Supermoderne bunker als woonhuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Supermoderne bunker als woonhuis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Casa no Gerês Moderne huizen van CORREIA/RAGAZZI ARQUITECTOS Modern
Loading admin actions …

Van sommige projecten kun je op voorhand zeggen of mensen er van houden of niet. Dit project valt zeker in deze categorie: je vindt dit fantastisch of je vindt dit helemaal niks. Gelukkig verschillen smaken en kun je op homify altijd iets vinden dat jou wel aanspreekt. Maar waarom al deze stellige uitspraken in de inleiding? Daar kom je snel genoeg achter! Dit huis is namelijk op een prachtige, maar zeer afgelegen plek gebouwd en heeft een zeer uitgesproken minimalistische stijl. Een bijzonder project van de Portugese professionals van Correia/Ragazzi Arquitectos. Kijk mee en vergeet zeker niet een reactie achter te laten, we zijn erg benieuwd naar jouw mening!

Muur in de natuur

Mooi of niet, bijzonder is dit in ieder geval! Als een muur in de natuur doemt dit huis op. Het bouwwerk zelf trekt zich niks aan van de omgeving, het ligt er gewoon en had net zo goed een aantal kilometers verderop kunnen liggen. En daar schuilt ook juist de kracht van dit huis in omdat het daardoor niet heel erg opvallend is. Toch kun je er niet omheen: dit huis past zich aan de natuur aan door zich niet aan te passen. Ben je nu de draad kwijt? Geen probleem, we pakken de draad direct weer op!

Adembenemend uitzicht

Of je nu van het huis houdt of niet, het uitzicht is hier fantastisch. Maar het interieur van dit huis is minstens zo interessant, tijd dus om naar binnen te gaan!

Warm minimalisme

De inrichting van deze woonkamer wordt gekenmerkt door een warm minimalisme. De moderne meubels zorgen voor kleur in het huis, dat naast beton alleen maar hout als aankleding kent. Ook hier is uiteraard een fantastisch uitzicht over de omgeving. Juist daardoor hoeft het huis ook niet zo uitbundig te zijn, de omgeving is de natuurlijke versiering.

Eten in een schilderij

Deze opname is in de herfst gemaakt en je kan haast niet wachten om hier te mogen genieten van een heerlijke najaarsmaaltijd. Ook hier vormt het raam weer het decor van decoratie, de eetkamer zelf is zeer minimalistisch ingericht. Snap je de associatie met een bunker? Gelukkig is dit geen bunker met een strategisch doel, maar juist een bunker die comfort en een thuis kan bieden.

Geheime ruimte?

Geheel passend in de stijl van een bunker zie je hier een ‘geheime’ ruimte naast de eetkamer. Wat heeft de architect hiermee willen bereiken? Is het een grote kastenwand of is het iets anders?

Verborgen veldkeuken

De keuken is dus de ruimte die achter de gelamineerde deuren schuil gaat. Waar de eetkamer er al zeer minimalistisch uitzag, komt de keuken nog minimalistischer over en roept het beeld op van een veldkeuken. Maar juist door die eenvoud is dit een van de meest bijzondere keukens die je op homify kunt vinden! Een kookeiland als dit zie je immers zelden. En toch is dit aanrecht zelfs van een dubbele spoelbak voorzien! Voor de bewoners is het erg handig dat ze kunnen kiezen voor een open of een gesloten keuken. Dat komt ook goed van pas als je een keer geen zin hebt om de afwas te doen: je trekt de deuren dicht en lang nadat de maaltijd over is en iedereen vertrokken is van tafel kun je de boel opruimen.

Bijzondere badkamer

De ene ruimte in dit huis is nog meer bijzonder dan de andere. Dit geldt ook zeker voor de badkamer. Het moderne minimalisme is hier ook weer overduidelijk aanwezig. En wat in de stad niet kan, kan hier wel gewoon: een groot raam in je badkamer. Alleen de dieren zullen je aankijken als je heerlijk van een bad geniet.

Ben jij er al uit wat je van dit project vindt? Voel je zeker vrij om je mening te geven! En als je een vergelijkbaar bijzonder project wilt zien dan is dit project ook zeker een aanrader.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!