Welke van deze sensationele stenen tuinen ga jij kopiëren? | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Welke van deze sensationele stenen tuinen ga jij kopiëren?

Stoa. Stoa.
Mediterrane tuinen van SOL AG Mediterraan
Loading admin actions …

Een tuin is een van de mooiste dingen die je bij je huis kunt hebben, wie wil er nu geen tuin? Veel mensen hebben echter niet altijd de tijd om een tuin te onderhouden. Vandaag gaan we je aantal tips geven waarmee jij een stenen tuin lay-out kunt realiseren waar je maar weinig omkijken naar hebt. Het gaat om een stenen tuin waarvan het design zeer modern is. We laten je verschillende stenen tuin foto’s zien. Er zit zelfs stenen tuindesign bij die op een helling gerealiseerd zijn. In dit artikel vind je zeker een lay-out voor de stenen tuin die bij jouw smaak past! Van Engeland tot Japan of Frankrijk tot Mexico, alle mooie stenen tuinideeën komen voorbij in dit handige artikel. Kijk snel met ons mee en laat je inspireren.

Vakantiegevoel

Mediterrane tuinen van SOL AG Mediterraan

Deze mediterrane rotstuin zorgt voor een vakantiegevoel en vraagt maar weinig onderhoud. Mexicaanse steentuinen gedijen zeer goed in een Noord-Europees klimaat. Wat groeit er allemaal goed in zo’n moderne steentuin? Best wat: alyssum, milkweed, distels, dwerg pijnbomen, steen kruidnagel, lavendel, salie, citroenmelisse en paars bloeiende tijm. Dit zorgt voor een zeer mooi contrast met heldere stenen. Bijpassende accessoires zijn smeedijzeren tuinmeubilair, lantaarns, zuilen en terracotta potten. Een lay-out voor een stenen tuin is dus zeer veelzijdig! Een expert helpt je met het maken van een stenen tuin

Geschikte planten

Net zoals in het Middellandse zeegebied kan het in de zomer bij ons behoorlijk warm worden. Dan moet de tuin extra onderhoud krijgen. Natuurlijk heb je met een gerealiseerd stenen tuin idee veel minder werk te doen. Hier zie je de vetplanten en cactussen die geen tot weinig vocht nodig hebben om te overleven. Dit is een stenen tuin op een kleine helling die je echt niet wilt missen als je wel van een mooie tuin, maar niet van tuinieren houdt. 

Zen-tuin

In een Japanse zen-tuin spelen stenen een belangrijke rol. Planten hebben een ondergeschikte functie. Zand, grind en rotsen spelen de hoofdrol. Ze vormen niet alleen een esthetisch geheel, maar zorgen ook voor een rustgevende en meditatieve sfeer waar de Japanse stenen tuin lay-out om bekend staat. Harmonie is een belangrijk aspect in deze moderne stenen tuin. De lijnen in deze stenen tuin, die vaak ook hellingen heeft, mogen geen begin en einde hebben. Alleen dan stralen ze de eeuwigheid uit. Met een houten hark kun je als meditatie de tuin aan harken en de lijnen trekken.

Minimalisme

Als je hout van een minimalistische, moderne stenen tuin lay-out, dan is dit idee echt iets voor jou. Dit design is zo gemakkelijk aan te brengen en netjes te houden. Kies altijd voor gemakkelijk te reinigen grint, heldere lijnen, hoeken, randen en laat vooral het vierkant en de rechthoeksvorm naar voren komen.

Engelse stenen tuin

Bristol city garden in May Moderne tuinen van Karena Batstone Design Modern
Karena Batstone Design

Bristol city garden in May

Karena Batstone Design

Een schoolvoorbeeld van een sfeervolle tuin is nog altijd de Engelse stijl. Hier zien we een stenen tuin lay-out die doet denken aan het ruige landschap van de Britse eilanden. Ook doet dit design denken aan de Chelsea Physic Garden in Londen: de oudste rotstuin van Europa, de werd gerealiseerd in 1773 en is nu een monument geworden. Voor de bouw van deze tuin zijn stenen van de Tower of London gebruikt die in het verleden vrijkwamen tijdens renovatie- en sloopwerkzaamheden. 

Steen en water

Sinds mensenheugenis zijn steen en water en uitstekende combinatie in een stenen tuin lay-out. Of je nu kies voor een natuurlijke, robuuste stenen of juist voor de gladgeschuurde look, water en stenen zijn een match made in heaven. De stenen tuin ideeën die we hier zien spreken echt tot de verbeelding, deze stenen tuin met helling houdt het midden tussen strak en robuust. 

Hout

Party garden in Sevenoaks, Kent Moderne tuinen van Earth Designs Modern
Earth Designs

Party garden in Sevenoaks, Kent

Earth Designs

Ook hout past mooi bij een stenen tuin design idee. Het geeft direct een fijne warmte aan de tuin. Moet je die stenen zien liggen dat past toch prachtig bij het natuurlijke hout. We krijgen hier het gevoel in een saloon te zijn beland, die stenen zorgen voor een woestijn look! 

Stenen tuin op een helling

Deze lay-out is erg bijzonder, want dit is een stenen tuin op een helling. Het lijkt alsof deze tuin op natuurlijke wijze ontstaan is, maar als je goed kijkt ziet je toch dat er een minimale stilering aan ten grondslag ligt. Dit stenen tuin idee gaat heel mooi op in het landschap! 

Stenen tuin voor dierenvrienden

We sluiten onze reeks met stenen tuinen ideeën af met deze lay-out voor dierenvrienden. De schildpadden die hier leven hebben het heel goed naar hun zin. Ze hebben alle ruimte en vinden een fijne beschutting onder de houten overkapping. Ze mogen dan misschien wel een schild hebben, toch is het goed voor ze om te schuilen. De stenen van dit gerealiseerde stenen tuin idee zijn gemakkelijk te reinigen en daarom heb je maar weinig werk met deze stenen tuin. Hopelijk ben je enthousiast en net zo geïnspireerd als wij. Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën! 

Welke stenen tuin vind jij het mooist? Zeg het met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!