Prachtig verbouwde woning met een rauw randje | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Prachtig verbouwde woning met een rauw randje

Johan van Dijk Johan van Dijk
Raw House Industriële eetkamers van Mustard Architects Industrieel
Loading admin actions …

Oude Britse huizen blijken telkens weer een prachtig object om te verbouwen. De vormgeving van veel van deze oude woningen laat heel veel ruimte over voor de interpretatie van de stijl. Klassiek, landelijk, industrieel, modern of al die stijlen samen in een bijzondere eclectische mengeling. Het project dat we hier gaan bekijken betreft een inpandige verbouwing waarbij een nieuwe keuken en eetkamer tot stand zijn gekomen. De specialisten van Mustard Architects hebben gekozen voor een bijzondere en visueel aantrekkelijke stijl. Aangezien beelden in zo’n geval veel meer zeggen dan woorden kun je het beste zelf een kijkje gaan nemen!

Mooie contrasten

Rear Elelvation Industriële huizen van Mustard Architects Industrieel
Mustard Architects

Rear Elelvation

Mustard Architects

De mooie contrasten spatten bijna van deze foto af! Op een hele mooie manier is hier een verbouwing tot stand gebracht. Aan de vorm van het gebouw zie je dat het een woonhuis is, maar de ramen en deuren doen iets zeer industrieels vermoeden. Een prima oplossing, die een veel mooier beeld oplevert dan de standaard houten kozijnen die je bij een huis als dit zou verwachten. Het contrast tussen de witte binnenruimte en de geelbruine baksteen aan de buitenkant trekt ook zeker de aandacht. De buitenkant is in ieder geval zeer geslaagd. Zal dit ook voor de binnenkant gelden?

In het licht

Kitchen Diner Industriële eetkamers van Mustard Architects Industrieel
Mustard Architects

Kitchen Diner

Mustard Architects

Van de wat meer donkere buitenkant is binnen niets meer te zien. Vanuit de tuin zie je niet dat hier een schitterend groot dakraam in deze ruimte geplaatst is. Maximale lichtinval is hiermee gegarandeerd. Zelfs op de bekende grauwe dagen die in het Verenigd Koninkrijk veelvuldig voorkomen zorgt dit dakraam voor een geweldige lichtinval. En ook als het donker is dan kun je op een heldere avond heerlijk naar de sterren kijken. Maar ook het interieur mag er zijn! De prachtige retrostoeltjes bij de eettafel doen je een beetje in verwarring brengen over de stijl die hier is gehanteerd. De stijl zal je zo meteen snel duidelijk zijn!

Industriële uitstraling

Kitchen Diner Industriële keukens van Mustard Architects Industrieel
Mustard Architects

Kitchen Diner

Mustard Architects

Zodra je de ruimte vanaf de andere kant gaat bekijken dan is er geen twijfel meer over mogelijk: deze keuken heeft een industriële uitstraling gekregen, maar wel met een eclectisch tintje. Door een prachtige combinatie van bestaande en toegevoegde elementen is hier een hele mooie sfeer ontstaan. De lampjes boven het aanrechtblok zorgen natuurlijk voor een extra industrieel tintje, maar de rest van de keuken heeft ook iets moderns. Het industriële komt echter weer zeer sterk terug in de deuren naar de tuin. En toch ziet het geheel er alles behalve steriel uit: dit is een zeer gezellige familiekeuken!

Zichtbare pijpen

De zichtbare pijpen zouden in negen van de toen gevallen een gebrek aan afwerking zijn geweest. Maar hier is juist het tegenovergestelde het geval! De afvoerpijpen zorgen voor een verhoging van de industriële sfeer! Het zelfde geldt voor de simpele lampen die tegen het witte plafond geplaatst zijn. Koken moet hier trouwens een feest zijn voor de meer gevorderde thuiskok: op dit zeer grote gasfornuis kunnen bewoners zich helemaal culinair uitleven. En ook het oorspronkelijke karakter van het huis komt een klein beetje terug. Kijk maar goed naar de geschilderde muur. Een leuk landelijk tintje!

Mooie overgang

Tussen de rest van het huis en de keuken is een mooie overgang gecreëerd. Het voorste gedeelte van het huis wordt zo te zien gekenmerkt door een ander soort inrichting. Maar door deze mooie overgang komen die twee stijlen niet met elkaar in conflict. De overgang tussen de tuin en de keuken is hier ook goed te zien. En dan valt daarbij vooral de grote invloed van de deuren op voor de sfeer, hoe anders was dit met ‘gewone’ glazen deur geweest. We kunnen hier gerust spreken van een van de meest geslaagde eclectische projecten!

Voor het zien van meer schoonheid op het gebied van Britse architectuur moet je ook hier eens kijken.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!