel charisma in een kamer brengen. Een expert neemt je mee door een wereld van sfeer en design. Deze keuken heeft veel natuurlijke lichtval, maar ook die mooie spotjes die zorgen voor een fijne sfeer. Je wil ook gewoon lekker kunnen koken om te ontspannen! 

Sterke invloed

Soms heeft het plafond design een sterke invloed op je interieur. De plafond ideeën zijn dan sterk vertegenwoordigd en vragen dan om een antwoord in het interieur design. In deze kamer is er van de sfeer gebruik gemaakt zoals deze in het plafond naar voren komt. Als je nog geen oude balken voor je plafond ontwerp hebt, maar je vindt dit wel een leuk idee, dan kun je deze heel eenvoudig realiseren. 

Voeg elementen toe

Met een modern plafond ontwerp kun je qua ideeën echt alle kanten op. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat het interieur en het plafond design matchen. Hier op het voorbeeld zien we een balk van hout (mag ook van piepschuim gemaakt worden) die twee delen in de woning: de zit- en eetzone van elkaar scheidt. Zo krijg je die mooie luxe sfeer in je woning en ziet de kamer er orderlijk uit. 

Slim plafond

Afhankelijk van de stijl van de architectuur kun je een slim plafond ontwerp kiezen. Hier zien we die slimme verlichting mooie uitgewerkt. Je hoeft deze alleen maar aan het plafond te hangen, de kosten van deze techniek zijn laag en het goede resultaat is eenvoudig te realiseren. We zien hier een mooi plafond ontwerp dat als design hoge punten scoort. De kamer overstroomt in het licht en ziet er geweldig uit.

Bijzonder

Dit plafond laat een bonte verzameling van kleuren en lijnen zien. Het doet sterk denken aan jaren tachtig design en past geheel bij de functie van deze ruimte, want het is een kantine. 

Klassiek

We smullen van een klassiek plafond design. Deze ideeën zijn gemeengoed geworden in de wereld van design en living, maar ze blijven altijd op een of andere manier actueel. Het plafond ontwerp is prachtig en tijdloos te noemen. In deze kamer kun je met vrienden en familie genieten van een kopje thee op een stijlvolle manier! Plafond ideeën om door een ringetje te halen! 

Romantische setting

Gedempt licht is een van de meest romantische elementen in een plafond design. We zien hier nachtlampjes en een schitterende kroonluchter die hier gebruik van maakt. Let ook op de sierband rond het plafond boven het bed. Alles in deze kamer past precies bij elkaar, typisch een plafond ontwerp en een interieur die goed samenwerken. 

De sfeer van de zee

In deze mooie badkamer is er gekozen voor de sfeer van de zee. Dit badkamer plafond design zorgt voor een ontspanning bij de gebruiker van deze badkamer. Als je hier lekker in bad ligt wordt je helemaal relaxt. 

Modern plafond ontwerp

Het minimalisme is een populaire stijl binnen de moderne plafond design ideeën. Op dit voorbeeld zien we er een goed voorbeeld van. We vinden het erg leuk hoe de strakke vormen van de bank en lage salontafel afgewisseld worden met de ronde vormen van de lampen, hoe het ingetogen wit en grijs een contrast vinden in het oranje van de kussens en stoelen. Het plafond ontwerp past precies in deze strakke, kleurrijke wereld. Blijf ons volgen voor meer mooie woontrends en plafond design ideeën.

Welk plafond vind jij het mooist!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!