Unieke studeerkamers voor thuis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Unieke studeerkamers voor thuis

Stoa. Stoa.
van palettenbett.com Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Om thuis goed te kunnen werken besteden veel mensen extra zorg aan de inrichting van hun studeerkamer. Leuke meubels en een goede sfeer maken verschil! Vandaag hebben we een aantal mooie ideeën voor je op een rij gezet om je de nodige inspiratie te geven. De voorbeelden variëren nogal, maar juist daardoor krijgen we een goed beeld van wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. Of je nu houdt van basic, strak of rustiek: vandaag zul je voorbeelden zien die je vast kunnen bekoren. Kijk gewoon even met ons mee!

Uniek

Deze studeerkamer kunnen we met een gerust hart kenschetsen als uniek. Het waarom spreekt natuurlijk vanzelf: de zwart-wit tegelvloer, de robuuste balken die het werkblad dragen en de moderne stoel die de twee uitersten (de moderne vloer en de rustieke balken) qua stijl verbindt, maken deze werkruimte tot het bijzondere interieur dat het is. De vloer doet ons denken aan een schaak- of damspel terwijl de balken een eeuwenoude sfeer oproepen die we eerder in een oud kasteel verwachten aan te treffen. Dit is een eclectische kamer voor een eigentijdse schrijver.

Setting

Hier zien we de studeerkamer aan de buitenkant van het huis. Het valt direct op hoe rustiek de wanden van het huis zijn en hoe zeer ze contrasteren met de strakke vormgeving in het interieur. Het contrast tussen de twee stijlen (rustiek en strak) komt zoals gezegd ook binnen voor, waardoor er een duidelijke verbinding tussen binnen en buiten als eenheid te ervaren is.

Minimalistisch

De minimalistische stijl is erg populair en we komen deze dan ook veel tegen in hedendaags design. Deze studeerkamer is een voorbeeld van een ontwerp waarin de essentie naar voren gehaald wordt, overbodige opsmuk en verfraaiing zul je hier niet vinden. Enkele natuurlijke decoraties (bloemen, planten) of een kunstwerk na gelaten. De sfeer in deze kamer is er een van rust en concentratie, precies hetgeen je nodig hebt in een kamer waarin goed gewerkt moet kunnen worden.

Rustiek

Dit bureau is gemaakt van oud hout dat al een leven gehad heeft. Daardoor kunnen we spreken over een duurzaam ontwerp. De vormgeving is erg eigentijds: let eens op de lades en de stalen poten waarop het meubelstuk leunt. Dit bureau is niet groot maar biedt je genoeg ruimte om aan de slag te gaan. Vooral voor studenten is het meubelstuk een aanrader daar zij niet altijd in het bezit zijn van een grote werkruimte.

Eenvoudig en licht

modern  door Matea, Modern
Matea

Dasras collection

Matea

Een licht bureau als dit zorgt voor een prettig werksfeer en is goed te combineren met de moderne woonstijlen. Dit laatste komt mede door zijn lichte kleurstelling. In dit interieur zien we het bureau ten midden van een licht interieur waarin het meubelstuk de werkplaats biedt. Je kunt heel goed met een laptop gaan zitten en je dagelijkse werkzaamheden doen. Let eens op de vormgeving en de bijzondere kleurstelling. Echt een aanrader voor een hedendaags interieur.

Bijzonder

We sluiten deze voorbeelden af met een bijzonder interieur. Deze studeer- of werkkamer is te omschrijven als vintage, DIY en rustiek op hetzelfde moment. De vormgeving is speels en spontaan, alsof je het zelf zo zou kunnen maken… . Eigenlijk kun je het zelf ook maken, want dit bureau is met de hand gemaakt van sloop-/ steigerhout. Het kost je natuurlijk wel de nodige uren om het ontwerp te verzinnen, het benodigde hout te verzamelen en het meubelstuk te bouwen, dus misschien wil je hem ook wel gewoon bij de meubelmaker bestellen. Deze studeerkamer krijgt door dit bureau een beetje een eclectische look, alsof je je bevindt in een zelfvoorzienende ruimte ver van de bewoonde wereld: ´off the grid,´ zoals de Amerikanen zeggen. Dit bureau heeft die spontane look die direct overtuigt. 

Tot zover de schitterende bureaus. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je slaapkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Bijzondere structuurkunst vind je hier!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!