Het mooiste landelijke woonkamermeubilair | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het mooiste landelijke woonkamermeubilair

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
van Studio Sascha Akkermann Landelijk
Loading admin actions …

In ons drukke leven, ten midden van de drukke stad en heen en weer bewegend tussen het één en het ander missen we soms de kalmte van het land. De rust en eenvoud alsook de ongedwongen ruwheid die een kalmte voortstuwt waar we niet omheen kunnen. Waarom haalt u dit niet naar uw woonkamer? Daarom, een lijst van landelijk woonkamer meubilair wat uw thuis kan omtoveren in een baken van onvervalste rust. Van verlichting tot kasten, landelijk woonkamer meubilair bewijst zich hier meer te zijn dan een paar lompe, bruine balken.

Landelijke televisie

Teakhouten TV-meubel van Teak & Wood Landelijk
Teak & Wood

Teakhouten TV-meubel

Teak & Wood

Recht van onze eigen bodem, gemaakt van ons eigen lapje land. Hoe landelijk wil je het hebben? Dit tv-meubel van Teak & Wood is gemaakt van, de naam zegt het al, teakhout. Het is licht en mooi robuust landelijk woonkamer meubilair dat ook prima zijn plekje zal vinden in een verder minder landelijk ingerichte ruimte.

De lades bieden ruimte aan magazines, afstandsbedieningen, kaarsjes en ga zo nog maar even door. In de kastjes aan weerszijden kan men bijvoorbeeld een dvd/Blu-rayspeler plaatsen of een game console.

Koeienstoel

Aniamalista armchair from 60s van homify Landelijk
homify

Aniamalista armchair from 60s

homify

Wat ademt nu meer landelijk dan een zwart-witte koe? Deze stijlvolle, charmante stoel completeert landelijk woonkamer meubilair in ieder aspect. De houten armleuningen zijn verfijnd en gladjes afgewerkt en zowel het zitvlak als de rugleuning vinden het midden tussen zacht en stevig. Comfort in een notendop, precies zoals men mag verwachten.

Aangeraden wordt deze stoel te plaatsen op een donkere, houten vloeren zoals op de foto of te combineren met ander landelijk woonkamer meubilair. Zo blijft de kracht van deze stoel bewaard, namelijk het ruwe van het land.

Landelijk op Pallets

Voor sommigen is het een modegrill, voor anderen is het de vondst van de eeuw. De pallet maakt meer en meer zijn opmars in onze huizen om dienst te doen als tafel of als framewerk voor banken en bedden. Op deze foto ziet u één van de vele ontwerpen van dé palletspecialist. De ruwe randjes zijn eraf gewerkt, wat de pallet een gevoel van finesse mee geeft. De wieltjes maken dat de bijzettafel makkelijk weg kan worden gerold, of juist dichterbij wanneer u dit wilt. Tussen landelijk woonkamer meubilair zal deze bijzettafel het detail versterken. Het is niet te schreeuwerig maar weet toch de kracht van landelijk woonkamer meubilair te omvatten.

Vurig en Kalm

Charnwood Country 4 Multi Fuel / Wood Burning Defra Approved Stove van Direct Stoves Landelijk
Direct Stoves

Charnwood Country 4 Multi Fuel / Wood Burning Defra Approved Stove

Direct Stoves

Je vroeg je waarschijnlijk al af waar 'ie bleef? Er gaat natuurlijk niets boven een rustieke open haard wanneer het aankomt op landelijk woonkamer meubilair. Het liefst zo ouderwets en traditioneel mogelijk, gigantische open haarden maken het plaatje al snel te extravagant. De kracht van landelijk woonkamer meubilair zit 'm in het verfijnde. Het simpele van vroegere tijden toen we 's avonds samen kwamen rond het vuur om te praten of eventjes te lezen. Een moment van bezinning. Dat is exact wat deze open haard weet uit te stralen. Door het open deurtje kunnen de vlammen goed worden gezien en gezien zijn behapbare vorm is hij praktische te plaatsen in iedere ruimte.

Landelijk in het detail

WARM WOOL van Dutch Dilight Landelijk
Dutch Dilight

WARM WOOL

Dutch Dilight

Voor velen valt of staat landelijk woonkamer meubilair met de omvang van het massieve hout van de bank of tafel. Ikzelf ben meer een fan van het detailwerk. Het werkt namelijk op het onderbewuste en dat is waar we ons gevoel voor sfeer aan ontlenen. Deze Nederlandse ontwerpers brengen het landelijk naar het licht, letterlijk. Deze prachtige lampen zijn gemaakt uit subtiel afgewerkt takken en de kappen zelf zijn uniek per stuk. Allen handgemaakt, allen een boegbeeld voor landelijk woonkamer meubilair. Vanwege de minimale aankleding komen deze lampen ook goed tot hun recht in een strak en modern vormgegeven ruimte. Maar als dat was waar we naar zochten, dan was dit lijstje er niet.

Jong van 't land

Eenvoudig, kleurrijk en uiterst licht. Deze tafel ademt een jong gevoel, waar veel landelijk woonkamer meubilair altijd toch een toon van ouderdom met zich mee lijkt te dragen. De frisheid en eigenzinnigheid straalt van deze foto en daarmee bevestigd het dat landelijk woonkamer meubilair niet alleen maar donker, stoffig en traditioneel hoort te zijn. Deze tafel zou prima zijn plek kunnen vinden in een moderne starterswoning of op het kantoor van jonge, ambitieuze ondernemers. Een ware trendsetter binnen zijn stijl, en eentje die dan ook niet uit deze lijst mag ontbreken.

Kunst in Licht

Deze warme, ietwat industriële lamp ontstijgt de term van 'meubilair' met verve. Dit is kunst. Voor zij die een unieke en onverwachte toevoeging zoeken voor het landelijk woonkamer meubilair zeg ik, zoek niet verder. De sierlijke tak kan prima geplaatst worden op een bijzettafel of eettafel. De gloeilamp brengt een abstract gevoel in de natuurlijke ruwheid van het hout.

Landelijke krukken

De perfecte krukken voor aan je bar. Deze ietwat abstract vormgegeven modellen weten de bevlogenheid van het land te pakken, alsook de rest van deze ontwerpster. Hoewel oplopend in een punt zijn de lijnen verder recht en hoekig, waardoor het zich nog altijd kan mengen in landelijk woonkamer meubilair. Het grijze, wollen zitvlak doet denken aan de warmte van een schapenvacht en ik zal niet de enige zijn die hier prima op zou kunnen zitten.

De krukken komen in verschillende maten, waardoor u zelf vrij blijft om er een passende plek voor te vinden. Zoals eerder gezegd, misschien aan de bar? Of toch liever bij het bijzettafeltje aan het raam?

Fris & Vrij

Landelijk woonkamer meubilair is vaak traditioneel in de zin dat de kleuren en materialen overeen komen. Donker, bruin, houten en lompe hompen ander natuurlijk materiaal dat veel ruimte in beslag neemt. Op deze foto ziet u een variant op landelijk woonkamer meubilair, prima passend in een wat kleiner en minder extreem milieu. De lichtgrijze kast kan prima dienen als boekenkast of platenkast. Groene kleuren, zoals die van de plant, worden extra sterk aangezet en accentueren de rust die eruit voortvloeit.

Het is een jonge, frisse indeling en een vrijere kijk op landelijk woonkamer meubilair.

Van Eigen Bodem

Dutchbone van Dutchbone Landelijk
Dutchbone

Dutchbone

Dutchbone

Dit Nederlands ontwerp zou een prachtige aanvulling zijn op de hiervoor genoemde foto. Het groene grijs zet een kalme, natuurlijke toon voor een kamer waar landelijk woonkamer meubilair is teruggebracht tot een minimum.

Omdat natuur en het land ook kunnen spreken met minder.

Waarmee richt u uw huis het liefst in als het aankomt op landelijk meubilair? Laat het ons weten in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!